Śmietnisko > Off Topic

Brexit stał się faktem

<< < (19/23) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: sztosz w Lipiec 07, 2016, 18:32:00 ---Czytam i czytam i mi jakoś nierówność nie wychodzi. Jakbym nie liczył, cały czas mi nie wychodzi, że koszt utrzymania rzeszy urzędasów jest większy niż koszt wypłacania najniższej krajowej 38 milionom ludzi. No bo każdy dostanie, prawda? Chyb że jednak nie każdy, może jednak będzie trzeba jakieś warunki spełniać? A jeżeli trzeba będzie, to kto tego będzie pilnował i tym zażądzał? Pewnie jakieś urzędasy. A skoro tak, to pewnie wcale ta rzesza urzędasów nie zostanie zwolniona. Koniec końców wyjdzie na to, że żeby dostać te dodatkowe 1200 będę musiał w podatkach oddać dodatkowo 1500. Pierdolę taki interes.

--- Koniec cytatu ---

1. Każdy, na tym to polega że nie ma nikogo kto by coś kontrolował. Koszty które generują są znacznie większe niż pensje tych nierobów, już sam fakt że nie dokładają się do gospodarki wystarcza.
2. W tej chwili oddajesz znacznie więcej niż te 1500, ale właśnie potwierdziłeś moje przypuszczenie że przeciętny kowalski chuja wie o tym jak bardzo jest dymany podatkami. Gdybyś dostał brutto na konto i musiał sam zapłacić zus i dochodowy to wziąłbyś widły, pochodnie i poszedł pod skarbówkę :D a tak żyjesz w swojej błogiej nieświadomości i pierdolisz jak to prywaciarze uciskają biednych pracowników. A te oficjalne podatki to tylko część tego co oddajesz.

sztosz:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 07, 2016, 19:52:27 ---2. W tej chwili oddajesz znacznie więcej niż te 1500, bla bla bla

--- Koniec cytatu ---

Bardzo się cieszę że mogę śmiało Cię nazwać skończonym hipokrytą :) To ty mi kazałeś czytać ze zrozumieniem? Jasno i wyraźnie napisałem "oddać dodatkowo 1500". Ja doskonale wiem ile zarabiam i ile oddaje pieniędzy w różnych potrąceniach z mojego przychodu (bo akurat kosztów nie mam praktycznie żadnych).

Mimo twojej hipokryzji nadal mi nie wychodzi, że w państwie o rocznym budżecie na poziomie 368,5 mld zł (368 500 000 000) ROCZNIE koszty utrzymania urzędników tylko od socjalu są większe niż ~50 mld zł MIESIĘCZNIE, ~38 000 000 ludzi * ~1350 zł (minimalne miesięczne wynagrodzenie netto) = 51 300 000 000 zł MIESIĘCZNIE

@Qulko, ty jesteś finansista, na matmie się pewnie znasz... napisz mi, może ja się gdzieś pierdzielnąłem o ileś zer?

Qlko1:

--- Cytat: sztosz w Lipiec 07, 2016, 20:20:13 ---@Qulko, ty jesteś finansista, na matmie się pewnie znasz... napisz mi, może ja się gdzieś pierdzielnąłem o ileś zer?

--- Koniec cytatu ---
Jaki tam finansista, zwykła kapitalistyczna świnia bez serca  >:D A zera się zgadzają.

GlassCutter:

--- Cytat: sztosz w Lipiec 07, 2016, 20:20:13 ---Bardzo się cieszę że mogę śmiało Cię nazwać skończonym hipokrytą :) To ty mi kazałeś czytać ze zrozumieniem? Jasno i wyraźnie napisałem "oddać dodatkowo 1500". Ja doskonale wiem ile zarabiam i ile oddaje pieniędzy w różnych potrąceniach z mojego przychodu (bo akurat kosztów nie mam praktycznie żadnych).

Mimo twojej hipokryzji nadal mi nie wychodzi, że w państwie o rocznym budżecie na poziomie 368,5 mld zł (368 500 000 000) ROCZNIE koszty utrzymania urzędników tylko od socjalu są większe niż ~50 mld zł MIESIĘCZNIE, ~38 000 000 ludzi * ~1350 zł (minimalne miesięczne wynagrodzenie netto) = 51 300 000 000 zł MIESIĘCZNIE

@Qulko, ty jesteś finansista, na matmie się pewnie znasz... napisz mi, może ja się gdzieś pierdzielnąłem o ileś zer?

--- Koniec cytatu ---

Olałem to dodatkowo, bo kompletnie mija się z tym co chciałem Ci wyłożyć. Skąd wzięło ci się dodatkowo? Napisałem wyraźnie "z równoległym wyjebaniem całego socjalu". W dupę sobie wsadź swojego hipokrytę. Rzeczy nowe i nieznane zazwyczaj wywołują agresję, nie inaczej jest tym razem :) O liczbach gadaj z Qulkiem, ja jestem tylko prostym programistą. Mam to w dupie.

sztosz:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 07, 2016, 21:53:25 ---Olałem to dodatkowo, bo kompletnie mija się z tym co chciałem Ci wyłożyć. Skąd wzięło ci się dodatkowo? Napisałem wyraźnie "z równoległym wyjebaniem całego socjalu". W dupę sobie wsadź swojego hipokrytę. Rzeczy nowe i nieznane zazwyczaj wywołują agresję, nie inaczej jest tym razem :) O liczbach gadaj z Qulkiem, ja jestem tylko prostym programistą. Mam to w dupie.

--- Koniec cytatu ---

Ja nie wierzę że jesteś programistą kiedy ty nie rozumiesz matematyki na poziomie podstawówki. 50 mld * 12 = 600 mld a to jest prawie 2 razy więcej niż cały roczny budżet naszego państwa. Możesz wyjebać cały socjal, możesz totalnie i zupełnie wyjebać jakiekolwiek wydatki to i tak za chuja nie starczy.

Chciałeś mi wyłożyć, że da się magicznie wyciągnąć z dupy dla każdego polaka minimalną krajową. Ale totalnie olałeś jakąkolwiek logikę. Nic dziwnego że mamy takie syf w Polsce i oszołomów u steru, skoro większość glosującego elektoratu to tacy... hmm... dziwni ludzie jak Ty, Hipokryto.

"Rzeczy nowe i nieznane" wywołują agresję bo taki programista co podstaw matematyki napisał a propos rozdawania 50 mld miesięcznie "Tak, każdy [dostaje] dlatego to takie fajne." Pewnie Wałęsie w jego sto milionów dla każdego też wierzyłeś?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej