Eve Online > Dyskusje ogólne

Zlych Bolszewikow juz nie ma, Mienszewikow tez

<< < (24/29) > >>

kerisso:

--- Cytat: "jarecki" ---Kerisso: A dzia?ka dla Rike ? wiesz co... obrazi?em sie... no powaznie strzelam focha !

--- Koniec cytatu ---

O.M.M.M.M.G.G.G.G !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rilke, TY zyjesz  :P  

To ja focha powinienem strzelic....zostawiles mnie tutaj samego [swojego pierwszego, najlepszego, uber ales i wogole n00ba] w tej, bezwzglednej, bezlitosnej, twardej grze, pelnej bezwzglednych, bezlitosnych piratow....ekhm....no tego.....i poszedles na emeryture ???

:P  :P  :P  :P  :P

No dobra, to ci pojechalem....

Sie masz wogole Rilke i milo Cie znowu czytac.
Kope lat.

p.s.

..od razu dementuje pogloski jakobym strzelal do neutrali i gankowal bezwzglednie w highsecu....

YAAAARRRRRR !!!

:twisted:  :twisted:  :twisted:

Ellaine:

--- Cytat: "jarecki" ---Ellaine: wracajac do pierwotnego watku dyskusji. Jakies panstwo (sojusz) poczynilo regulacje dla dobra swoich obywateli, aby ci mieli dostep do tanszych towarow u rodzimych producentow (lub importowanych przez importerow). W zamian to panstwo daje uprawnienie do wydobywania zasobow i handlu na jego terenie.. To zaden bolszewizm, tylko normalna regulacja rynkowa: USA lub Chiny taka stosuja na przyklad i ciezko by bylo USA o bolszewizm oskarzyc (zreszta samo pojecie bolszewizmu jest nieco... martwe?)
--- Koniec cytatu ---

Bolszewizm jest pojeciem ktore fajnie brzmi i stosuje je dla kolorytu ;) Wiem ze nie jest precyzyjne.

Daj mi przyklad kapitalistycznego panstwa ktore nie pozwala sprzedawac drogo :)
Europa czyni regulacje np w rolnicwie, mowiace ze rolnik nie moze wyprodukowac wiecej mleka na krowe niz X. Czyni to dla ochrony swoich rolnikow. Dzieki setkom takich regulacji w roznych branzach, Europejska gospodarka sie powoli stacza kiedy Ameryka i Azja prosperuja.

a9tail:

--- Cytat: "jarecki" ---

Ellaine: wracajac do pierwotnego watku dyskusji. Jakies panstwo (sojusz) poczynilo regulacje dla dobra swoich obywateli, aby ci mieli dostep do tanszych towarow u rodzimych producentow (lub importowanych przez importerow). W zamian to panstwo daje uprawnienie do wydobywania zasobow i handlu na jego terenie.. To zaden bolszewizm, tylko normalna regulacja rynkowa: USA lub Chiny taka stosuja na przyklad i ciezko by bylo USA o bolszewizm oskarzyc (zreszta samo pojecie bolszewizmu jest nieco... martwe?)
--- Koniec cytatu ---

o ile dobrze czuje wspulczesna obiegowa polszczyzne to bolszewizm nie definiuje sie przez ideologiczne powiazanie ale raczej styla sprawowania wladzy. Brak poszanowania wolnosci jednostki usprawiedliwiony wysza racja wylozona w brutalny sposoob
w tym sensie chiny bolszewickie sa jak najbardziej...
pojecie 'normalna'' w stosunku do zbrodniczego protekcjonzmu jest tak samo adekwatne jak  'normalna' reakcja na ruznice przekonan jest pobicie

pozatym muwi sie panstwo (sojusz) wypadalo by wyjasnic co to ..

bo jesli panstwo to nie jakies zgromadznie obywateli lub jakas emanacja woli tychze to co?
a jesli tak to sie robi schizofrenicznie
bo grupa ludzi kaze sobie sprzedawac sobie towary taniej w zamain za danie sobie prawa do wydobywania posiadanych przez siebie  dubr w imie swojego dobra....
moze troszke zchodze z tematu ale mialem ciezki dzien

roofi:

--- Cytat: "Ellaine" ---przyklad ignorancji ekonomicznej popartej roznymi zabobonamie ewidentnie nadrabiajac inteligencje elokwencja?

Podstawa socjalizmu :)

Potrzeby polskich graczy sa rozne jako i potrzeby poslkich obywateli, co widac w polskiej polityce :)
--- Koniec cytatu ---

imo ty si? do polityki nadajesz idealnie, pieprzysz du?o i bez sensu-moja nauczycielka od j?zyka polskiego z podstawówki by?aby zachwycona

no offence

roofi

roofi:

--- Cytat: "Ellaine" ---Nie ma w tym przesady.
Wszyscy chca ten statek miec, bo jest on legandarnie straszny w pvp. Jest tak straszny, ze stanowi klase sam w sobie. Poczytaj przecietne raporty wywiadu w czasie wojny.
"Leci gang, 2 sniper BSy, covop, 2 HACe i 2 stababondy".
"O boze, maja 2 stababondy, no to czeka nas 8 godzin ganiania w kolko".

--- Koniec cytatu ---

no na wszystko co dla ciebie wa?ne w grze i na tym forum, prosze ci? przesta? pier.doli? od rzeczy bo krew mnie zalewa jak czytam te twoje niby elokw?tne a jednak kra?cowo g?upie wypociny...

to wy?ej to odno?nie stababonda-zrób skile polataj albo lepiej nie, zapytaj kogo? kto umie lata? i nie jest carebearem  

eot (chyba)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej