Eve Online > Patche i dodatki
Nadchodzi KALI...
Sir Falo:
Poczyta?em sobie ma?e co nieco o tym co jest w planach na przysz?o?? - có?... wygl?da to po prostu pieknie - tylko a? sie boje o nowych playerów co sie pojawi? wtedy w jakim czasie za?api? chocia? z 25% mo?liwo?ci EVE :)
Ellaine:
--- Cytat: "Sir Falo" ---Poczyta?em sobie ma?e co nieco o tym co jest w planach na przysz?o?? - có?... wygl?da to po prostu pieknie - tylko a? sie boje o nowych playerów co sie pojawi? wtedy w jakim czasie za?api? chocia? z 25% mo?liwo?ci EVE :)
--- Koniec cytatu ---
Zalapia 5% i beda powolutku poznawac wiecej i wiecej.
Dobrze zaprojektowana duza gra (a rowniez aplikacja, urzadzenie i wiele innych rzeczy ktore moga byc bardzo zlozone) powinna byc uzyteczna i zabawna przy bardzo malej wiedzy i poziomie zglebienia problemu.
Czyli miec niski "prog wejsciowy". Oznacza to mniejwiecej tyle, zeby gracz nowy, nie rozumiejac 3/4 parametrow dzialka byl w stanie domyslic sie mniejwiecej ktorej jest lepsze, nie znajac sie na liczeniu faloffu i trackinga mogl sobie polatac i postrzelac, nie majac pojecia zielonego o dzialaniu rynku czy przemyslu mogl sobie costam poprzewozic itd itp.
Zly projekt to taki, ktory zaleje nooba okienkami i nie bedzie dawal mozliwosci sensownego pogrania sobie przed przeczytaniem pierwszysch 200 stron instrukcji, poradnikow i dokumentacji. Albo da sie grac, ale nie da sie wlasciwie niczego osiagnac.
Dobry projekt powinien miec niski nie tylko prog wejscia ale i kolejne. Latwe, przyjemne, ciekawe i pozyteczne. Tzn zaglebianie sie w szczegoly dzialania rozncyh mechanizmow gry powinno byc ciekawym i rozrywkowym zajeciem, ktore do tego daje jakies korzysci i przewagi w grze. Kazdy powinien miec mozliwosc zaglebienia sie w niuanse tak gleboko jak ma ochte i czas.
Eve, przy calej swojej zlozonosci jest w miare bliska "dobrego projektu", moze oprocz zupelnie -pierwszego wrazenia, ktore dla nowego gracza bywa nieco przylaczajace. Ale tutorial pomaga.
Reasumujac, jesli rpojektanci nic nie skiepszcza, nowy gracz bedzie zaczynal wiedzac 5% o mozliwoscia eve, bezdie stopniowo je poznawal, i jest to bardzo bardzo dobre :)
Raan Kern:
--- Cytat: "Ellaine" ---
Eve, przy calej swojej zlozonosci jest w miare bliska "dobrego projektu", moze oprocz zupelnie -pierwszego wrazenia, ktore dla nowego gracza bywa nieco przylaczajace. Ale tutorial pomaga.
--- Koniec cytatu ---
Mi osobi?cie w?a?nie to "przyt?oczenie" da?o najbardziej pozytywne wra?enie....
woooooww.... kurwa.... bed? w to gra? 143 lata :D
redbart:
Ja tam jako? nigdy si? fallofem, trackingiem nie przejmowa?em. Mniej wi?cej wiem które s? lepsze i wiem w czym np artyleria jest gorsza (Firerate, tracking) i to trenuje w pierwszej kolejno?ci.
Hmm czy plany na przysz?o?? to devlog?
Dormio:
Daj spokój a? tyle to nie... policzy?em sobie przed RMR... zrobienie wszystkich skilli na lvl5 zaj??oby mi jakie? 16 lat... Teraz pewnie b?dzie z 25+
W ka?dym razie te? mia?em podobne wra?enie po pierwszym miesi?cu: zajebista gra... mog? w ni? gra? wiecznie... eee... no mo?e nie wiecznie... ale chyba nie potrzebuj? ju? innych :wink:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej