Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (19/120) > >>

Soulscream:

--- Cytat: sztosz w Styczeń 18, 2016, 23:42:26 ---Akurat mnie martwi nowa ustawa o policji. W tej chwili już, zgodnie z nową ustawą, policja nie potrzebuje żadnego nakazu żeby w pełni inwigilować naszą działalność w internecie. Mamy w majestacie prawa bardziej przejebane jako internauta niż ktokolwiek w cywilizowanym świecie.

Teraz np. klienta wysyłającego maila czy do adwokata nie chroni tajemnica zawodowa tegoż adwokata, bo pomimo że konieczność tajemnicy zawodowej nie została adwokatom zniesiona, to policja bez żadnego nakazu sądowego w majestacie prawa może przechwycać cały ruch sieciowy Polsce według swojego widzimisię. Trzeba mieć naprawdę klapki na oczach, żeby nie widzieć ku czemu to wszystko powoli zmierza. Tfu, jakie powoli? To zapierdala tak szybko, że no... po prostu strach.

--- Koniec cytatu ---

To też mnie przeraża.

Zlorf:

--- Cytat: sztosz w Styczeń 18, 2016, 18:20:32 ---Ot co. Jest źle, a ja zwyczajnie tych oszołomów boję. Jak u koryta było PO, to przynajmniej się nie bałem.

--- Koniec cytatu ---
Tak samo co niektórzy mówili 25 lat temu, gdy Solidarność dorwała się do władzy ( wygrała wolne wybory).

Zlorf:

--- Cytat: Zgudi w Styczeń 19, 2016, 00:02:54 ---Dokładnie Soul. Można było się pośmiać z jej głupoty, ale jej wypowiedź nie rujnowała budżetu tylko świadczyła o jej IQ. A teraz martwimy się tym że złotówka szybko tanieje i na GPW jest panika wyprzedażowa, a to już zdecydowanie nie jest śmieszne a wręcz czasami robi się strasznie.
Co ty pierd...lisz? Kryzys w Chinach i kilku innych państwach ma pewien wpływ ale na sytuację  w Polsce ale to zdecydowanie nie jest główny czynnik.

--- Koniec cytatu ---
Tąpniecie giełdy w Chinach nie ma wpływu na polska gospodarke? A może zabrakło OFE na giełdzie?
To też wina Pisu?

--- Cytuj ---Handel pomiędzy Europą i USA dosłownie ustał. Po raz pierwszy w historii ani jeden statek handlowy nie kursuje między Europą i Ameryką. Wszystkie (setki) są w portach lub na kotwicy. NIC się nie porusza. To nie zdarzyło się nigdy wcześniej. Jest to przerażający wskaźnik ekonomiczny.
...
Mówiąc wprost, globalna gospodarka zatrzymuje się. DOSŁOWNIE. Teraz. Dzisiaj.
--- Koniec cytatu ---
Sytuacja na dzien 7-8 Stycznia
https://www.superstation95.com/index.php/world/750

--- Cytuj ---Baltic Dry Index (wskaźnik zależny od wartości towarów przewożonych morzem) jest 30% poniżej poziomu z najgorszego momentu kryzysu 2008-2009, ma najniższą wartość w historii.
--- Koniec cytatu ---

Zgudi:
Moja tendencja do poprawiania kiepskich postów po ich napisaniu... :P

Kryzys w Chinach MA wpływ na sytuację w Polsce ale głównym powodem są działania Jarka które są uważane przez inwestorów zachodu za bardzo dziwne. Niemała część osób uważa, że Jarek wie że jest już stary ale przed śmiercią chce zrobić coś wielkiego by zostać zapamiętany.

FITTIpalti:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 16:52:18 --- gdyby nie to że zaangażowałem się w kampanię Nowoczesnej.

--- Koniec cytatu ---

Dziwie ci się Nowoczesna. to lizidupy wielkich korpo i dupnych banków, mają w dupie małe przedsiębiorstwa... ba nawet nie w dupie tylko myślą jak by te przedsiębiorstwa wycyckać a po twoich wypowiedziach wnioskuje że właśnie masz małą firemkę  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej