Eve Online > NoobGarten

Poczatkowe skille i statsy

<< < (12/17) > >>

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: "Kromeq" ---Podsumowujac to wartosci wspolczynnikow wpluwaja WYLACZNIE na szybkosc uczenia sie nowych skilli tak?
Czyli teoretycznie jakby mi sie nigdzie nie spieszylo to moge wogle nie robic wspolczynnikow i np z int 4 wyskilowac postac do takiego samego poziomu jak postac z int 20... Tyle ze w duuuuuzo dluzszym czasie, tak?
--- Koniec cytatu ---

Tak. "Wspolczynniki"/Skille z dzialu "Learning" wplywaja tylko na szybkosc uczenia.

--- Cytat: "Kromeq" ---BTW da sie skille do uczenia przelaczac z poziomu www? Czy trzeba sie logowac do gry? Bo na poczatku skille sie szkola po ~2h i jak siedze w pracy to mi czas ucieka :D
--- Koniec cytatu ---

Niestety, tylko z gry... :(

Seba_Soltys:
Tak czytam ten topic i czuje sie troche zagubiony...Jestem ultranoobem, gram ledwie kilka dni na platnym koncie, o grze uslyszalem przypadkowo.
Wszedlem na strone EVE, spodobal mi sie opis swiata i gry (ach ten frontier...)wec sciagnelem triala. Od razu wpdal mi w oko Gallante wiec wybralem; po przeczytaniu o Intaki zrozumialem ze to musi byc moj bohater. A wiec narodziny, kariera na uniwerku, wreszcie dostaje postac "do reki" - i najwazniejsza decyzja - chce byc naukowcem!
Od tej pory kopie scordite, latam destroyerem i z kumplem scigamy troche piratow za 5tys ISK :) No i ciagle szkole sie w kierunku upragnionego celu...a przede wszystkim swietnie sie bawie!
Moze za dlugo gralem w RPG i dlatego niepotrzebnie zzymam sie na wspolczynniki ale moja rada dla wszystkich noobow - wiecej wyobrazni,cierpliwosci a mniej liczb...
Gram pierwsza stworzona przez siebie postacia i zamierzam nie grac jeszcze dlugo, dlatego ze odpowiada mi jej opis, nie konfiguracja. Nie wybieralem cyferek, nie porownywalem charakterystyk i nie mam ambicji miec czegos tam na jakims poziomie.Skille to droga do celu - a jesli moja postac jest w czyms gorsza i wolniej sie uczy to tylko dodaje jej realizmu.
Czytajac niektore wypowiedzi mam wrazenie ze zbladzilem i powinienem ponownie rozpoczac gre dokladnie wczytujac sie w opis wspolczynnikow...
A oto moja obecna "samobojcza" konfiguracja:
17 Mem 16 Int 8 Will 8 Char 6 Per :)

regis:
generalnie rzecz biorac to na naukowca masz rozklad atrybutow... wymarzony ;)

ale zaczniesz jeczec w nieboglosy gdy przyjdzie cwiczyc spaceship command i gunnery/missile...

jak wiadomo zeby rozmawiac z agentami lvl 4 trzeba zrobic stand dla corpa... tu sa dwie drogi

hard way: misje lvl 4 security/int sec/surv... czyli tam gdzie trzeba sie tluc
impossible way: misle lvl 4 cargo... ale napisales ze jestes cierpliwy... ;)

partridge:
skasuj ta postac z takimi atrybutami jedyne co wytrenujesz w Space Ship Command to fregate na lev3

NeX:
A niby czemu mia?by cokolwiek kasowa?? jakie? herezje wypisujesz. Po kilkunastu dniach mam nawet mniejsze atrybuty Int i Mem, podobne pozosta?e. No Percepcj? na 8. Dziwnym zbiegiem okoliczno?ci mog? sobie lata? Thoraxem, wi?c jak niby maj? sie twoje horrory do rzeczywisto?ci. Po prostu b?dzie sobie ustawia? po kolei takie atrybuty jak mu s? potrzebne i zrobi to w dodatku du?o szybciej ni? jaki? podrabiany "hero" z typowo militarnym uk?adem wspóczynników. Generalnie ka?da postac z wysokim INT i MEM na d?u?sz? met? zdeklasuje inne typy o ile nie zaczn? rozk?ada? wspó?czynników poza standardy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej