Śmietnisko > Off Topic

Brexit stał się faktem

<< < (13/23) > >>

[BU FU] Karas:
Wskaz palcem w ktorym miejscu napisalem "jak dobrze wybrać. :D" Panie specu od wielkiej finansjery: ]

Qlko1:
Wskaż miejsce, gdzie stwierdziłem, że jestem specem od wielkiej finansjery.
W swojej krytyce partii politycznych przeoczyłeś po prostu rockmana burzyciela :)

Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka

GlassCutter:
Każde rozdawanie pieniędzy w ramach pomocy społecznych służy na równi tym co faktycznie są w ciężkiej sytuacji oraz patologii. Zawsze będą ludzie którzy będą exploitować system. IMO lepiej rozdawać kasę bez kontroli na zasadzie jest dzieciak i nie ma wyroków jest kasa, niż generować kolejne miejsca pracy dla biurw w urzędach tak jak w klinicznej patologii - mopsach. Podoba mi się pomysł obowiązkowej pensji minimalnej wypłacanej przez państwo z już potrąconą opieką zdrowotną, równolegle z wyjebaniem całego socjalu. Bezrobocie było, jest i będzie, a jak ktoś ma ambicje żyć na granicy śmierci głodowej to proszę bardzo. Kasa z budżetu pewnie identyczna, a cały aparat biurokratyczny to przelew na konto.

sztosz:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 07, 2016, 08:18:57 ---[...]a cały aparat biurokratyczny to przelew na konto.

--- Koniec cytatu ---

Czyli że jak? Każdy dostaje? Niezależenie od tego czy pracuje czy nie? Czy jak?

GlassCutter:

--- Cytat: sztosz w Lipiec 07, 2016, 08:29:04 ---Czyli że jak? Każdy dostaje? Niezależenie od tego czy pracuje czy nie? Czy jak?

--- Koniec cytatu ---

Tak, każdy dlatego to takie fajne. Minimalną, głodową, umożliwiającą przeżycie. Pomyśl jakim kosztem dla państwa są te wszystkie biurwy przekładające papiery w urzędach których pozbywasz się z dnia na dzień. Wiem że to dziwnie brzmi i też miałem z tym problem, ale kiedyś na kiblu sobie to przemyślałem i się przekonałem. Zapominamy jakim kosztem są patologiczne urzędy i kontrola na każdym kroku. Z tą pensją masz czystą i prostą sytuację. No i ten przelew to nie jest 5k netto i średnia hawajska dla każdego ;)

--- Cytat: Qlko1 w Lipiec 07, 2016, 08:12:20 ---W swojej krytyce partii politycznych przeoczyłeś po prostu rockmana burzyciela :)

--- Koniec cytatu ---
http://youtu.be/2z2WzDie93s?t=51
;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej