Śmietnisko > Off Topic

Brexit stał się faktem

<< < (16/23) > >>

GlassCutter:
Qlko kurde, obecnie utrzymujesz pół miliona urzędników przekładających papiery nie produkujących dosłownie niczego poza makulaturą. Ogarniasz tą liczbę? Patologie masz od zawsze i zawsze będziesz ja miał, nie wiem dlaczego nagle zaczęła być taka istotna. Teraz też twoje podatki idą na między innymi meneli, co w tej kwestii ma się zmienić? Jak ktoś chce żyć za 1200 to niech sobie żyje, niech na obsługę tego gościa nie pracuje 5 babek w mopsie i zusie.

sztosz:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 07, 2016, 08:35:39 ---Tak, każdy dlatego to takie fajne.

--- Koniec cytatu ---
Czyli do swojej normalnej "pensji" będę dostawał dodatkowo jeszcze tą minimalną krajową?

Będę więc płacił, tak zakładam, większe podatki, żeby państwo część tych podatków mogło mi zwrócić. Pomysł zajebisty, tak zajebisty że ho ho.

GlassCutter:

--- Cytat: Qlko1 w Lipiec 07, 2016, 13:21:50 ---Nie zasługujesz na pomoc za sam fakt swojej próżnej egzystencji. A już na pewno nie za sam fakt skutecznego używania swoich narządów płciowych.

Nie przemawiają do mnie kryteria, a nie sam fakt świadczenia pomocy.

--- Koniec cytatu ---

Tak, ale problem jest społeczny, problem tego chuja nie dotyczy tylko tego chuja tylko całego otoczenia. Jak on zdechnie na jakieś gówno to ryzykiem objęci są wszyscy na osiedlu. Jak będzie kradł bo nie ma za co zjeść to również problem dotyczy okolicy. Tak samo nie chciałbyś oglądać go żebrzącego przez okno ulubionej restauracji. Małym kosztem możesz sobie kupić umycie rąk od jego problemów. Alternatywa? Strzelać? Więzić? Gdzie? Wywozić do rezerwatu? Rzymianie mieli chleb i igrzyska, myślisz że dlatego, że nie mieli co robić z chlebem? ;)

--- Cytat: sztosz w Lipiec 07, 2016, 13:54:10 ---Czyli do swojej normalnej "pensji" będę dostawał dodatkowo jeszcze tą minimalną krajową?

Będę więc płacił, tak zakładam, większe podatki, żeby państwo część tych podatków mogło mi zwrócić. Pomysł zajebisty, tak zajebisty że ho ho.

--- Koniec cytatu ---

To proponuję zacząć czytać całość wypowiedzi, ewentualnie czytać ze zrozumieniem.

FITTIpalti:

--- Cytat: Qlko1 w Lipiec 07, 2016, 13:21:50 ---

Nie zasługujesz na pomoc za sam fakt swojej próżnej egzystencji. A już na pewno nie za sam fakt skutecznego używania swoich narządów płciowych.

--- Koniec cytatu ---

To akurat jest największy skarb narodu

Oczywiście chodzi mi o umiejętność masowego wytwarzania obywateli których jak wszyscy wiemy (grając w strategiczne gry) nigdy dość

Qlko1:
Fitti właśnie po to są ubezpieczenia. Tyle że za ubezpieczenie płacisz. Poświęcasz jakąś część swoich środków, żeby należeć do grupy wzajemnie asekurujących się ludzi. I tak samo powinna działać pomoc społeczna, chcesz mieć z czego brać kiedy ci sie sytuacja spieprzy? To płać składki.
Sęk w tym że masa beneficjentów nie wrzuca do tego systemu ani grosza.

Skarbem narodu jest dziecko wychowywane w normalnym domu. Spłodzone przez pijaczka i dorastające w patologii jest skarbem, na który społeczeństwo będzie prawdopodobnie płacić do końca jego życia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej