Śmietnisko > Off Topic

Piżama party next generatoion :P

<< < (8/16) > >>

Xarthias:

--- Cytat: Zgudi w Październik 04, 2017, 11:07:25 ---Nie uda im się tego wykorzystać z kilku powodów: nie ma czegoś takiego w późniejszych odcinkach starych sezonów, to byłoby odejście od timeline rodem z pierweszego filmu Abramsa (zniszczono planetę wulkan),
--- Koniec cytatu ---
Jest nieskończenie wiele wszechświatów i timelinów, więc wiesz... Dziwniejsze rzeczy się zdarzały w tym uniwersum

--- Cytuj --- załogę bliźniaczego statku spotkała straszna śmierć więc zbyt niebezpieczne,
--- Koniec cytatu ---

Nie sądzę, żeby na kogoś takiego jak Lorca to miało wpływ (jakby miało, to by sobie nie sprowadzał tego zabawnego pieska do gabinetu).

--- Cytuj ---wielu fanom by się to nie spodobało,
--- Koniec cytatu ---
Wielu fanom nie podobają się nowi Klingoni i milion innych rzeczy w ST:D, więc...

--- Cytuj ---zbyt duży wpływ takiego napędu na losy federacji,
--- Koniec cytatu ---
Ale gdyby to było do wykorzystania w bardzo ograniczonym zakresie z powodu kosztów/ryzyka/trudności w produkcji/cotamjeszczemożnawymyśleć

--- Cytuj ---skakanie po całym wszechświecie w kilka sekund na pstryknięcie palcem jest mało sexy,
--- Koniec cytatu ---
Szczerze mówiąc, w starych seriach bardzo rzadko było widać, że podróże zajmują czas. W ogóle jego upływ jest traktowany (nie tylko w treku) nieco po macoszemu, a z czymś takim przynajmniej twórcy nie musieliby się tłumaczyć, czemu już dotarli na miejsce, skoro powinni być w połowie drogi dopiero (a kilka takich przypadków było z tego co pamiętam)

--- Cytuj ---no i najważniejszy argument: "The writers have said that Discovery will maintain continuity with the old series, and events from Discovery will explain plot points in the original Trek."
--- Koniec cytatu ---
Co nie oznacza, że nie mogą wprowadzić tego napędu w bardzo ograniczonym zakresie, na tajnych statkach, tłumacząc brak wiedzy o napędzie koniecznością zachowania go w tajemnicy przed wrogami federacji. A im mniej osób o czymś wie, tym mniejsza jest szansa na przeciek. Więc mogą upiec dwie pieczenie - zachować "continuity" i jednocześnie zrobić grzybkowy napęd dla Disco, żeby urozmaicić ewentualny sezon 2.

--- Cytuj ---Więc spoiler.
--- Koniec cytatu ---
Więc dowiemy się w okolicach Bożego Narodzenia, bo jakoś wtedy chyba wypada odcinek numer 15 kończący pierwszą serię.

--- Cytuj ---Obym się nie mylił.... :P
--- Koniec cytatu ---
Na pewno się mylisz ;)

--- Cytuj ---P.S. Spodziewam się, że w ostatnim odcinku pojawi się Chris Pine na ekranie... ale zobaczymy :P

--- Koniec cytatu ---
Aż musiałem wyguglać kto to :P
A to nie za wcześnie jeszcze na Kirka? Ile tam lat jest między ST:D a TOS czy tymi nowymi śmiesznymi filmami, o których chciałbym zapomnieć?

Gaavrin:
Z mojej znajomosci uniwersum star treka wynika, że ieżeli coś nie ma sensu i jest sprzeczne z timelinem pozostałych seriali, to na pewno sie wydarzy. Także grzybkowy naped będzie fruwał że ho ho.

Zgudi:

--- Cytuj ---A to nie za wcześnie jeszcze na Kirka? Ile tam lat jest między ST:D a TOS czy tymi nowymi śmiesznymi filmami, o których chciałbym zapomnieć
--- Koniec cytatu ---

Jest rok 2255. James Tiberius „Jim” Kirk ma 22 lata i mieszka na Ziemi w Riverside w stanie Iowa gdzie się urodził. Za kilka lat wstąpi do akademii gwiezdnej floty. Stąd uznaję za prawdopodobnie, że w którymś z dalszych odcinków się pojawi.

Xarthias:

--- Cytat: Zgudi w Październik 04, 2017, 14:26:48 ---Jest rok 2255. James Tiberius „Jim” Kirk ma 22 lata i mieszka na Ziemi w Riverside w stanie Iowa gdzie się urodził. Za kilka lat wstąpi do akademii gwiezdnej floty. :D

--- Koniec cytatu ---
Wg Memory Alpha przyjęli go w 2250, w 55 był już porucznikiem, więc o ile licencje pozwolą, to rzeczywiście może tak się zdarzyć, choć ja osobiście wątpię.
Napęd grzybkowy, napędem grzybkowym, ale wydaje mi się, że twórcy strzelili w stopę "continuity" w innej sprawie. Tak sobie pomyślałem właśnie, że ktoś kto jest uważany za osobę, która wywołała wojnę z Klingonami, buntownik itp., powinien być szeroko znany, szczególnie te kilka lat później jak Kirk zaczął kapitanić, więc cisza w tym temacie jest imo większą dziurą niż grzybnia.
Chyba, że całe Discovery, jako tajna misja, w pewnym momencie szlag trafi i wszyscy o nich zapomną... Albo to inny timeline :P

Zgudi:
Trochę się pomyliłem. http://pl.memory-alpha.wikia.com/wiki/James_T._Kirk

Co robił Kirk w roku akcji serialu:

--- Cytuj ---Po ukończeniu Akademii Kirk rozpoczął służbę pod rozkazami kapitana Garrovicka. Jego pierwszym przydziałem międzygwiezdnym była służba jako porucznika na pokładzie Farragut| (NCC-1647), gdzie służył jako oficer taktyczny.

Jako młody porucznik w 2255 roku Kirk dowodził pierwszą ważną misją na powierzchni obcej planety, Neural. Kirk zaprzyjaźnił się z jednym z tubylców, góralem Tyree. Jego raport opisywał prymitywną, ale obiecującą kulturę, i Gwiezdna Flota przyjęła rekomendowaną przez niego politykę nieingerencji.

Odkryciem załogi Farragut była żywa chmura dikironium z planetyTycho IV, czego dokonano w 2257 roku. Kapitan Garrovick i 200 członków załogi zginęło podczas spotkania z tą istotą. Zapisy Farragut zawierają uwagę, ze porucznik Kirk obwiniał się za to nieszczęście, twierdząc, że odwlekał strzał z fazerów pokładowych, a potem stracił przytomność i to zaowocowało tragedią. Inny oficer z Farragut nie zgadzał się z tym, twierdząc, że "Porucznik Kirk jest wyśmienitym młodym oficerem, działającym z niezwykłą odwagą."
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Tak sobie pomyślałem właśnie, że ktoś kto jest uważany za osobę, która wywołała wojnę z Klingonami, buntownik itp., powinien być szeroko znany, szczególnie te kilka lat później jak Kirk zaczął kapitanić, więc cisza w tym temacie jest imo większą dziurą niż grzybnia.
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie. :P Kirka znają wszyscy a jej nie. Coś tu nie tak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej