Eve Online > Przedpokój

Prawdopodobnie pożeganie z EVE

<< < (5/12) > >>

lethern:

--- Cytuj ---if you initiate a dispute with PayPal, your accounts will be banned automatically
--- Koniec cytatu ---
To w moich oczach nie jest straszenie tylko stwierdzenie jak działa automat. Skoro ban idzie z automatu, bez udziału ręki ludzkiej...

W którym miejscu ktoś komuś tu groził? Czy ja ślepy już jestem

Strzelałbym, że w przeszłości Ccp miało do czynienia z tym, że rozpoczęcie tej procedury po stronie paypala powoduje cofnięcie pieniędzy, i możliwe że ludzie kombinowali i cofali pieniądze podczas gdy dalej grali na koncie Eve, i po miesiącu grania stwierdzali "no ok, coś tam mi się pomyliło, ale cofam pieniądze, dzięki za miesiąc Evki" i dlatego powstał taki punkt regulaminu. Dlatego ban żeby ludzie nie grali za darmo, ale to takie moje gdybanie

A że tu sytuacja jest kompletnie nie pasująca, to wydaje się, że opisałeś już na samym początku - GM jakby kompletnie nie wiedział o co chodzi ani nie odniósł do faktycznej sytuacji

Xeovar:
Janek,

Moja sugestia jest taka, żeby cały czas gadać z CCP pisząc tylko jedno - proszę o eskalację ticketu do seniora, sprawa jest trudna i czekać aż sie gm zmieni. A jak Ci odpisze któryś że jest seniorem to poproś o mediację jego przełożonego.
W razie w piszesz na forum i naglaśniasz albo mailem. Kilka razy eskalacja do seniora pomogła.
Powodzenia i szkoda że taka bucówa - de facto ccp już straciło klienta przez chujową obsługę klienta

Zgudi:

--- Cytat: Jan Morgenstern w Sierpień 03, 2018, 16:03:46 ---Preferowałbym jednak aby to wszystko rozeszło się po kościach i wróciło do jakiejś normalności.

--- Koniec cytatu ---
To jedyna opcja jaką widzę:

Niech w ramach ugody i odpuszczenia sprawy z twojej strony dadzą ci na piśmie zapewniwnie, że zaniechają wszelkich działań prowadzących do ukarania, w tym bana Twojego konta w związku z tą sprawą. Jeśli potem zechcą cię zbanować to będziesz miał jakąś podkładkę. :)

Jan Morgenstern:
To jest straszenie bo oficjalnie na stronce CCP za to dostajesz z automatu "zawieszenie" a nie "ban". Więc skoro GM "podrasował sankcję" to już jest straszenie.

Xeo będe próbował. Przecież nawet jesli stwierdzę, że jednak nie będę grał już na pewno to przynajmniej będę mógł oddać komuś to co przez lata nagrabiłem i nafarmiłem.

Zgudi:

--- Cytuj ---Jak dostanę bana za jakiś czas to będzie szło o wirtualne dobra a tu CCP miałoby przewagę.
--- Koniec cytatu ---
Mi chodziłoby raczej o jakieś wałki ingame na koncie, do których mogliby się za jakiś czas w ramach chamsko odwetowego śledztwa czepić np. czy kiedykolwiek bociłeś albo wymieniałeś iski z podejrzanymi kontami powiązanymi z alledrogo, albo inne postanowienia EULA. :)

Jeśli nie, to raczej nie znajdą na Ciebie haka i moim zdaniem można próbować się układać z CCP i mieć nadzieję, że wszystko skończy się tak jak powinno czyli happy endem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej