Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
Qlko1:
--- Cytat: xantinos w Lutego 17, 2016, 15:58:15 ---Widzisz problem jak to już było napisane wcześniej nie dotyczy samego faktu bolka tylko całokształtu z tym związanego.
--- Koniec cytatu ---
W zasadzie nic z tego nie wynika. Mój dziadek (wojskowy) z uśmiechem opowiadał, jak pisał donosy na siebie i przekazywał je swojemu przyjacielowi. Tamten robił to samo. Mieli spokój.
--- Cytat: xantinos w Lutego 17, 2016, 15:58:15 ---Jeśli Włesa to bolek to nie było żadnej demokratycznej przemiany w 89, a planowana operacja uwłaszczenia nomenklatury i wykreowania nowego socjalizmy z "ludzką" twarzą.
--- Koniec cytatu ---
Czyli to, że PiS wygrał wybory, to nie demokracja... w takim razie odzyskuję wiarę w ludzi. W sumie ta teoria ma ręce i nogi, bo PiS to socjalizm (tylko ta twarz jest dla mnie dyskusyjna).
[NAUKE] Son of Rainbow:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lutego 17, 2016, 16:03:15 ---Tja, dekomunizacje w praktyce pokazal Walesa z Tuskiem i Pawlakiem obalajac w nocy rzad Olszewskiego, polecam film Nocna Zmiana.
Czyli rozumiem, ze Polska do 56 roku, do smierci Stalina, nie byla panstwem komunistycznym. Bardzo ciekawa teza, ciekawe co na to ci zakopani na podworkach Powiatowych Urzedow Bezpieczenstwa, i innych laczkach. Powiedz to Popieluszce.
No porobili porobili, afery NFZ, Lux Veritas, zainstalowali nawet swojego Rezydenta, na ktorego sa pewnie takie haki w szafie Kiszczaka ze sprzedal by kazdego, zeby to nie wyplynelo. Rzygac mi sie chce, jak pomysle, ze tacy ludzie nami rzadzili tyle czasu.
O Trybunale Stanu jeszcze za wczesnie mowic, ale tutaj masz racje, ze ktos powinien przed nim stanac
--- Koniec cytatu ---
Nocną Zmianę oglądałem i jedyne co tam widzę to nieudolnych rządzących bez przygotowania.
Odnośnie komunizmu nie definiuje jej śmierć lidera radzieckiego a faktyczny ustrój państwa. Ergo czy Jugosławia za Tito była krajem socjalistycznym czy komunistycznym do 56'?
Jeśli chodzi o Pana pod żyrandolem bo tak to się faktycznie ujmuje to już imho nadaje się do jakiegoś miesięcznika Scjentologicznego bo pewnie Komor tak naprawdę jest Reptarianinem (czy jakoś tak) :D
Co do afer to proponuję zaczynać dzień od reuters.com i czytać co się u innych dzieje. Zapewne afery w starej EU są powiązane ze Stasi bądź SB :)
Trybunał stanu owszem ... mnie najbardziej przeraża, że wygrała ekonomicznie najbardziej lewicowa partia jaka istnieje obecnie w parlamencie. Do tego patrząc na to co robią dzieląc a nie łącząc jest to najbardziej prorosyjska formacja. Jest ta teza, która tak Obalałeś Cat odnośnie tego, że ... już nie będę patrzył i szukał posta - ktoś napisał, że zdaje się 50% ludzi to idioci (ja się zgadzam i wedle Twojej odpowiedzi, pewnie sam zostanę w Twoich oczach idiotą - dont care) ... ja bym to zmienił. 50% nie rozumie treści wiadomości. Patrząc na działania rządu i PR trzeba wyłapać bardziej to co się komu opłaca jak to co jest opiewane na konferencjach. Destabilizacja stosunków pomiędzy państwami zachodu jest jak najbardziej na korzyść ruskim i to nie pierogom.
Chcą zabrać ulgi dla zagranicznych inwestorów. Fair? Oczywiście, w KOŃCU! tylko może najpierw by się dogadali z naszymi południowymi sąsiadami by też to zrobili bo część inwestycji odpłynie.
Mam dość dużo oszczędności, na chwilę obecną dostęp do moich portfeli ... istne szaleństwo bo banki kombinują jak zarobić na podatek bankowy etc. Ale w końcu ktoś musi zapłacić za 500+ ... ciekawe ile procent zwróci się do budżetu w postaci akcyzy szczególnie jak podniosą tą na niskoprocentowe alkohole o zeta na sztuce.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: xantinos w Lutego 17, 2016, 15:58:15 ---
Strasznie mało wiesz o SKW i widać o dokonaniach WSI skoro takie pierdoły o imć Macierewiczu wygadujesz.
--- Koniec cytatu ---
Człowieku, jakie pierdoły o jakim Macierewiczu? Gdzie ja pisze o Macierewiczu czy upieram się że to nieprawda z Bolkiem i spółką? Przytomny ty jesteś czy nie do końca?
Z chęci wykazania się wymyślasz jakieś bzdury i dodatkowo wierzysz że ktoś to napisał.
xantinos:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 17, 2016, 16:17:41 ---Człowieku, jakie pierdoły o jakim Macierewiczu? Gdzie ja pisze o Macierewiczu czy upieram się że to nieprawda z Bolkiem i spółką? Przytomny ty jesteś czy nie do końca?
Z chęci wykazania się wymyślasz jakieś bzdury i dodatkowo wierzysz że ktoś to napisał.
--- Koniec cytatu ---
To nie było do ciebie :) ale wzburzenie słuszne ja bym się skapnął po spacji i po tym, że w cytowanym poście nie było słowa o Macierewiczu za to post powyżej, kogoś innego jest w ostatnim zdaniu.
Męczy mnie cytowanie każdego.
--- Cytat: qlko1 w Lutego 17, 2016, 16:09:34 ---W zasadzie nic z tego nie wynika. Mój dziadek (wojskowy) z uśmiechem opowiadał, jak pisał donosy na siebie i przekazywał je swojemu przyjacielowi. Tamten robił to samo. Mieli spokój. Czyli to, że PiS wygrał wybory, to nie demokracja... w takim razie odzyskuję wiarę w ludzi. W sumie ta teoria ma ręce i nogi, bo PiS to socjalizm (tylko ta twarz jest dla mnie dyskusyjna).
--- Koniec cytatu ---
Zabawne interpretacje masz naprawdę to, że wygrał to cud z którego należny się bardzo cieszyć i podziękować ruchowi kontroli wyborów za dopilnowanie tego sukcesu.
Inaczej PSL miałby pewnie 30 % albo komuniści.
Nie znam człowieka ale przed 56 rokiem mógłby nie przeżyć takiego żarciku, chyba że to oficer LWP to nie mamy o czym rozmawiać.
PIS to reprezentacja tych którzy pozostali wierni pewnym wartością i tradycja.
Socjalizm ? wystarczy wywalić złodziei uszczelnić system i kasa popłynie strumieniami na wszystko, każde przyzwoite państwo dba o swoich obywateli tylko nasze o tym ostatnio zapomniało.
Idea COP w nowej odsłonie ? Super sprawa jestem za i to obydwoma rękami, ale to potrwa co najmniej 20 lat jest tyle syfu po platfusach że ze dwa lata to PIS będzie śmieci zamiatać, żeby odsłonić co trzeba zrobić.
--- Cytat: [CIALO] Rainbow Child w Lutego 17, 2016, 16:17:18 ---Nocną Zmianę oglądałem i jedyne co tam widzę to nieudolnych rządzących bez przygotowania.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe ile musieli ideologicznie nad tobą pracować żeby tak wyprać ci mózg ?
O tym ze Wałęsa chciał zostawić ruskie wojska jako spółki w Polsce na co Olszewski się nie zgodził i w wyniku tego musieli od nas wyjechać tez uważasz za nie istotne ?
To obok lustracji był jedyny powód nocnej zmiany, na szczęście decyzję o tym by wojska ruskie wyprowadzono zapadły wcześniej.
VonBeerpuszken:
--- Cytuj ---To nie było do ciebie :) ale wzburzenie słuszne ja bym się skapnął po spacji i po tym, że w cytowanym pości nie było słowa o Macierewiczu za to post powyżej, kogoś innego jest w ostatnim zdaniu.
Męczy mnie cytowanie każdego.
--- Koniec cytatu ---
Mój drogi, skoro nie chce ci się cytować każdego, a chcesz odnieść się do większej ilości rozmówców pod jednym cytatem, to zwykła grzeczność i kultura zwrócić się do nich imiennie, np jak to w większości forów się utarło @ktośtam.
A to że się nie domyśliłem... cóż nauczony doświadczeniem że potrafisz wypisywać banialuki oderwane od rzeczywistości nie wydało mi się to podejrzane.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej