Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Reaktywacja COVENU
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: mkx w Luty 02, 2019, 13:44:53 ---A z faktów to żaden korp w c0venie nie płacił haraczy c0venowi. Gracze dostawali od ALLY nagrody za różne osiągnięcia i funkcję/ srp/ bpc nie dając nic od siebie jako korporacja. Nagrody korporacyjne były osobnym bonusem. Allians czerpał hajs z monów i jeśli ktoś tam jakąś część miał na lewo who cares ?. Z ciekawości powiem że w moim rent korpie jak dałem 5% podatku na miecha wyszło 3.5b. Gdzie mainów było w owym czasie 2. Teraz jeśli cbc ma np 50 mainów podatek 7.5% można jakoś dopatrywać się kto kogo jeb.. latami :)
--- Koniec cytatu ---
W ramach sprostowania: GSF jako sojusz pobiera 5% tax od pve, które robią memberzy, jednocześnie całe SRP, główna infrastruktura itd. są fundowane i organizowane właśnie na poziomie ally a nie corpów. Przy 7.5% tax corp efektywnie nakłada na graczy 2.5% tax, 5% jest sojuszowe.
--- Cytuj ---ps. każdy kto ma więcej niż 3 konta w sojuszu to szkodnik jest ;)
--- Koniec cytatu ---
Main, linki, dykta/cep/utility/cyno, fax, super, tytan - z której strony nie patrzę, poniżej 6 masz braki w tym, czym możesz pomóc. ;)
[WILD5] Gagat:
przed inwazją było tam więcej graczy niż jak wychodziłem, więc jeśli chodzi o liczby to się raczej rozwijał. Problem raczej tkwił w zupełnie czym innym.
Veldsper:
--- Cytat: [NOGRL] Asm Nihouyah w Luty 02, 2019, 18:01:44 ---Main, linki, dykta/cep/utility/cyno, fax, super, tytan - z której strony nie patrzę, poniżej 6 masz braki w tym, czym możesz pomóc. ;)
--- Koniec cytatu ---
weź kiedyś 6 swoich kont vs 6 prawdziwych graczy - zobaczysz kto będzie miał braki ;) i do czego nadaje się takie latanie.
ale to szkoła robienia wszystkiego samemu. wyjątkowo niszcząca szkoła.
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: Veldsper w Luty 02, 2019, 23:30:53 ---weź kiedyś 6 swoich kont vs 6 prawdziwych graczy - zobaczysz kto będzie miał braki ;) i do czego nadaje się takie latanie.
ale to szkoła robienia wszystkiego samemu. wyjątkowo niszcząca szkoła.
--- Koniec cytatu ---
To jedyna opcja, żeby połowa graczy w grupie nie nudziła się przez 90% czasu - jak np. nagle zupełnym przypadkiem wszystkie supery i połowa capitali utknie ci wylogowana w zabaniowanym systemie na tydzień, nie ma tragedii pt. "nie możemy latać, bo ponad połowa ludzi nie ma postaci, którą można polecieć". ;) Kwestia podejścia i wypracowanego przez grupę sposobu działania, jak dla mnie użyteczny member sprowadza się do tego, że jest istotną wartością dodaną w każdej sytuacji (i nikt nie oczekuje latania na 6 kont naraz, chodzi o maksymalizowanie ilości dostępnych opcji i możliwości, nie o katowanie się multiboxingiem do nierozsądnego poziomu).
Veldsper:
spoko rozumiem - choć ja to tylko casualowo gram a to co opisałeś to jest jak kopanie rowów w upale bez wody w znoju - dziękuję za wyjaśnienie bo bym nie wpadł że można w ten sposób grać. Widać eve nie ma granic :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej