Eve Online > Dyskusje ogólne

Wybór korporacji - Polskie czy anglojęzyczne? Jak i gdzie?

<< < (2/5) > >>

Letau:
Co ludzie robią po ukończeniu takich 'akademii'? Udają się dalej w głąb wszechświata szukając czegoś więcej?

Gaunt:

--- Cytat: Letau w Listopad 07, 2016, 02:19:31 ---Co ludzie robią po ukończeniu takich 'akademii'? Udają się dalej w głąb wszechświata szukając czegoś więcej?

--- Koniec cytatu ---

Ja skończyłem unseen i potem wybierałem sobie korpy (wtedy jednym z warunków PL korpów było ukonczone UA) hihihi

Gaavrin:
Szukając corpa w Eve trzeba wziąć pod uwagę sporo czynników, nie tylko język. Na początek dobrym pomysłem jest corp szkoleniowy. Eve university może być dla Ciebie niezłym testem jak się żyje w anglojęzycznym corpie. Później zastanów się gdzie chcesz mieszkać (hi, low, null,wh) czym zajmować (pvp, pve, mining) w jakich godzinach grasz i tak dalej. Dopiero wtedy bym się zastanawiałsię nad językiem.

Anti Fun:
Ja się zadomowiłem w małym polskim korpie żyjącym w null-secu i gdyby nie oni to bym raczej już nie grał w tą grę. Sporo zależy od twoich umiejętności w języku angielskim, ja nie mógł bym swobodnie rozmawiać po angielsku tak jak z rodakami. Zawsze możesz dojść do anglojęzycznych korporacji dla nowych graczy żeby zobaczyć jak tam jest, np. Karmafleet czy Pandemic Horde, ale w tej drugiej będziesz traktowany jako mięso armatnie przez PL.

Filip Bonn:
Weź pod uwagę, że polskie korpy również mogą mieć rózny main time. Wystarczy, że fc pracuje w innych godzinach albo mieszka w innym kraju i ma czas przesuniety o 2 godz w tył, a Ty musisz wstawać o 6 rano do pracy...
W takim wypadku możesz dziękować za współpracę od razu.
Warto pooglądać killboardy korpów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej