Forum Gry > Inne gry
Star Wars: Uprising
Xarthias:
--- Cytat: Zgudi w Styczeń 24, 2016, 22:04:53 ---Wszystko zależy od tego jak podchodzisz do sprawy. :)
Wejdź sobie na optyczne.pl i zapytaj jaki kompakt na wesela, koncerty, imprezy i rodzinne spotkania, i zaznacz "dla amatora". Gwarantuję Ci ze wyłoni się 10 kolesi, którzy nie będą chcieli pomóc tylko zrobią wykład że bez dobrego lustra to się schowaj :D
--- Koniec cytatu ---
Jak ja zaczynałem fotografować, to większość tych "ekspertów" to jeszcze w kondonie za oknem wisiała :P ale wiem o co Ci chodzi :) ilość stron Dżesika Kowalki Photography mówi sama za siebie :)
I gwarantuję każdemu, że jeśli dać noobowi tanią lustrzankę i dobrą komórkę, to lepsze zdjęcia zrobi telefonem :)
A profesjonaliście będzie wszystko jedno, grunt to poznać możliwości sprzętu. https://goo.gl/photos/T6tramz3AxFteByU7
Fakt, że jak kupisz dobre body i słoiki o wartości średniej klasy samochodu, to będzie łatwiej zrobić dobrą fotę. Ale w okolicach 2-3 tysi, nowe smartfony rządzą. Lekkie, zawsze pod ręką, jasne szkła, dobre matryce... Fakt, że jeśli potrzebujemy zoomu, to lepiej kupić jakiś kompakt czy evila, ale jednak smartfon ma trochę innych zalet i funkcji, więc ciężko je porównywać wprost.
I polecam zdjęcia na przykład Jacka Boneckiego, można znaleźć na fejsie. Połowę zdjęć z Dakaru i sporą część pozostałych (w tym foty dla NG) robił za pomocą LG G3 i G4, tak żeby nie być gołosłownym. Ja na tookapicu też wrzucam tylko foty z telefonu, lepsze czy gorsze, ale bardzo rzadko zdarza mi się żałować, że nie miałem czegoś "lepszego" po ręką... Co najwyżej jakiś nieco dłuższy obiektyw czasem by się przydał :)
@sztos fakt, że dawno tu nie właziłem :P
Co do dzieci, to moja córka (21 miesięcy) jest bardzo żywa i absorbująca, więc w zasadzie czas dla siebie mam dopiero jak pójdzie spać. A że ja wściekle rano jeżdżę do pracy, to jak ona śpi to ja zwykle też się pakuję do łóżka, żeby dać kręgosłupowi odpocząć, wtedy netflix na tablecie czy paperwhite jak znalazł.
PS. Ponieważ "nieco" odbiegliśmy od tematu, może wydzielić to do osobnego?
Qlko1:
--- Cytat: sztosz w Styczeń 24, 2016, 21:49:39 ---Ja regularnie, co jakiś czas próbuję dać się przekonać do konsoli, ale zawsze jest porażka, może to kwestia ergonomii urządzeń wejściowych, a może już za stary jestem i się mychy i klawiatury ze mnie nie da wykorzenić.
--- Koniec cytatu ---
Mam prawie to samo. Przez lata nie mogłem przeprosić się z padem do grania. W zasadzie do tej pory z przyjemnością używałem go tylko w 2ch tytułach:
- Dark Souls
- Wiedźmin 3
I w przypadku wyżej wymienionych nie dam się już przekonać do myszki i klawiatury. Możliwość "rozwalenia" się wygodnie na sako z padem w dłoni to naprawdę duży plus. Aczkolwiek nie kupiłbym konsoli dla 2ch gier, więc PC forevah! ;D
Tablet to dla mnie totalnie zbędny gadżet. Jak już mam gapić się w ekran w czasie dojazdu do pracy to wyciągam kindla. Każdy ma co lubi.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej