Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
Filip Bonn:
Z tego co pamiętam to nowoczesna miała nie głupi program wsparcia małych przedsiębiorców. Nie miała natomiast populistycznych haseł dla mas typu 500zl na każde dziecko.
Zastanawiam się skąd się wzielo to przekonanie że nowoczesna to tylko korpo? Dlatego że założyło ją dwóch gości którzy mają kasę i znają się na czymś oprócz polityki w odróżnieniu od reszty?
Taki PSL miał zawsze bronić najbiedniejszych a jak się skończyło wydać- bronili ale tylko własne rodziny i szli do łóżka z każdą partią która im coś obiecała.
GlassCutter:
Nowoczesna miała kopię programu PO sprzed 8 lat.
A co do krachu na polskiej giełdzie: http://inwestycje.pl/gieldy_swiatowe/notowania_gield_swiatowych
Dux:
--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 19, 2016, 08:37:23 ---Nowoczesna miała kopię programu PO sprzed 8 lat.
--- Koniec cytatu ---
W końcu sami mówili, że adresują swój program do osób zawiedzionych PO i tym, że ta odeszła od swoich pierwotnych założeń programowych.
BTW. Apropo programu i PO. Mnie sie tu zawsze przypomina wystąpienie Tuska w takim programie co był na dwójce lata temu, co sie nazywał linia specjalna (tam sie dzwoniło na dwa numery telefonu - jeden dla "tak" drugi dla "nie", co było świetnym polem do popisu młodzieżówek pratii ;) ). To było tuz po założeniu PO, gdy władzę w kraju miało jeszcze SLD. Tusk wtedy twierdził, że będą walczyć z wszelkimi przejawami socjalistycznego myślenia w Polsce. Na pytanie prowadzącej, czy w takim razie ich głównym wrogiem będzie SLD Tusk odpowiedział, że też, ale istnieje w Polsce partia jeszcze bardziej lewicowa, która stanowi jeszcze większe zagrożenie dla kraju. Tą partią jest ..... PSL. A potem przyszły wybory w 2007 r. :D
Nieraz próbowałem znaleźć nagranie tego programu, ale chyba był zbyt dawno, by ktoś z oglądających to zapisał i wrzucił na YT.
Qlko1:
--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 23:14:05 ---Polska zrywa się ze smyczy, ale widać, że Ty w swojej nienawiści jesteś tak zaślepiony że też pewno byś pobiegł się poskarżyć bo PIS wygrał wybory w demokratycznej Polsce.
--- Koniec cytatu ---
Polska zrywa się ze smyczy i biegnie w stronę Orbana, no naprawdę "dobra zmiana". A ja pałam taką nienawiścią, że nie wiem czemu jeszcze nie utopiłem się w pianie, która toczy mi się z pyska.
--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 19, 2016, 07:07:49 ---Dziwie ci się Nowoczesna. to lizidupy wielkich korpo i dupnych banków, mają w dupie małe przedsiębiorstwa...
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj kim jest Pan Morawiecki. Porównaj sobie życiorysy i powiedz kto wywodzi się z banków. A nowomowa "zachodnich korporacji i złych zagranicznych banków" na mnie nie działa. Nie widzę nic złego ani w zagranicznych korpo, ani w zachodnim kapitale, ani w bankach. Może dlatego, że troszeczkę się na tym znam.
Do wyboru miałem jeszcze mściwego i sfrustrowanego człowieczka z poczuciem krzywdy, muzyka-burzyciela, idola liceów albo agrosocjalistów. Powiem szczerze, że wybór nie był trudny. Moim priorytetem jest, żeby się rząd za mocno nie wpieprzał w moje sprawy i nie zabierał mi za dużo pieniędzy.
--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 19, 2016, 07:07:49 ---ba nawet nie w dupie tylko myślą jak by te przedsiębiorstwa wycyckać a po twoich wypowiedziach wnioskuje że właśnie masz małą firemkę ;)
--- Koniec cytatu ---
Przede wszystkim pracuję jako "frontowy" analityk dla dużej firemki, moje małe coś dopiero się wykluwa. I jeśli ktoś tu miał wycyckać przedsiębiorców to PiS. Ciekawe ile taka firemka "zapłaci" teraz za pierwszy lepszy kredyt pod inwestycję. Bo ile "zapłaci" za ubezpieczenie nowego kontraktu już wiem. Kilka dni temu dostałem oferty od brokera.
Świadomość ekonomiczna w Polszy jest porażająca, wystarczy, że podatek nie jest nazwany "VAT" albo "dochodowy" i ciemny lud myśli, że to ktoś inny poniesie koszty :D
Filip Bonn:
--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 19, 2016, 08:37:23 ---Nowoczesna miała kopię programu PO sprzed 8 lat.
A co do krachu na polskiej giełdzie: http://inwestycje.pl/gieldy_swiatowe/notowania_gield_swiatowych
--- Koniec cytatu ---
Kopię? Nie.
A problem z programem PO był taki, że nigdy go nie zrealizowali.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej