Eve Online > Dyskusje ogólne
Wybór korporacji - Polskie czy anglojęzyczne? Jak i gdzie?
Letau:
Witam.
Przejazdem wszedłem tutaj, trochę nieplanowo, chcąc zapytać użytkowników tego forum o to, czym kierować się podczas szukania korporacji oraz czy wybrać polską czy też anglojęzyczną. Do gry jako subskrybent dołączę dopiero niebawem, z racji iż wcześniej borykałem się z problemami natury technicznej i nie do końca byłem pewien czy chcę się na stałe zaangażować w tą grę. No ale jako, że teraz w planach mam opłacenie 12 miesięcy z góry, to też i wolałbym wcześniej zbadać teren i zdecydować jak szukać i gdzie szukać.
Przyznam szczerze, że jestem sceptycznie nastawiony do polskich społeczności, gdyż spotykałem się zazwyczaj z toksyczną atmosferą ze strony rodaków, czy to w grach, czy na forach, i to również tych poważniejszych. Z kolei ledwo co zacząłem dzisiaj grę na już ostatnim koncie trialowym (mam ich z tuzin za sobą z czasów, kiedy jeszcze był w grze jukebox), a zostałem zaproszony do niewielkiej korporacji anglojęzycznej, chętnej pomagać nowym graczom. Planuję jednak zakotwiczyć się gdzieś na stałe jak najszybciej po rozpoczęciu poważnej rozgrywki, a konto do tego celu już będę tworzyć nowe.
Zatem co mi powiedzą rodacy na tym forum? Gdzie i z kim będzie lepiej oraz dlaczego? Spodziewam się poważnych odpowiedzi z racji, że gra, przynajmniej teoretycznie, powinna być zdominowana przez dojrzałych ludzi.
Qlko1:
http://eve-centrala.com.pl/index.php/topic,13384.msg235184/topicseen.html#new
Zapraszam :)
Jakub Trokowski:
Akurat w EVE polska społeczność nie jest toksyczna.
Wybór "pol-eng" raczej bym przedefiniował na wybór godzin gry. Teraz jestem w aliansie gdzie są ludzi głównie z USA i problem mam taki, że główne floty są o 1-2 czasu EVE - no raczej odpada. :)
A jak trafisz do bliższego czasowo korpa, to masz szansę że ten angielski może być słabej jakości: na TSie aktualnego ally czasem słychać jak nie-Amerykanin brzmi po angielsku - różnie bywa.
Letau:
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 06, 2016, 22:36:50 ---Akurat w EVE polska społeczność nie jest toksyczna.
Wybór "pol-eng" raczej bym przedefiniował na wybór godzin gry. Teraz jestem w aliansie gdzie są ludzi głównie z USA i problem mam taki, że główne floty są o 1-2 czasu EVE - no raczej odpada. :)
A jak trafisz do bliższego czasowo korpa, to masz szansę że ten angielski może być słabej jakości: na TSie aktualnego ally czasem słychać jak nie-Amerykanin brzmi po angielsku - różnie bywa.
--- Koniec cytatu ---
O czasie nie pomyślałem. Moja angielszczyzna też pierwszego sortu nie jest. Jak na ironię, mimo że pół życia po angielsku się porozumiewam z ludźmi, to okazji do faktycznej rozmowy głosowej jeszcze nie miałem. Jak duże są największe polskie korporacje?
[NAUKE] Son of Rainbow:
Eve nie jest gra trudna, jednak jest skomplikowana. Jesli chcesz szybciej czerpac korzysci z gry to zainteresuj sie szkoleniowka np ta co Qlko1 badz anglojezyczna Eve University. Nastepnie dzieki osobom, ktore ucza oraz nabywanym doswiadczeniom uda Ci sie nie tracic czasu na marnowanie czasu na skillowanie etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej