Eve Online > Dyskusje ogólne
Niarja w NS-owym ogniu Kosmicznych Słowian
[BU FU] Karas:
Son, to było ironiczne, prawda jest taka, że zdecydowana większość tych hisecowych peweperów to pizdy, pizdy i nieudaczniki. Wyżywają swoje frustracje i brak kompetencji na typkach którzy albo zaczynają gre i nie znają mechaniki, albo są starzy ale mimo wszystko nadal nie chcą znać mechaniki gry przez co wybierają hi jako miejsce które znają. Nie mniej, jak pisałem pizdereuszy wyjebałbym do low/null. Wtedy zazwyczaj okazuje się, że pajace są tyle warci co te kerbiry z hi, zero ogaru i dedają jak szmaty rozjebując się na pierwszym lepszym kompetentnym gangu. Nawet nie mam tu na myśli lamusów typu code, żeby nie było. Też miałem drobny epizod w tornadach/catalistach i było to żałosne, zazwyczaj sprowadza się do jebania ludzi którzy nawet nie mają pojęcia co się dzieje na gridzie. Nie ma to nic wspólnego z ekonomią, mimo że statystyki pokazują, że w hi umiera najwięcej, nie miałbym nic przeciw, gdyby w low i null umierali tak samo. Ale jak pisałem są zbyt ciency aby próbować na równych zasadach.
Zgudi:
--- Cytat: [BU FU] Karas w Sierpień 26, 2020, 08:21:21 ---Son, to było ironiczne, prawda jest taka, że zdecydowana większość tych hisecowych peweperów to pizdy, pizdy i nieudaczniki. Wyżywają swoje frustracje i brak kompetencji na typkach którzy albo zaczynają gre i nie znają mechaniki, albo są starzy ale mimo wszystko nadal nie chcą znać mechaniki gry przez co wybierają hi jako miejsce które znają. Nie mniej, jak pisałem pizdereuszy wyjebałbym do low/null. Wtedy zazwyczaj okazuje się, że pajace są tyle warci co te kerbiry z hi, zero ogaru i dedają jak szmaty rozjebując się na pierwszym lepszym kompetentnym gangu. Nawet nie mam tu na myśli lamusów typu code, żeby nie było. Też miałem drobny epizod w tornadach/catalistach i było to żałosne, zazwyczaj sprowadza się do jebania ludzi którzy nawet nie mają pojęcia co się dzieje na gridzie. Nie ma to nic wspólnego z ekonomią, mimo że statystyki pokazują, że w hi umiera najwięcej, nie miałbym nic przeciw, gdyby w low i null umierali tak samo. Ale jak pisałem są zbyt ciency aby próbować na równych zasadach.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma co się temu dziwić. Ludzie uskuteczniają pew pew w takim stylu bo to łatwy sposób na pełny killboard. Wystarczy zafitować budżetową deskę z maksymalnym DPS-em i w mniej niż 10 osób rzucić się na górnika czy misjonarza w hiseku. Gracze żyjący tylko i wyłącznie w hi-seku nie znają mechaniki, nie mają odpowiednich nawyków, nie wiedzą co zrobić w takiej sytuacji i lądują w jaju.
Mam pomysł na rozwiązanie tego problemu. Proponuję wprowadzić misje u agentów NPC, którzy będą płacić za rozwalenie graczy, którzy za bardzo przodują w statystykach ubitych kerbirów w hiseku. Po wzięciu zlecenia conkord nie będzie reagował, kiedy nawiążemy walkę z graczem "ściganym" z listy oraz z każdym innym, który był razem z nim we flocie w ciągu ostatnich 24 godzin.
Doom:
--- Cytuj ---Nie ma co się temu dziwić. Ludzie uskuteczniają pew pew w takim stylu bo to łatwy sposób na pełny killboard
--- Koniec cytatu ---
Hmm ja ostatnio spotkałem takich co uznali ze nie muszą mi dawać isków za towar który wiozłem w indyku
35 sekund później byłem już w warpie żeby pospawać pancerz na najbliższej stacji...
https://zkillboard.com/kill/86596057/
https://zkillboard.com/kill/86596063/
https://zkillboard.com/kill/86596059/
https://zkillboard.com/kill/86596064/
żeby było śmiesznie to nie jestem pewien czy wiozłem tyle gratów żeby ten gank im sie zwrócił jesli by się udał..
Więc raczej zgodze sie z Karasiem ze mentalnie to są ameby
Jabolex:
Coś się dzieje ciekawego, czy zdechło?
Doom:
na bramach kombinowane kampy npc + dresiarstwo z dobrym standingiem do triglewian
Idzie przez te kampy przejść czymś co szybko wchodzi w warp i i jest przygotowane na to ze trzeba w ten warp wejść z co najmniej jednym punktem na dupie
Umiejętność przetrwania paru smartek na wyjściu z warpa również jest przydatna
no i ludzie wszyscy spekulują czy ogłoszenie edencomu żeby ewakuowac sie z systemów o statusie final oznacza ze te systemy zaraz nie znikną z k-space
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej