Eve Online > Przedpokój

Prawdopodobnie pożeganie z EVE

<< < (4/12) > >>

Jan Morgenstern:
Soulscream ależ ja cały czas gram w WoWa od lat a że dodatek już za kilka dni to może i dobrze sie to wszystko złożyło ;p

Ptysiu na razie czekam na rozwiązanie przez PayPal. Wolę mięc to rozwiązane w takim trybie bo to co tam napisze (jesli napisze bo na razie jest 0 - słownie zero - reakcji) CCP będzie od razu jawne dla PayPala bez konieczności "łamania tajemnicy państwowej". Po rozwiązaniu tej kwesti prawdopodobnie eskaluję sprawę i po stronie CCP choć wiele się nie spodziewam. W dodatku jeśli CCP będzie nadal przeginało to mój stan złości na nich może się tylko pogłębić. Gwarancji, że CCP będzie to chciała rozwiązać polubownie lub w jakikolwiek cywilizowany sposób nie ma.

Na razie mam sporo innych spraw na głowie. Jestem w trakcie robienia prawa jazdy kat. C, jest lato a i pod względem rozrywek wirtualnych to czas skończyć nie tak już nowego "Torment: Tides of Numenera" a i w WoWie 14 wchodzi nowy dodatek.

Soulscream:

--- Cytat: Jan Morgenstern w Sierpień 03, 2018, 13:36:01 ---Soulscream ależ ja cały czas gram w WoWa od lat a że dodatek już za kilka dni to może i dobrze sie to wszystko złożyło ;p

--- Koniec cytatu ---

Ty mnie dawaj battletaga na privie.

Isengrim:
Ale to jakas totalna glupota... ja mialem kiedys dokladnie taka sytuacje, zaczalem reklamacje w PayPalu i goscie z CCP napisali mi ze niestety nie moga oddac mi kasy dopoki PayPal nie sprocesuje swojej reklamacji, napisalem OK to poczekajmy - po miesiacu kasa wrocila , podziekowalismy sobie z GM za kulturalna korespondencje, kurwa grozenie banem za wykorzystywanie swoich praw konsumenckich i ochrony transakcji online to jest kryminal, odwoluj sie i zrob im jesien sredniowiecza.

Zgudi:
Z tego co tu napisano wnioskuję, że jak nie odpuścisz to CCP też nie odpuści. Stracisz konto ale będziesz miał satysfakcję. Po wszystkim można ciągnąć temat dalej i kręcić awantury albo iść do sądu... ale czy to ma sens.

Jan Morgenstern:
A jaką mam gwarancję, że CCP nie walnie mi bana kilka dni po tym jak odpuszczę? CCP nawet według własnych regulacji nie ma prawa dać mi bana za dochodzenie własnych praw przez PayPal. Skąd mam wiedzieć, czy jakiś GM nie postanowi dalej pogrywać z władzą jaką posiada? W dodatku tak jak pisałem - jeśli zastopuję postępowanie na PayPal to nie ma możliwości ponownego ruszenia tej sprawy przez Paypal. Moge przez bank to później zrobić ale wtedy będę psuł trelacje z Paypalem także, bo to dziwne będzie jeśli zaznaczę teraz, że problem był rozwiązany o za jakiś czas zainicjuję akcję odzyskiwania pieniędzy i to z zewnątrz. Do czasu aż CCP odezwie się ciężko jest powiedzieć co zrobią dalej? Grzecznie zadałem im pytanie dlaczego chcą mnie zbanować skoro oficjalnie przewidują taką sytuację i konto miałoby być zawieszone.

A czy ma to sens? Nie ma. Cała sytuacja nie ma sensu bo nie powinno do tego dojść. Błędy się zdarzają. Możliwe jest, żę to nawet PayPal miał lekkie opóźnienie z przekazaniem środków. Wystarczyłoby, gdyby na mój ticket GM odpowiedział, że sprawdza z PayPalem gdzie jest problem i tyle. Grzecznie poczekałbym. Ale dla mnie wygląda to tak, że pierwszy GM doszedł do wniosku, że ma doczynienia z jakimś nowym gościem, który po prostu nie miał kasy na koncie i opłaty nie poszły. A poźniej jak się okazało, że to było trochę inaczej to kolejny GM próbował zastraszyć aby zamieść temat pod dywan. Niestety w takiej sytuacji dla mnie też nie bardzo opłaca się odpuścić ponieważ w ramach zamiatania pod dywan mogę zostać zbanowany po przerwaniu mediacji z PayPalem. I co im wtedy zrobię? Do sądu pójdę? Teraz mam podkładkę w postaci nieprawidłowości z płatnością najprawdziwszymi pieniędzmi z prawdziwego konta w rzeczywistym, istniejącym w realnym świecie banku. Jak dostanę bana za jakiś czas to będzie szło o wirtualne dobra a tu CCP miałoby przewagę. Np wyskoczą z tym, że skoro jednak zacytowałem na PayPalu korespondencję z GMami to jednak muszą mnie zbanować. Kwadratura koła. Po prostu musze poczekać i zobaczyć co dalej. Czy CCP spuści z tonu i zacznie normalnie rozmawiać. Jeśli nie to na 100% nie będę płacił za grę. A jeśli CCP pójdzie po bandzie? Trochę lat juz gram. Na kilku kontach. Więc trochę sie kasy CCP zapłaciło w tym czasie. Czy przez ECC czy przez sąd będzie można w związku z tym trochę powalczyć. W ostateczności może nawet coś z tego będę miał  :P Preferowałbym jednak aby to wszystko rozeszło się po kościach i wróciło do jakiejś normalności.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej