Śmietnisko > Archiwum
700.000$/rocznie z grania w MMO i po co si? m?czy? w RL-u?
Sambor:
To tak samo jakby? by? psem wyprowadzanym na smyczy, chcia?by? tak? Wydaje mi si?, ?e od tego jest dobre wychowanie, reakcje rodziców na to co robi? dzieci, edukacja w szkole i mediach, apele polityków i psychologów. A najwa?niejsze mie? UMIAR i wyrozumia?? ?one :D
Chi?czycy i tak maj? zakaz rozmna?ania si?, tzn maj? wiele innych zakazów i nakazów. Po prostu kolejny chory pomys? komunistycznego Pa?stwa.
Prosz? pami?ta?, ?e cz?owiek z zasady jest wolny i nie nale?y zabrania? rzeczy takich które wp?yn??y by na jego suwerenno??. W moim przypadku by?by to atak na mój prywatny czas, moge nim zarz?dza? tak jak mi si? widzi :) zreszta napisa? to Ireul
rbialo:
Nie b?d? si? upiera? - w sumie to sam uk?adam sobie obowi?zki tak, ?e gram od 1 do 5 godzin w jednym ci?gu. Ale wyobra?am sobie, ze istnieje jaka? górna granica czasu jaki mo?na sp?dzi? przed komputerem, powy?ej której ka?dy cz?owiek zaczyna si? m?czy?. Je?li nie 3 to mo?e 6 albo 8 godzin?
Pomys? wzbuda kontrowersje, ale IMHO nie jest taki do ko?ca z?y i warto sie nad tym d?u?ej zastanowi?...
Sambor:
Pierwsza cz??c Twojego odnosi sie do tego co napisa? Ireul i ja. Natomiast ta druga cz???, po "IMHO", przeczytaj jeszcze raz co napisali?my z Ireulem ;)
StellarSheep:
Nie widze przeciwskazan gdyby byli w stanie takie ograniczenia wprowadzic DZIECIOM. Ale ja jestem @*(@ dorosly place za to i ustawiam sobie tak sprawy w rl zeby moc sobie czasem usiasc i cholera jasna przysiedziec 5-6h. I to raz moze 2 razy w tygodniu bo wiecej teraz nie bede mial czasu i mozliwosci. I co? Jakis bej mi ma zabronic ? Haha to nara ;)
Ludzie niepelnoletni powinni byc tylko ograniczani w taki sposob. Ludzie w tym wieku powinni sie uczyc i spedzac innaczej czas i tyle.
Problemem jest tylko jak sprawdzic czy dany gracz jest pelnoletni.
Dormio:
--- Cytat: "rbialo" ---Nie b?d? si? upiera? - w sumie to sam uk?adam sobie obowi?zki tak, ?e gram od 1 do 5 godzin w jednym ci?gu. Ale wyobra?am sobie, ze istnieje jaka? górna granica czasu jaki mo?na sp?dzi? przed komputerem, powy?ej której ka?dy cz?owiek zaczyna si? m?czy?. Je?li nie 3 to mo?e 6 albo 8 godzin?
Pomys? wzbuda kontrowersje, ale IMHO nie jest taki do ko?ca z?y i warto sie nad tym d?u?ej zastanowi?...
--- Koniec cytatu ---
Taaak... co jaki? czas mo?na przeczyta? jakie to gry s? z?e, bo znów gracz z wyczerpania umar? po 40/50/itd... paru godzinach gry ciurkiem...
Granic? jest wg mnie to ile jeste? w stanie wytrzyma? bez snu i sensownie wci?? dzia?a?... bo dzia?ania polegaj?ce na zastanawianiu si? gdzie klikn?? ?eby da? warp... no có?... do sensownych chyba nie nale??. Z do?wiadczenia wiem, ?e nie ma sensu ?ebym (JA - jak inni nie wiem) nad EVE siedzia? wi?cej jak 18-20h... potem ju? przestaj? powoli kuma? ossoooochodzi :twisted:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej