Eve Online > Starsze dodatki
Kolejny Content Path w drodze - pierwsze dodane mozliwosci
WolfSimon:
Wp?yw na ekonobi? b?dzie ogromny. Nie wiem jednak czy w spodziewan? przez Was tu stron?.
Takie rozwi?zanie zwi?kszy ilo?? zniszczonych statków pod bramami na campach, a takowe ustawiaj? si? bezczelnie w systemach 0.0-0.4 poniewa? stankowanie 2 sentry by spokojnie odlecie? to pryszcz. Wiecej zniszczonych statków to wi?kszy popyt na nie, a to z kolei wp?ynie bezpo?rednio na ich cen?, poniek?d i tak niebotycznie zawy?on?, na co narzekaj? rasowi PVP.
Wi?cej, spodziewane rozproszenie graczy b?dzie faktycznie skupieniem, bo kto z producentów/handlarzy/kopaczy b?dzie chcia? dosta? w pa?? pod bram? na dolocie do niej? Tak wi?c zamiast wygoni? ludzi to low sec, skupi to ich w high sec.
harry:
--- Cytat: "Selvin" ---spokojnie .... ta zmiana nie wiejdzie do nawet RMR ... przynajmniej tak powiedzial TomB ... i cale szczescie ...
instany co prawda utrudniaja mi snipowanie bramek (np ostatnio Szczutek mi uciekl :) ) ale z drugiej strony mogle przeciez wystawic babelka :)
--- Koniec cytatu ---
i ja tak sadze... mozesz wystawic....
A wogole uwazam ze wlasnie w takich aliancach (3fa) sila nasza tkwi !
rafaello:
wiadomo ze przynajmiej przez nastepne pol roku szanse na losowasc w jumpach nie zostanie uzyta poza sisi
moje zdanie ?
ja lubie insta bo dzieki nim duzo podrozuje - juz nie bede wspominal ponad 400j jak zrobilem :D
pozatym wkufiaja mnie dupki na 150 km od bramy co strzelaja z daleka do indusow jak do kaczek... w 0.4 ale jak wylecisz bs-em to jzu cie nie smia zalokowac.. lub wieja od reki.... zalosne
mysle ze jedynym pozytywem takiego systemu byla by w koncu sensowna mozliwosc obrony swojego regionu ...
co do czasu podrozaowania t nie zgodze sie z sheepem - w dupie mam iles tam h podrozowac - amm staatek i kolege z ktorych chce sobie pograc 50j dalej... zanim dolece to odechce mi sie grac albo jemu
sheep nie patrz tylko i wylacznie przez swoj pryzmat lub przez pryzmat pvp
StellarSheep:
Stary ja nie patrze przez moj pryzmat czy pryzmat pvp. Ja chce zmian na dobre dla wszystkich. A to ze wiekszosc tych zmian niekoniecznie sie podobalaby lamkom to tylko dlatego ze wymagalbym od nich tego zeby wreszcie zaczeli grac TP tak jak sie powinno grac w tej grze. Nie zmuszalbym ich bezposrednio do pvp bo zawsze moga stworzyc sobie alians i razem sie bronic. Moga wynajac sobie ochrone. Mogliby duzo.
Zreszta ja sie jakos specjalnie nie bede wywodzic. Gram w ta gre od jej wydania i owszem czesc zmian jesli chodzi o balans sa naprawde ok ... ale ze zmiany na zmiane ta gra robi sie coraz mniej GRYWALNA. O sorry robi sie grywalna dla agent runnerow i producentow ...
Ja naprawde nie mam nic pzreciwko jednym i drugim. Ale dla mnie wizja tej gry wygladala zawsze mniej wiecej tak.
High security. Miejsce dla noobkow gdzie sobie zyja i klepia kase. Ew dla tych ktorzy nie lubia pvp.
Low security. Najwieksza ilosc systemow. To tutaj glownie sie zyje. To tutaj zyje najwiecej producentow, bounty hunterow, piratow. Tutaj jest teamplay i odpowiednio wieksze zarobki w porownaniu do high security.
Outer regions. Tego chyba nie musze tlumaczyc. To tutaj powinno sie robic prawdziwa kase na miningu. Na npc. Na agentach.
Pomijam ze powinno byc o wiele lepszy balans w outer regionach. Stacje w stain czy w curse to pomylka. Za duzo poprostu. Stacje powinny byc bardziej sensownie rozrzucone i glownie przy regionach blisko empire. W dalszych dopiero conquerable i tylko conquerable.
Kolejna rzecz to to ze szlag mnie trafia ze na poludniu jest tyle outer regionow. Zachod to bieda imho. Wschod tez. Polnoc jest tak jak powinno byc imho.
Kolejny problem to balans w rudach z 0.0. Nie mowie ze odrazu wszedzie powinien byc bistot i arkonor, ale zaraz za empire powinnienes miec dark ochre na porzadku dziennym. Tak samo gneiss i bardzo czesto spodumain. Arkonor,bistot i crokite powinien byc tak czesto jak dzis.
Zawsze wyobrazalem sobie ze risk vs reward. Im wiecej ryzykuje tym wiecej zarabiam. Nie chcesz ryzykowac ok ale nie wymagaj wszystkiego za friko i zawsze bezpiecznie. To jest tak jak w zyciu. Kurde. Nie ryzykujesz np na gieldzie to nie zyskasz. Ofc mozesz tez stracic no ale ... to tylko gra ...
Kolejnym problemem jest robienie kasy. I tracenie jej. Za dlugo robisz i za szybko tracisz. Albo niech sie zarabia szybciej. Albo niech sie mniej traci.
Do tego przydaloby sie zeby jednak na pvp dalo sie zarobic jakies pieniadze. Nie mowie ze ma sie robic kokosy no ale tak naprawde z pvp masz tylko fun i wylacznie. Kasy na tym nie zarobisz.
Oczywiscie zaraz mi tu wyskoczycie ze mozna przez miecha siedziec i piracic czy tam "uprawiac pvp" i zarobic kokosy. Oczywiscie ze ja tez tak moge. Ale to nie jest fun. Przynajmniej nie dla mnie. A jak dla kogos jest ... to mi go szkoda. Nie bawi mnie wybieranie celow tak zeby nie mialy szans i zebym go zabijal odrazu. Ja uwielbiam adrenalinke w grach. Uwielbiam sie bic i mierzyc z drugim czlowiekiem. Nie dlatego zeby go zabic czy cos. Poprostu uwielbiam rywalizacje. Tyle ze ja jestem w stanie sie pogodzic z ryzykiem a wiekszosc graczy nie.
Chcecie insta. Miejcie sobie w high security. W low i outer regionach zdecydowane NIE.
Nie patrze przez moj pryzmat bo te zmiany dotyczylby tak samo mnie. Tez musialbym grac teamplay albo RYZYKOWAC. I to jest zajebiste. Jak ktos chce symulator koparki to niech sobie gra w inna gre. Bo jego tak naprawde to i tak nie interesuja inne aspekty tej gry. On wlatuje na belta i ryje i koniec. Drazni mnie to ze ta gra jest ograniczana z patcha na patch coraz bardziej. Coraz mniej jest grywalna. Smutne dla mnie bo uwazam ze eve ma niesamowity potencjal ktorego nie widzialem jeszcze w zadnej innej grze. Niestety moim zdaniem CCP nastawila sie za bardzo na kase i juz NIC tego nie zmieni. Ta gra upada coraz nizej i owszem tworzy sie balans etc. Ale grywalnosci nie ma. Moze te zmiany w hp cos wprowadza. Moze. Ale dalej nie ma porzadnych urzadzen do kontrolowania wlasnego systemu. Dalej sa chore lagi. Zreszta co tu duzo gadac. Moglbym tak pisac dlugo i dlugo i dlugo. O t2. O ekonomii. O wlasnie insta. O rpg. O eventach. O polityce. O rozwiazaniach w corpach. O miningu. Dlugo.
Jedyne czego nie probowalem na dluzsza mete w tej grze to jest agent running. Ok handlowac tez nie handlowalem ale znam mechanike gry wiem jak to sie robi i nie musze tego "dotykac" zeby wiedziec jak to dziala.
I ja chce zmian na lepsze wg mnie. Bo zawsze jestem wyznawca w grach multi chcesz miec wiecej zaryzykuj. Nie chcesz ryzykowac mozesz miec to samo ale musisz dluzej na to zapracowac. A tak naprawde w eve jest chyba na odwrot ...
Dormio:
Sheep czy?by? by? rozgoryczony ?
Swoj? drog? z wieloma Twoimi "spostrze?eniami" si? zgadzam. Gra jest niesamowicie elastyczna i ma ogromny potencja?. Niestety ma mnóstwo b??dów czy to w mechanice (jak skutecznie zjamujesz jakiego? NPCa to sobie postanawia lecie? w sin? dal, a Ty go potem musisz dogoni? ?eby rozwali? - przydarzy?o mi si? to 5x z BSem w ostatni weekend), czy w samej organizacji (kupa stacji, na stacjach ludzie - czym si? ?ywi?, gdzie te transporty ?)
Jednak obecnie to najbardziej mnie dziwi jedno... wci?? posiadanie w?asnego systemu niewiele daje (zmniejszenie o 25% zapotrzebowania na paliwko to niewiele, a i tak wprowadzone niedawno)...TO PO JAKIEGO GRZYBA og?asza? suwerenno?? ? Tu powinna pój?? g?ównie para. Tu jest potencja? - forty broni?ce wej?cia do systemu, misje zlecane przez corp i sojusz, bonusy za posiadanie okre?lonego potencja?u surowcowego.
Poza tym po co dodawa? nowe statki jak ze starymi jest wci?? sporo problemów (nooo... mi drony - tylko praetor blokuj? si? jedynie na dominixie), lepiej zbalansowa? T1 - wci?? maj? du?y potencja?. Dodatkowo s?dz?, ?e obecnie bardziej przyda?oby si? wprowadzi? jako tre?? wi?cej nowych modu?ów ni? same statki - chc? zró?nicowa? ludzi, da? im szanse prze?ycia - dajcie wi?cej modu?ów. Tylko nie na zasadzie wymagania takie jak T1, a moc jak 1.5x T2. Chcesz mie? wi?ksz? si?? ognia ni? T2 ? Prosz? bardzo - wi?cej PG musisz zap?aci?, ale CPU na poziomie T1. Bardzo dobrym przyk?adem tego s? cargo expandery.
Pewnie mo?na napisa? bardzo du?o co mo?na i nale?a?oby zmieni?. Cieszy mnie, ?e ch?opaki z CCP staraj? si? co? zmieni?... szkoda, ?e nie wida? jednak jaki jest ogólny kierunek... bo poza coraz wi?kszymi statkami to nie wida? gdzie EVE zmierza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej