Śmietnisko > Archiwum
2 pytanka
marioosh:
--- Cytuj ---System z Eve spodoba? mi si? na tyle najprawdopodobniej zaplikujemy go z koleg? w naszym ma?ym potworku, ale nie ob?dzie sie bez drobnych modyfikacji, dla tego pytam si? co ewentualnie by?cie dodali lub zmienili.
--- Koniec cytatu ---
Jako stary RPG'owiec mog? da? propozycj? modyfikacji systemu skillowania z Eve. Po prostu obok SP które same narastaj?, mo?na doda? drugi wspó?czynnik, który narata podczas u?ywania danego skilla. Pami?taj?c, ?e specyfika ka?dego skilla jest inna wi?c te punkty b?d? inaczej naliczane. Do czego to? otó? nast?pny level tego skilla mo?emy trenowa? dalej dopiero jak te punkty osi?gn? odpowiedni? ilo??. Mo to si? tak jak w rzeczywisto?ci: najpierw czytamy instrukcj? aby czego? u?ywa?, a potem nabieramy do?wiadczenia przy korzystaniu ze zdobytej wiedzy.
Jak ju? napiszecie t? gierc? to pod??lij demo :)
Rhovana:
--- Cytat: "marioosh" ---
Jak ju? napiszecie t? gierc? to pod??lij demo :)
--- Koniec cytatu ---
Masz jak w banku:)
I rzeczywi?cie pomys? mi pasuje:)jasne ?e pr?dzej czy pó?niej pojawi? sie wypaczenia takiego systemu i b??dy wykorzystywane przez graczy. Jasne jest ?e im system bardziej skomplikowany tym ?atwiejszych obej?? wymaga.
Koncepcyjnie odpowiada mi bardzo.
Dzieki Wszystkim:)
Raan Kern:
A ja w obecnym systemie skilowania nie zmieni?bym nic.
Tak jak kto? wcze?nieja napisa?:
Skile to wiedza TEORETYCZNA, która podnosi nam ró?ne parametry, a samo "u?ywanie" danych skili czyli poprostu granie i praktyka pozwala nam na lepsze ich wykorzystanie.
Trzeba nauczy? si? gra?, a nie wyci?ga? na maxa cyferki. W ko?cu to "rywalizacja" ludzi za po?rednictwem postaci, a nie wystawianie do wy?cigów samochodów bez kierowców.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej