Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (9/120) > >>

Filip Bonn:
Ceny PC ze względu na spadający złoty nie tylko nie spadają od gwiazdki ale wręcz rosną, więc nie wiem czy kupować PC teraz czy czekać. Jak pan prezes dalej tak się będzie rozbijać to może być jeszcze drożej.
Mam też nadzieję że zdązę z kredytem na mieszkanie przed podwyzkani tychże, więc ją ogólnie mam wkurw z powodu tego co się dzieje.

FITTIpalti:
Qulko możesz mieć swoje zdanie ja jednak będę obstawał przy swoim ;)
Pamiętasz aferę z VW ? przybulili 17 b odszkodowań akurat tyle ile mieli przeznaczać na badania nad nowymi technologiami napędu aut :P

To że mają tarcia w Syrii i nie do końca mogą zgadzać się co do roli Izraela w Arabowie nie znaczy że nie są dogadani co do cen ropy bo polityka to jedno a biznes is biznes

GlassCutter:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 09:23:36 ---Bardzo, a w Syrii się gryzą bo lubią. A USA lobbuje za dalszymi sankcjami w UE z miłości.

--- Koniec cytatu ---

W Syrii to są ćwiczenia tak jak kiedyś w Hiszpanii. Gdyby komukolwiek zależało na rozprawieniu się z bandą szmatogłowych to front zapierdalałby przez pustynię z prędkością przejazdową współczesnych czołgów.

USofA dogadała się kiedyś z ZSRR sprzedając całą Europę Środkowowschodnią bez mrugnięcia okiem. Później w czasie zimnej wojny dogadali się z największym sojusznikiem ruskich - Chinami dobijając gwóźdź do trumny ZSRR.

Qlko1:

--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 18, 2016, 10:49:50 ---Pamiętasz aferę z VW ? przybulili 17 b odszkodowań akurat tyle ile mieli przeznaczać na badania nad nowymi technologiami napędu aut :P

--- Koniec cytatu ---
Mają przybulić. Ile? Nie wiadomo. Zaczną się procesy cywilne, wtedy będzie można ocenić skalę wydatków.

Dostali po dupie, bo zdrowo przegięli pałę. Gdyby chodziło o powstrzymanie rozwoju alternatywnych technologii napędu to do odstrzału byłaby przede wszystkim Toyota i Musk ze swoją Teslą, bo to oni są najbliżej opracowania sensownych rozwiązań w napędach elektrycznych i hybrydowych.

--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 18, 2016, 10:49:50 ---To że mają tarcia w Syrii i nie do końca mogą zgadzać się co do roli Izraela w Arabowie nie znaczy że nie są dogadani co do cen ropy bo polityka to jedno a biznes is biznes

--- Koniec cytatu ---
Aha, więc ruscy dogadali się z hamerykanami, że chcą mieć ogromną dziurę w budżecie z powodu niskich cen ropy... no trochę rozsądku...  :-\ Cenę rubla też ugadali?

Od kiedy Rosja rozstawiła instalacje plot "amerykańscy" rebelianci dostają tęgie baty bo nie ma wsparcia z powietrza. I nie sądzę, żeby amerykanom było to specjalnie na rękę. Lud hameryki nie lubi przegrywać wojen, nawet jeśli najazd nie jest nazwany wojną, a krzewieniem demokracji.

Porównanie do Hiszpanii jest trafne. Ruscy i amerykańce nie mogą otwarcie wystąpić przeciwko sobie. Ale na podstawie tego twierdzić, że się dogadali, to zdecydowanie zbyt śmiałe założenie.

Zgudi:
Niektórzy tu bronią PiS-u ale większość ludzi patrzy na to prosto: Wzrosła mi miesięczna rata kredytu, chcę kupić komputer to muszę dać więcej za to samo, chcę jechać na wakacje za granicę to muszę zapłacić więcej, czyli zubożałem więc jestem wkurwiony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej