Forum Gry > Inne gry
Star Wars: Uprising
Filip Bonn:
--- Cytat: sztosz w Styczeń 23, 2016, 23:07:00 ---
--- Koniec cytatu ---
Ty albo nie czytałeś co napisał Xarthias albo nie zrozumiałeś.
W sumie nie dziwi mnie to.
sztosz:
--- Cytat: [..MKI] Filip Bonn w Styczeń 24, 2016, 12:03:51 ---Ty albo nie czytałeś co napisał Xarthias albo nie zrozumiałeś.
W sumie nie dziwi mnie to.
--- Koniec cytatu ---
Ja pierdolę, kolejny który potrzebuje emotikonek żeby zrozumieć ironię.
Xarthias:
--- Cytat: sztosz w Styczeń 23, 2016, 23:07:00 ---To ja się tylko do tego odniosę:Też nie wiem, serio. Mam przyzwoity aparat jak na komórkę (samsung s4) i od czasu do czasu od rodziny biorę jakiegoś entry-level starego EOS'a Canona. W życiu nie będę robił zdjęć komórką jeżeli mogę tym EOS'em. Może jak chcesz sobie zrobić jakąś sweetfocie to różnicy nie widać, tylko że ja nie robię sweetfoci...
--- Koniec cytatu ---
Tu żeś mnię uderzył w mientkie :P
Akurat ja mam odwortnie. Lustro od pół roku praktycznie tylko zbiera kurz na regale, a ja robię zdjęcia praktycznie tylko swoją gie czwórką. No, ale ja nie jestem amatorem, ja wiem, że to fotografik robi zdjęcie, nie aparat :P więc generalnie nie masz racji :)
PS. Znam co najmniej dwóch fotografów NG, którzy sporą część zdjęć robią smartfonami, więc Twój argument jest inwalidą :P
Ale dość offtopika.
--- Cytuj ---PS. To wcześniej to nie był troll. Tylko serio. Ja rozumiem że jest dobra rozrywka poza kompem, ale nie spotkałem się z żadną gierką na tablety czy komórki która nie była by pod takim czy innym względem albo głupia, albo szalenie ograniczona ze względu na ograniczenia I/O samego tabletu. Jak się mam wkurwiać na tablecie, to ja naprawdę na klopie wolę poczytać książkę, a w autobusie posłuchać w spokoju muzyki, a w pracy... ja pracuję przy kompie ;)
--- Koniec cytatu ---
Rok czy dwa temu przyznałbym Ci rację.
Wróć, w przypadku wielu gier mobilnych, nawet teraz przyznam Ci rację. Ale pojawia się coraz więcej dobrych tytułów. Coraz lepsze sterowanie, coraz lepsza grafika, coraz lepsza grywalność. Z konsolami też tak było. Ale w sumie nie to jest najważniejsze. Wiele osób uważa, że gry mobilne są konkurencją dla gier na pc/konsole, ale gry na kompy to zwykle tytuły, gdzie musimy usiąść na x czasu i poświęcić się graniu. Mobil to gry bardziej casualowe, w które możemy pociąć pół nocy na kanapie, ale i 15 minut w klopie czy w kolejce do kasy w supermarkecie. Puknąć partyjkę, zajrzeć na fejsika, walnąć selfie itp itd. Taka drobna różnica :)
Nie każdy to lubi, nie każdemu pasuje, ale target jest zadziwiająco duży. Także spoko, ja rozumiem że Ty nie lubisz grać na fonie/tablecie, ale uszanuj pls to, że są osoby, które lubią i dla nich jest ten temat, a pisanie, że "nikt o zdrowych zmysłach" obraża mnie i wiele innych osób i nie ma nic wspólnego z tematem.
PS. Ja też pracuję przy kompie i w domu często mi się już swojego nawet włączać nie chce. Szczególnie, że mam małe dziecko i nie zawsze mam na to nawet czas, więc gdyby nie tablet, kindle czy dobry fon, to ani bym nie pograł, ani nie poczytał, ani nie przejrzał fejsika, że o ulubionych serialach to nawet nie wspomnę .
sztosz:
Xarthias, jestem w stanie uszanować to że ktoś lubi grać na telefonie czy tablecie, czy nie daj boże konsoli, ale nie umiem tego zrozumieć. Jeszcze nikt nie podał naprawdę przekonywujących argumentów. Ja regularnie, co jakiś czas próbuję dać się przekonać do konsoli, ale zawsze jest porażka, może to kwestia ergonomii urządzeń wejściowych, a może już za stary jestem i się mychy i klawiatury ze mnie nie da wykorzenić. A granie w kolejce w sklepie czy na klopie wydaje mi się być już takim poziomem uzależnienia, na który nie chce sobie pozwolić.
To, że target jest zadziwiająco duży, to żaden argument, bo to samo można powiedzieć o Farmvile. Tekst o zdrowych zmysłach wziąłeś do siebie jakbyś pierwszy raz był na centrali :) Tu już są prawie tylko same stare trole przecież ;)
A propos zdjeć. Jakoś tym EOS'em jest o wiele łatwiej złapać ostrość, zdjęcia w ruchu czy przy małej ilości światła, na S4 to najczęściej totalna porażka. Ja nie napisałem, że komórką nie da się zrobić dobrego zdjęcia, tylko przyzwoitym aparatem o wiele łatwiej te dobre zdjęcia zrobić, zwłaszcza jak masz ledwo sekundę, dwie na zrobienie zdjęcia. Ale ja nie jestem fotografem, to nigdy nie była moja pasja. Po prostu cyknąć małemu dziecku w biegu fotkę jest łatwiej tym EOS'em niż komórką.
A argument o małym dziecku do mnie nie trafia, bo od ponad roku sam przez większość dnia się zajmuję teraz już półtorarocznym synkiem i jakoś znajduję czas i na to żeby mały głodny nie chodził, żeby się nie nudził i żeby przed kompem spokojnie posiedzieć, centralę odwiedzić i nawet popracować. Ale wiem, że dzieci bywają różne ;) Mojemu też się zdarzają gorsze dni.
Zgudi:
--- Cytuj ---Akurat ja mam odwortnie. Lustro od pół roku praktycznie tylko zbiera kurz na regale, a ja robię zdjęcia praktycznie tylko swoją gie czwórką. No, ale ja nie jestem amatorem, ja wiem, że to fotografik robi zdjęcie, nie aparat :P więc generalnie nie masz racji :)
PS. Znam co najmniej dwóch fotografów NG, którzy sporą część zdjęć robią smartfonami, więc Twój argument jest inwalidą :P
--- Koniec cytatu ---
Wszystko zależy od tego jak podchodzisz do sprawy. :)
Wejdź sobie na optyczne.pl i zapytaj jaki kompakt na wesela, koncerty, imprezy i rodzinne spotkania, i zaznacz "dla amatora, na fejsa i do pooglądania na komputerze". Gwarantuję Ci ze wyłoni się 10 kolesi, którzy nie będą chcieli pomóc tylko zrobią wykład że bez dobrego lustra to się schowaj :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej