Eve Online > Dyskusje ogólne
Polski sov alliance w EVE - hipoteza badawcza
[BU FU] Karas:
My tez mielismy kiedys swoj maly sukces, wlozenia kija w gowno. hehehe troche bylo o to dramy.
w 2 dni przeskanowalismy wszystkie POSy w eso i Psoul. hehehe, ile tam bylo prywanych szpilek: ]
[BWTF] Savannah Kado:
Nie wiem czemu robicie z tego sprawe covenu... Skoro ma być na nowo to bez odwołań do demonów przeszlosci
Gaavrin:
Ale to znaczy Savek, że myślisz, że z tej dyskusji to jakiś polski sojusz się zrodzi? Ja w sumie czekam aż ten charyzmatyczny lider, o którym wszyscy tutaj piszą przyjdzie do nas i zapyta czy nie chcielibyśmy się przyłączyć do nowego polskiego sojuszu.
Ale narazie cisza. I albo takiego lidera nie ma, albo woli budować nowy sojusz bez bwtf...
[BWTF] Savannah Kado:
--- Cytat: Gaavrin w Wrzesień 05, 2018, 11:15:47 ---Ale to znaczy Savek, że myślisz, że z tej dyskusji to jakiś polski sojusz się zrodzi? Ja w sumie czekam aż ten charyzmatyczny lider, o którym wszyscy tutaj piszą przyjdzie do nas i zapyta czy nie chcielibyśmy się przyłączyć do nowego polskiego sojuszu.
Ale narazie cisza. I albo takiego lidera nie ma, albo woli budować nowy sojusz bez bwtf...
--- Koniec cytatu ---
Najwidoczniej nie jestesmy godni takiego zwiastowania...
Ohh jest jeszcze mozlimożl że uznają nas za spadkobierców covenu i dlatego też nie jesteśmy mile widziani w tej nowej czystej inicjatywie
Isengrim:
Czy Vurionek oddał już POSa w I-ME3L? :D
A bardziej serio: bycie spadkobiercą c0venu nie wydaje mi się żadną dyskwalifikacją, akurat BWTF kontynuuje, z tego co widzę po KB, przynajmniej jakiekolwiek tradycje tej części c0venu, która chociaż nominalnie zajmowała się PVP.
Przyczyn zgonu c0venu było wiele, duża część z nich istniała i już nabrzmiewała wtedy, gdy postały Minionki. Potem tylko się - z tego co wiem - pogłębiły. Ale to nie znaczy, że czas spędzony w c0venie był złym czasem, a c0ven - złym sojuszem przez cały czas swojego funkcjonowania.
Sens tworzenia "polskiego sojuszu" rozbija się przede wszystkim o ilość graczy w aktualnym kształcie gry - jest nas zbyt mało, żeby stworzyć "narodową" strukturę. Na to pozwolić sobie mogą w tej chwili chyba już tylko Chińczycy i Rosjanie, przy czym ci ostatni, jak pokazują ostatnie wydarzenia, także dogorywają - ani XIX, ani Solar, ani Red Alliance nie są w stanie samodzielnie funkcjonować na mapie EVE, i w ogóle cienko przędą nawet jako pety TESTów i Goonów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej