Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Reaktywacja COVENU
mkx:
--- Cytat: Tloluvin w Luty 02, 2019, 11:03:53 ---Nie.
Wnioski wyciągam na podstawie własnych doświadczeń i przemyśleń. W przypadku Covenu wieloletnich. Ten wątek, łącznie z Twoją odpowiedzią to tylko kolejne z wielu potwierdzeń i tyle, za co dziękuję.
Zabawne jest przy tym to, że nie napisałem nic złego na Coven. Nie wiesz też jakie wnioski wyciągnąłem, a mimo to atakujesz mnie personalnie i chyba przy okazji próbujesz obrazić.
--- Koniec cytatu ---
Od zabijania i obrażania jestem JA , btw pozdrów grażynę i dzieci też.
Oświeć mnie jakim to charem byłeś w c0venie ? Bo te twoje "wieloletnie doświadczenia" bardzo mnie interesują .
Kolejne pokolenie które wessało propagandę CBC jaki to c0ven jest zły i jak tam dyrektorzy c0venu czepią hajsy z graczy i alliansu do własnej kiesy.
Myślałem że to np w Korei Północnej ludzie są tak propagandą od małego nafaszerowani, że "wierzą" w ten cały bulshit ich przywództwa, pewno większość ze strachu tam chodzi po tych paradach aby przetrwać. Ale z tego co tutaj czytam od wielu ludzi z cbc, to wysnułem wniosek że u na od dzieciaka was nie faszerowali propagandą - powinniście mieć chociaż namiastkę własnego rozumu ( nie spróbowałem/nie byłem = nie wiem ). To tym bardziej nie ze strachu ten hejt macie, tylko z głupoty.
A z faktów to żaden korp w c0venie nie płacił haraczy c0venowi. Gracze dostawali od ALLY nagrody za różne osiągnięcia i funkcję/ srp/ bpc nie dając nic od siebie jako korporacja. Nagrody korporacyjne były osobnym bonusem. Allians czerpał hajs z monów i jeśli ktoś tam jakąś część miał na lewo who cares ?. Z ciekawości powiem że w moim rent korpie jak dałem 5% podatku na miecha wyszło 3.5b. Gdzie mainów było w owym czasie 2. Teraz jeśli cbc ma np 50 mainów podatek 7.5% można jakoś dopatrywać się kto kogo jeb.. latami :) - Chyba że np dostajecie srp od allainsu i osobno od korporacj. Tracisz jeden statek dostajesz dwa :) w innym wypadku macie tak jak w c0venie pewno Mitani kradnie i jego dyrektorzy . Czemu cbc od lat gadało że w c0venie be ? że tam dyrektorzy kradną - prosta odp. Tam przepływ graczy między korpami był i trzeba było się o owego gracza postarać aniżeli tylko bajki z palca opowiadać. Bo każdy gracz siedział na tym samym ts i wchodził na kanały innych korporacji i wdział/słyszał jak jest gdzie indziej i zmieniał korporację pod siebie. Takie cbc ( i parę innych korporacji np wataha.. ) i jego propaganda gdzie cały korp jak na kazaniu co niedzielę słuchał o pazerności i złodziejstwie dyrektorów c0venu. Gracz nagle doświadczył by czegoś innego.. wnioski można samemu wyciągnąć.
Udowodniłem to jak ex CBC mebmer Sonic~~ na kanale UA opowiadał świeżym graczą w " neutralnej " akademi jaki to c0ven jest zły i co tam jest. I tak sobie tego słuchałem dobre parędziesiąt minut. Typ pojęcie o grze 0 i 0 polityce in game, tym bardziej o c0venie. To samo się dowiedziałem od ziomka z Watahy jak tam po c0venie się jedzie. Morał prosty strach przed utratą graczy do innych korporacji i własnych wpływów pchał do tej propagandy.
Mam nadzieję że teraz cbc wessie niedobitki z c0venu, bo dla nich konkurentem był c0ven. A pojedyncze ex korpy są słabe i stanowią jedynie pożywkę.
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Striker w Luty 01, 2019, 21:07:24 ---Raz na rok wchodzę na Centralę polurkowac a tu takie takie miłe zaskoczenie. C0venu nie ma od lat ale i tak rozpala serca i umysły;) ehh fajne to były czasy. Fakt faktem że nikt w historii tej sceny nie trzymał tak długo terenu i nie wystawiał flot po 100+ os. I roamy po 60-70 os się zdarzały... zresztą na yt sa jeszcze filmy, np. ten: https://www.youtube.com/watch?v=t2kVSDPEDsc. Rekord podczas wojny w eso to było bodajże 180 we flocie i 220 na aliansowym. Fajnie powspominać.
BTW, cześć ludzi z dawnego aliansu sprzed circa 10 lat trzyma się nadal m.in. na Steam. Szczególnie ze starej tęczowej Idei. Pozdrowienia dla weteranów. Szacunek ze się Wam jeszcze chce :)
--- Koniec cytatu ---
Ehhh pamiętam te czasy (choć trafiłem na koniec wojny). Zelówki w modzie były i co chwila ktoś na TS-ie się z kimś przekrzykiwał o duperele a reszta miała polewke + co chwila było słychać tekst //Gdzie jest krzyż// ];)
Bardzo mile wspominam te czasy.
Veldsper:
--- Cytat: [BU FU] Karas w Styczeń 31, 2019, 09:08:49 ---Oracie cale regiony wyludniajac je, a nastepnie wracacie sobie do goowniakowa lizac sie po jajkach jacy to zajebisci jestescie, bo rozjebaliscie jakichs smiesznych darkow czy innych lamusow. Nosz qrwa mac, a kogo wy bijecie jak nie gornikow i raciarzy. Nam przynajmniej taki raciarz moze spierdolic na stacje i jest bezpieczny, wy im dodatkowo rozpierdalacie stacje zmuszajac do opuszczenia regionu. ktora z tych 2 sytuacja jest gorsza?
hipokryzja lvl goowniak: ]
--- Koniec cytatu ---
zeby pszczoły wyleciały z ula trzeba je podrażnić, tak to by nie wyleciały, generalnie dziękuj pandemikom i nc to główne zło przez które ludzie są wkurwieni i orają.
hmm zaraz czy są wkurwieni czy zadowoleni - dobre pytanie ;D
--- Cytat: Ava Ryder w Luty 01, 2019, 22:23:33 ---Stoję z boku i widzę że sporo osób wspomina Coven z sympatią. Dlaczego więc reaktywacja nie byłaby możliwa? Dlaczego w ogóle Coven zdechł?
--- Koniec cytatu ---
znasz powiedzenie że jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi? Dzisiaj może by wyszło kto wie, ccp zmieniło mechanikę już nie można tak kraść i łupić jak kiedyś. powiedzmy że to przez CCP ;D
[WILD5] Gagat:
hm, tylko, że c0ven nie padł przez żadne kradzieże. Ja nie za bardzo sobie przypominam sytuacje z walkami zarządu. Zdarzali się jacyś pojedynczy gracze co coś kombinowali, ale to zupełnie ma się nijak to działalności sojuszu. To tak jakby w twoim korpie przyjęto gościa co gdzieś znalazł opuszczonego moona, coś tam nakopał bez podatku i nagle wszyscy okrzyknęli goonowo złodziejami. Przecież to jest absurd
Veldsper:
padł, bo się nie rozwijał (tylko mnożył alty) i tracił opinię w oczach graczy przez długi czas.
ps. każdy kto ma więcej niż 3 konta w sojuszu to szkodnik jest ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej