Śmietnisko > Archiwum
Choke Points i jak si? dosta? do 0.0, a potem logistyka
redbart:
--- Cytat: "Ichneumon" ---
swoja droga dziwie ci sie ja robie najlepsze lvl3 w BC i zrobilem 130m w 3 dni :twisted: a sie niezle obijalem ;]
--- Koniec cytatu ---
Jakim cudem, moze dlatego ze mam 2M Sp, z czego 1.5M w learningach. Hmm a te 130m w 3dni to ci??ko mi wierzyc, ja ciu?am oko?o 1m dziennie na misjach 2.
Ellaine:
Bicie ratow jest bezkresnie nudne ;)
Jesli koncentrujesz sie na rzezi niewinnych piratow, podciagnij sobie pare skilli social i zacznij robic misje lvl 3. Najlepiej majac jakis cel, naprzyklad 8 standing dla swojej korporacji, misje lvl 4 u dobrego agenta, RnD.
W lvl 3 niektorych, wykorzystasz mozliwosci BC w pelni (szczegolnie jesli masz raczej male skille).
Mam na mysli social na 4 zeby szybciej zyskiwac standing i connections na 4. Przy okazji, negotiations na 4 pomaga zarobic sobie na amunicje (jesli czesto gubisz soczewki do laserow).
Wszystkie one sa tanie i latwe :)
Dormio:
--- Cytat: "redbart" ---
--- Cytat: "Ichneumon" ---swoja droga dziwie ci sie ja robie najlepsze lvl3 w BC i zrobilem 130m w 3 dni :twisted: a sie niezle obijalem ;]
--- Koniec cytatu ---
Jakim cudem, moze dlatego ze mam 2M Sp, z czego 1.5M w learningach. Hmm a te 130m w 3dni to ci??ko mi wierzyc, ja ciu?am oko?o 1m dziennie na misjach 2.
--- Koniec cytatu ---
My?l?, ?e naprawd? si? obija?... :twisted:
Ja w BC jestem obecnie w stanie robi? lvl4 solo (nie wszystkie !), wi?c wierz?, w te 130mln (15kLP i masz oferty od agenta na mniej wi?cej w?a?nie t? kwot?), patrz?c na to ile mo?na wyci?gn?? na minera?ach (np. z misji dronkowej - co? ko?o 20mln) z przetopionego lootu, patrz?c na warto?? niektórych modu?ów... Jak si? policzy wszystkie elementy to tyle wyjdzie.
No i dziwi? si? troszk?, ?e tak biadolisz... przenie? si? do lowsec... polataj po pasach popoluj na raty. Ja z kolegami mia?em tak, ?e praktycznie raz dziennie ka?dy mia? spawn oficerski z lootem po kilka mln. W pewnym momencie bardziej si? op?aca?o RATowa? (31szt AB Hydro w 3 dni) ni? robi? misje lvl4, ale zmieni?y si? priorytety (standing) i znów wróci?em do misji lvl4.
Ichneumon:
no bo ty robuisz misje lvl2 i pewnie jakiegos dennego agenta masz , ja robie dla najlepszego agenta lvl3 w security u kaalakioty i mam juz u niego standing 9.7 , co chwila misja za ponad 1m nie liczac kasy z fragow czyli gdzies 300k-2.5m i ciekawych dropow jak imp za 40m czy expander za 30m :P
Ellaine:
Hm, skoro dochod jest taki ladny, ja chyba ponownie przemysle rat hunting :)
Moim problemem z walka jest tryb gry - zwykle gram okolo 4 godzin dziennie, z czego okolo 5-15 minut (w jednominutowych odcinkach) jestem w stanie nie byc AFK (poprostu mam duzo rzeczy do zrobienia w domu).
W tym czasie zarabiam zwykle jakies 10 milionow na wozeniu stuffu po latwych do znalezienia trasach. (3 loty). Wkrotce wreszcie uciulam sobie na Obeliska (program inwestycyjny nie wzbudzil zainteresowania :( ) i robiac to samo bede zarabiac o niebo wiecej :) (30-400 milionow na przelot). Niestety konkurencja jest straszliwa i znalezc trase coraz trudniej.
Zmoich obliczen na temat gornictwa wynika, ze przecietny covertor wykopuje w ciagu godziny 40 milionow kopiac te mineraly ktore waza 16. Jak dla mnie jest to calkiem bajeczny dochod. Nie mam jednak covertora ani na tyle stabilnego wejscia do 0.0, zeby utrzymal sie on dluzej przy zyciu, ani mozliwosci przerzucania mineralow co 4 minuty - taki poziom aktywnosci zdecydowanie mnie przerasta.
W weekend przelaczam sie w tryb wakacyjny i latam sobie bojowo, bo mam wreszcie czas :)
Ale skoro ratting jest taki fajny, to moze postaram sie dorobic Dominixa i bede go stawiac na belcie w 0.1 :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej