Forum Gry > Inne gry
Mobile
Skaza:
Urok grania na urządzeniach mobilnych...
Od jakiegoś czasu bawiłem się w Top Drivers i kupiłem kilka pakietów. Po ostatniej aktualizacji okazało się, że moja wersja Androida nie jest już wspierana.
Zgudi:
Pograłem też trochę w niezwykle popularnego i "podobno dobrego" Last Day on Earth: Survival w którego gra 50 milionów graczy. I przyznam, że nie jest to coś, czego szukałem. Ta gra to ostry P2W posiadający mnóstwo denerwujących sztucznie wymyślonych ograniczeń zmuszających do płacenia, np. kiedy wyruszamy w podróż musimy czekać ok. 30 minut aż pasek podróży się przewinie, przy czym nie możemy jej przerwać a jedyne co możemy zrobić to przyspieszyć ją za opłatą w złotówkach. Porzucony motocykl nie można ukraść "bo nie" (przycisk zablokowany), ale gra proponuje nam paczki o łącznej wartości kilkuset złotych z materiałami na wykraftowanie swojego. Jedzenie tak trudno zdobyć, że czasem trzeba kupować za kasę bo nasza postać zdechnie. Znaleźne lub wytworzone ubrania i sprzęt są kiepskie i w małych ilościach ale możemy za setki złotych uzbroić się lepiej niż Terminator i Rambo razem wzięci i ruszyć na podbój baz innych graczy, którzy nie kupili sprzętu. Komunikaty, że ta kilka godzin potwory rozwalą twoją bazę dlatego musisz ją ulepszyć, ale nie zdążysz zabrać nawet 20% materiałów więc leć do sklepu i kupuj paczki. P2W o jakim Ubisoft, Electronic Arts i Activision nawet nie marzyli. Jedyna zaleta jest taka, że gra jest bardzo rozbudowana.
Skaza:
Last Day on Earth: Survival... Posiadam w swojej kolekcji i całkiem daleko zaszedłem. Częściowo zgadzam się z Twoim zdaniem, ten tytuł to absurdalne grindowanie wszystkiego, bez końca. Przedmioty użytkowe są wyjątkowo nietrwałe i dopiero zdobycie stacji naprawczej nieco łagodzi konieczność nieustannego craftowania nowego ekwipunku. Jednak zdobycie żywności jest banalnie proste i często posiadałem więcej, niż mogłem zmagazynować - Może coś źle robisz? Z podobnych tytułów można wypróbować Stormfall: Saga of Survival oraz Grim Soul: Dark Fantasy Survival. W mojej ocenie, lepiej zapłacić za Don't Starve i bawić się tytułem pozbawionym wszelkich mikrotransakcji.
Zgudi:
Don't Starve mam na peceta chyba wszystkie dodatki prócz ostatniego. Jedzenie w Last Day on Earth: Survival dużo zużywam na leczenie się, może dlatego tak bardzo mi go brakuje. Zdarza się, że na trudniejszą lokację zużywam 10 kotletów a zbiorę 2-3. Nasiona można produkować? Znalazłem ich tylko kilka.
Skaza:
Problem w tym, że nieprzetworzona żywność jest mało efektywna... Powinieneś już posiadać obozowe ognisko, to pozwala na proste przetwarzanie. Z jagód można przygotować prostą herbatkę, natomiast z marchewek tworzysz potrawkę. Składniki nie są trudne do zobycia i pozwlają na odzyskiwanie HP dość niskim kosztem. A mięsko? Trzeba zlokalizować zwierzaka, następnie podkraść się z tyłu - Wtedy masz szansę na atak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej