Śmietnisko > Off Topic

Brexit stał się faktem

<< < (17/23) > >>

FITTIpalti:
Qulko ci o których piszesz to co najwyżej żebrają pod sklepem na jabola.

Qlko1:
Tak Fitti, właśnie tych nie chcę dotować. A przekaz od państwa jest jasny: "zrób dzieciaka, zgarnij 500".

Co do reszty, tak jak mówiłem wcześniej. Zapewnij miejsce w żłobku dla dziecka, mama chętnie pójdzie do pracy. 500 sprawi, że będzie wolała zostać w domu, bo żłobek kosztuje 1500. Po prostu się nie opłaca pracować.

Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka

Soulscream:

--- Cytat: Qlko1 w Lipiec 07, 2016, 14:24:34 ---Tak Fitti, właśnie tych nie chcę dotować. A przekaz od państwa jest jasny: "zrób dzieciaka, zgarnij 500".

--- Koniec cytatu ---

Nie, to nie jest przekaz od państwa. Ty sobie tak układasz w swojej głowie bo nie lubisz programu pomocy społecznej w ten sposób.

Qlko1:
Soul posiadanie dziecka to jedyne kryterium jakie trzeba spełnić. Żadnych dodatkowych obostrzeń. Wniosek jest prosty.

To nie jest program pomocy społecznej, to program kupowania głosów.

Soulscream:

--- Cytat: Qlko1 w Lipiec 07, 2016, 15:04:23 ---Soul posiadanie dziecka to jedyne kryterium jakie trzeba spełnić. Żadnych dodatkowych obostrzeń. Wniosek jest prosty.

To nie jest program pomocy społecznej, to program kupowania głosów.

--- Koniec cytatu ---

To jest program pomocy społecznej bo... pomaga społeczeństwu. Jak Ty myślisz, że 99.9% osób korzystających z tego programu to patologia to przykro mi. W każdym systemie jest procent patologiczny. Tam gdzie się da to walczą z patologią zamieniając im kase na bony. Na zachodzie tez Ci dopłacają do dziecka co miesiąc. Tak działa socjalizm heh.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej