Eve Online > Dyskusje ogólne

Niarja w NS-owym ogniu Kosmicznych Słowian

<< < (8/12) > >>

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: Tloluvin w Sierpień 25, 2020, 06:48:33 ---Dzięki za wyjaśnienie kwestii theme parku. Przyznam jednak, że IMO lepszym rozwiązaniem byłaby zmiana uprawnień Concordu by z narzędzia zemsty stał się narzędziem prewencji, tak żeby gracz w hi secu o ile jego corp nie ma wojny nie mógł być w żaden sposób zaatakowany. Nie trzeba by wtedy robić dungeonów, a gracze, którzy chcą sobie tylko postrzelać do krzyżyków w hi secu dalej by zasilali CCP kasą i zwiększali online.

W tym co napisałeś widzę założenie, że cały liczący się content to walka statków w przestrzeni. Mam też wrażenie, że CCP też w to jakiś czas temu uwierzyli. Moim zdaniem jest to błędne założenie i wolałbym żeby CCP skupiło się na innych rzeczach niż na zachęcaniu ludzi do okładania się pałkami, bo biorąc pod uwagę specyfikę eve poza demolką istotne jest też tworzenie. No chyba, że zakładamy stworzenie sklepiku w którym każdy gracz będzie mógł za realną kasę kupić czego potrzebuje w miejscu w którym tego potrzebuje. Ewentualnie przywracanie statków z fitem po zniszczeniu.

--- Koniec cytatu ---

Nie oglądam piłki nożnej, nie lubię piłki nożnej. Jednym z elementów contentu tej gry sportowej jak i innych tego typu zespołowych jest postać omylnego sędziego, którego można wyzwać od kalosza. Tak samo jest z Eve i graczom z Hi, którzy są IMHO nieprzystosowani do tej gry. Hi powinien zostać pocięty low sektorami. Ograniczony. Tak można by było uratować wielu graczy.

Tymczasem zupełnie lakonicznie odpowiadając na Twoją wizję gry chciałbym Cię tani kolego obrazić - Idź grać w robloxa :D

Wracając do meritum. Podstawą stabilności tej gry to podaż iska, prędkość jego druku, wartość tritanium, prędkość palenia iska. To podstawa do stabilności ekonomii gry. Co za tym idzie walka i palenie statków jest najważniejsze w tej grze bo zapewnia stabilność gospodarczą. Możesz się kłócić, że ziemia jest płaska, szczepionki nie działają czy, że wirusa nie ma. Zawsze wtedy jednak będziesz jednym z tych głośnych kolesi, którzy się mylą.

[BU FU] Karas:
Jestem zdania, że hi powinien być w 100% safe. żadnych wojen, żadnych struktur, żadnego strzelania do innych, żadnego podbierania z puszek itp itd. ZERO interakcji zaczepnych. Właśnie dla tych co chcą se fruwać nie wiem qfa, drejkiem i robić misje lvl2. Największym ich zaletą jest to, że płacą ccp hajsy i grają w swoją goowno grę. Ja z nich i tak mam zero pożytku. Za to wszystkich tych co żerują na hisekowych ofermach, wyjebałbym do low/nul i zobaczył, czy tam też będą tacy bojowi. IMO gra by na tym mocno zyskała na liczbach, a przy tym i na dochodach.
Mój zysk by polegał na tym, że miałbym okazje się wyjebać na tych wszystkich hisekowych krwiożerczych mordercach, których wreszcie miałbym okazje spotkać.
I tak już jest znacznie lepiej, gdy wyjebali neutową logistyke, hehe, ale do szczęścia jeszcze trochę potrzeba: ]

[NAUKE] Son of Rainbow:
Ale Ci hisecowi mordercy to alty ludzi z low lub nulla. Oni już tam żyją i możesz sobie polecieć. Uważam, że ta gra jest zła, krwiożercza i przez to tak fajna. Gankowanie górnika w hi sec dla jego łez jest także contentem takim jak każdy inny. Masa takich ludzi to żyjący w low goście z FW, którzy także robią FW w Hi.

Zgankowany górnik w hi wybierze statek od lokalnego producenta nie mającemu szans z wielkimi molochami sprzedającymi w Jita ;D Wspieraj lokalnych przedsiębiorców. Karas bądź człowiek :D

[VIDE] Herezja:
Hahaha. Wspieraj co nasze itd itp.

Tloluvin:

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Sierpień 25, 2020, 13:52:56 ---Tymczasem zupełnie lakonicznie odpowiadając na Twoją wizję gry chciałbym Cię tani kolego obrazić - Idź grać w robloxa :D

--- Koniec cytatu ---
Jeżeli miałbym się za coś obrażać, to nie za to, że wysyłasz mnie do jakiejś gry, tylko za to, że robisz to na podstawie swojej wizji mojej wizji gry, której podejrzewam, że nie znasz.
Nie masz jednak czego się obawiać. Nie jesteś w stanie mnie obrazić.

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Sierpień 25, 2020, 13:52:56 ---Podstawą stabilności tej gry to podaż iska, prędkość jego druku, wartość tritanium, prędkość palenia iska. To podstawa do stabilności ekonomii gry. Co za tym idzie walka i palenie statków jest najważniejsze w tej grze bo zapewnia stabilność gospodarczą.

--- Koniec cytatu ---
Biorąc pod uwagę co sam napisałeś palenie statków nie jest najważniejsze. Ten sam bowiem efekt można osiągnąć modyfikując podaż isków i prędkość jego palenia, ale to temat na odrębną dyskusję. Tu chciałem tylko zauważyć, że nigdy nie mówiłem, że niszczenie statków nie jest ważne. Ja tylko zauważam, że EVE to nie Star Conflict i coś więcej niż niszczenie statków. Wypadałoby także zaznaczyć, że statki mogą być niszczone w różny sposób. Zaryzykowałbym także tezę, że przy realizacji mojej wizji EVE liczba niszczonych statków w wartościach bezwzględnych raczej by wzrosła niż spadła.

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Sierpień 25, 2020, 17:06:56 ---Gankowanie górnika w hi sec dla jego łez jest także contentem takim jak każdy inny.

--- Koniec cytatu ---
Dla kata content, dla ofiary niekoniecznie. Przyznaję też, że nie rozumiem co jest zabawnego w rozwalenie gościa, który nie ma jakiekolwiek możliwości obrony. No ale tak samo nigdy nie rozumiałem co ludzie widzą w czajeniu się z karabinem w bezpiecznej lokalizacji by strzelać do zwierzaków.
Cóż. Jedni chcą walczyć i mieć świadomość pokonania niebezpiecznego przeciwnika ryzykując tym, że sami też zostaną pokonani. Inni zadawalają się podrzynaniem gardeł spętanym zwierzakom w rzeźni.
Tak BTW to skąd założenie, że dla tego górnika którego rozwalasz jesteś czymś więcej niż frakcyjnym ratem?

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Sierpień 25, 2020, 17:06:56 ---Zgankowany górnik w hi wybierze statek od lokalnego producenta nie mającemu szans z wielkimi molochami sprzedającymi w Jita

--- Koniec cytatu ---
Naprawdę w to wierzysz?

--- Cytat: [BU FU] Karas w Sierpień 25, 2020, 16:57:19 ---Jestem zdania, że hi powinien być w 100% safe. żadnych wojen, żadnych struktur, żadnego strzelania do innych, żadnego podbierania z puszek itp itd. ZERO interakcji zaczepnych. Właśnie dla tych co chcą se fruwać nie wiem qfa, drejkiem i robić misje lvl2. Największym ich zaletą jest to, że płacą ccp hajsy i grają w swoją goowno grę. Ja z nich i tak mam zero pożytku. Za to wszystkich tych co żerują na hisekowych ofermach, wyjebałbym do low/nul i zobaczył, czy tam też będą tacy bojowi. IMO gra by na tym mocno zyskała na liczbach, a przy tym i na dochodach.

--- Koniec cytatu ---
Nie chcę Cię martwić, ale podzielasz przynajmniej w tej części moją wizję EVE. A skoro ja jestem starym kerbirem, a Ty podzielasz moją wizję to sam rozumiesz ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej