Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
Isengrim:
Kocie, od tego o czym piszesz ("skok" PO na TK) to prawnicy ewentualnie maja lekka zgage. Dalej jak Dux pisze. Uwierz mi, probujesz porownywac tradzik z AIDS. Prawnik Ci to mowi.
Soulscream:
--- Cytat: Isengrim w Lipiec 24, 2016, 23:32:19 ---Prawnik Ci to mowi.
--- Koniec cytatu ---
Tzn, że co. Ma monopol na prawdę? Bawią mnie takie teksty.
sztosz:
--- Cytat: Soulscream w Lipiec 25, 2016, 10:11:05 ---Tzn, że co. Ma monopol na prawdę? Bawią mnie takie teksty.
--- Koniec cytatu ---
Nikt nie ma monopolu na prawdę, a wiesz dlaczego? Bo są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda. Zgadnij która prawda jest Duxa a która Kota ;)
Dux:
--- Cytat: Soulscream w Lipiec 25, 2016, 10:11:05 ---Tzn, że co. Ma monopol na prawdę? Bawią mnie takie teksty.
--- Koniec cytatu ---
Nie, nikt nie ma. I Ty też nie masz obowiązku uznawać konkretnych osób za wyrocznię, które taką prawdę głoszą. Np. jak by Ci zdiagnozowano - odpukać - raka, to wcale nie musisz się słuchać lekarza onkologa co do jego zaleceń odnośnie sposobu leczenia. Możesz pójść na wioskę do babci zielarki. Masz do tego pełne prawo.
Isengrim:
Kot napisal, ze "prawnicy lapia sie za glowe". Otoz jest to nieprawda w kontekscie zmian w TK wprowadzonych przez PO, i prawda w przypadku zmian forsowanych przez PiS, bo to nie prawo, tylko widzimisie Prezesa. To nie kwestia monopolu na prawde, ale skoro Kot postanowil odwolal sie do autorytetu profesji, to go sprostowalem.
A tu macie tekst dobrego prawnika na ten temat: https://www.tygodnikpowszechny.pl/trybunal-konstytucyjny-jako-alarm-demokracji-34677
Chociaż oczywiście jak słusznie Dux napisał, możecie iść do babki-znachorki albo innej Krystyny Pawłowicz, ona Wam powie jak jest NAPRAWDĘĘĘĘĘĘĘ... ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej