Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (8/120) > >>

GlassCutter:
[youtube]http://youtu.be/dtiBt-J4aUY[/youtube]

WhiteCat:
Wiadomo, kto jest winny: amerykańska stonka i wywrotowcy z Bonn :D

FITTIpalti:
Co do cen ropy mam swoją teorie trochę spiskową ;)
Nie prawdą jest że USA zaniża ceny ropy żeby dokopać  Rosji (oni są raczej dogadani ;) )
Niska cena ropy to głównie nowe technologie, samochody elektryczne, hybrydowe itp.
Gdyby cena ropy pozostała na tak wysokim poziomie jak jeszcze rok temu większość koncernów juz miała by samochody jeżdżące na wszystko inne niż ropa.

Qlko1:

--- Cytat: Zgudi w Styczeń 16, 2016, 12:05:19 ---Po zmniejszeniu ratingu zadałbym rządzącym pytanie: Jak to jest, "Polska w ruinie" czy "gospodarka ma się świetnie"? Zdaje się dokonaliśmy wielkiego skoku cywilizacyjnego w 2-3 miesiące.

--- Koniec cytatu ---
Miała być Japonia, będą Węgry. Skok może nie cywilizacyjny, ale skok  ;)

--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 18, 2016, 08:16:25 ---Co do cen ropy mam swoją teorie trochę spiskową ;)
Nie prawdą jest że USA zaniża ceny ropy żeby dokopać  Rosji (oni są raczej dogadani ;) )

--- Koniec cytatu ---
Bardzo, a w Syrii się gryzą bo lubią. A USA lobbuje za dalszymi sankcjami w UE z miłości.

--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 18, 2016, 08:16:25 ---Niska cena ropy to głównie nowe technologie, samochody elektryczne, hybrydowe itp.

--- Koniec cytatu ---
Bzdura, procentowy udział aut hybrydowych/elektrycznych jest zbyt niski, żeby miało to większy wpływ na konsumpcję ropy na świecie. Popatrz na dynamikę zmian ceny. W półtora roku ze 115 do 28-29 USD za baryłkę. Nie wiem co to musiałaby być za innowacja (globalne wdrożenie nowej technologii w takim czasie jest chyba nierealne).

--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 18, 2016, 08:16:25 ---Gdyby cena ropy pozostała na tak wysokim poziomie jak jeszcze rok temu większość koncernów już miała by samochody jeżdżące na wszystko inne niż ropa.

--- Koniec cytatu ---
Jeśli ktoś jest dogadany to koncerny produkujące auta z OPEC. Ale to też myślę nieco naciągany zarzut. Do aut jeżdżących na alternatywne źródła energii trzeba nowej infrastruktury, stacji ładujących, opracowanych technologii przewozu. To ogromne przedsięwzięcie.

Cena ropy to podaż Iranu (nie dość że wydobywają jak diabły, to jeszcze mieli tego pochowane na tankowcach w cholerę) połączona z hamującą gospodarką Chin. Ropy się zwyczajnie zrobiło za dużo na rynku.

[BU FU] Karas:
znalezione na wypoku.
nic wiecej nie trzeba dodawac.

"PiS święty nie jest ale od platformy jebie hipokryzją jak z obory. "

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej