Śmietnisko > Off Topic
Brexit stał się faktem
Qlko1:
To nie jest program pomocy społecznej, bo świadzeniem obejmuje ludzi, którzy nie potrzebują tej pomocy. Ja nie sądzę, że 99,9 to patologia, sądzę że jest tak niedopracowany, że patologia będzie na tym kwitła.
500+ to ogromne obciążenie dla budżetu. Zapewne nie przetrwa kolejnych 3 lat. Nie dość że spadną przychody z dochodowego, to jeszcze kupę kasy trzeba będzie wydać z budżetu. O dodatkowych genialnych podatkach nie wspomnę.
A jak to pieprznie, to do władzy dojdą jeszcze gorsi populiści niż PIS.
Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
Isengrim:
Trochę się boję, że jak Soul pisze takie mądre rzeczy, to to jest jakiś meta-troll. :D
Isengrim:
--- Cytat: Qlko1 w Lipiec 07, 2016, 16:05:12 ---To nie jest program pomocy społecznej, bo świadzeniem obejmuje ludzi, którzy nie potrzebują tej pomocy. Ja nie sądzę, że 99,9 to patologia, sądzę że jest tak niedopracowany, że patologia będzie na tym kwitła.
--- Koniec cytatu ---
Słuchaj, a masz może dzieci? Wiesz, jak zajebiście przejebane ma, pod kątem zawodowym i finansowym, kobieta która decyduje się na dziecko, a już uchowaj Boże więcej niż jedno? Zarobki mojej żony po urodzeniu pierworodnego spadły o jakieś 70%, jak się drugi urodzi to będzie w ogóle chryja bo kolejne 2 lata wyjęte z życia (a nie chcemy hodować "patologii" oddając trzymiesięczne dziecko opiekunce). Więc mimo że zarabiam dobrze, to nie uważam żeby tych 500 złotych było "niepotrzebne" - bo i tak stanowi gdzieś z 1/20 tego co moja żona mogłaby zarabiać, nie mając dzieci.
Jak ja lubię takich mądralińskich facetów (o dziwo kobiety rzadko tak głośno krzyczą, że matki w domach to nic nie robią i za co im ta kasa?), którzy myślą, że kobieta z dzieckiem w domu to zapewne się opierdala i jeszcze kasę od państwa (Z MOOOOIIICH PODATKUFFF) zabiera.
Qlko1:
--- Cytat: Isengrim w Lipiec 07, 2016, 17:11:32 ---Słuchaj, a masz może dzieci?
--- Koniec cytatu ---
W drodze. Pierwsze. Za niecałe trzy miesiące.
--- Cytat: Isengrim w Lipiec 07, 2016, 17:11:32 ---Wiesz, jak zajebiście przejebane ma, pod kątem zawodowym i finansowym, kobieta która decyduje się na dziecko, a już uchowaj Boże więcej niż jedno?
--- Koniec cytatu ---
Wiem. Domyślam się też jak ciężko kobiecie wrócić do pracy, kiedy nie ma z kim tego dziecka zostawić w domu, a żłobek/przedszkole pochłonie 3/4 jej pensji. To przy pierwszym dziecku, które będę miał za 3 miesiące. Przy drugim będzie o niebo lepiej, bo państwo da mi 500 zł z podatków i opłat, które najpierw ode mnie zbierze, no ulga w ch*j.
--- Cytat: Isengrim w Lipiec 07, 2016, 17:11:32 ---Jak ja lubię takich mądralińskich facetów (o dziwo kobiety rzadko tak głośno krzyczą, że matki w domach to nic nie robią i za co im ta kasa?), którzy myślą, że kobieta z dzieckiem w domu to zapewne się opierdala i jeszcze kasę od państwa (Z MOOOOIIICH PODATKUFFF) zabiera.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli pijesz z tym do mnie, to wskaż proszę, w którym miejscu postawiłem taką tezę. Najlepiej cytatem.
sztosz:
--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 07, 2016, 13:57:43 ---To proponuję zacząć czytać całość wypowiedzi, ewentualnie czytać ze zrozumieniem.
--- Koniec cytatu ---
Czytam i czytam i mi jakoś nierówność nie wychodzi. Jakbym nie liczył, cały czas mi nie wychodzi, że koszt utrzymania rzeszy urzędasów jest większy niż koszt wypłacania najniższej krajowej 38 milionom ludzi. No bo każdy dostanie, prawda? Chyb że jednak nie każdy, może jednak będzie trzeba jakieś warunki spełniać? A jeżeli trzeba będzie, to kto tego będzie pilnował i tym zażądzał? Pewnie jakieś urzędasy. A skoro tak, to pewnie wcale ta rzesza urzędasów nie zostanie zwolniona. Koniec końców wyjdzie na to, że żeby dostać te dodatkowe 1200 będę musiał w podatkach oddać dodatkowo 1500. Pierdolę taki interes.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej