Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
Qlko1:
--- Cytat: Azbuga w Styczeń 27, 2016, 10:16:57 ---ech qleczko przegiąłeś...
Pieprzysz waść z pozycji kogoś kto najwidoczniej dziecka nie ma.
Po pierwsze da się znaleźć miejsce i do żłobka i do przedszkola, najwyżej jedną czy dwie ulice dalej od domu. przynajmniej w warszawie. i wcale nie trzeba się wykazać patologią, rozwodem czy upośledzeniem kogokolwiek z domowników :)
Po drugie - WSZYSTKIE osobiście znane mi kobiety, które po urodzeniu dziecka nie chciały wrócić szybko do pracy robiły to wyłącznie dlatego bo mogły - bo utrzymywał je mąż, partner czy inny konkubent. Te które chciały pracować też nie miały wielkiego kłopotu ze znalezieniem się z powrotem w pracy.
Po trzecie - Jak Pani Qlkowa zaciąży i zechce sobie 8 miesięcy posiedzieć w domu raczej nie będziesz miał nic przeciwko temu. Ajak będziesz miał to dobrze ci radzę - nie mów jej tego :)
Owszem - nie znam sytuacji w małych miasteczkach czy wsiach gdzie psy dupami szczekają ale w dużych miastach tragedii naprawdę nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Dawno nie mieliśmy okazji pogadać, może bazujesz na nieaktualnych danych ;) Co do żłobków, nasłuchałem się w pracy od dzieciatych współpracowników. A pracuję w centrum Warszawy. Jak wracam z roboty, też łowię różne opinie. Najczęściej słyszanym sposobem na żłobek jest nie brać ślubu :) Jeśli pojawiają się kombinatorzy, znaczy różowo nie jest.
Odnośnie rynku pracy, moja żona podczas szukania pracy spotkała się z tekstem: "młoda, tuż po ślubie, zaraz zaciąży". Wynik tej rozmowy rekrutacyjnej łatwy do przewidzenia. Młode kobiety na rynku pracy traktuje się jak drugi sort. Żeby nie było, doskonale rozumiem obawy pracodawców, póki będzie się dało kombinować, nic się w tym temacie nie zmieni.
sztosz:
--- Cytat: Azbuga w Styczeń 27, 2016, 10:16:57 ---Owszem - nie znam sytuacji w małych miasteczkach czy wsiach gdzie psy dupami szczekają ale w dużych miastach tragedii naprawdę nie ma.
--- Koniec cytatu ---
W mojej małej wsi gdzie dupy szczekają psami, Wrocławiu, tragedia jest. Półtora roku z małym siedzę w domu, dostawałem oferty pracy na tyle dobre, że z bólem serca muszę odmawiać, bo nie ma miejsc w żłobkach. I ja nie mówię o żłobkach z najbliższej okolicy, tylko ogólnie we Wrocławiu. Najbliższy możliwy, póki co, termin to wrzesień.
Qlko1:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/podatek-od-handlu-rozwinie-kreatywnosc,57,0,2005817.html
--- Cytuj ---Jedyną opcją na uzyskanie zwolnienia z nowego podatku jest handel lekami i wyrobami medycznymi. I tu pojawia się szansa - leki homeopatyczne. W Polsce ścieżka rejestracji "leczniczego produktu homeopatycznego" jest prosta - nie jest potrzebny żaden dowód medycznej skuteczności.
Najlepszym sposobem na mniejsze obciążenia podatkowe byłby właśnie sklep sprzedający tylko i wyłącznie homeopatyczne jedzenie. Na półkach znalazłyby się homeopatyczna szynka, ser, warzywa. Hitem sprzedaży mogą być na przykład lecznicze parówki na kaca. Ostatnio w sprzedaż wędlin postanowiła dumnym krokiem wejść "Pierwsza Restauratorka RP" z parówkami randkowymi, więc może i przyjdzie czas na inne warianty? W całkowitej zgodzie z homeopatią oczywiście.
--- Koniec cytatu ---
Z uśmiechem na ustach idziemy dalej dać się opodatkowywać. W zamian za daninę od używania kuśki. Kurwa.
Obiecuję głosować na partię, która nie będzie spełniać swoich obietnic, mniej boli.
sztosz:
Ja pierdolę, ale pojebana strona. Pierdolony player który sam się włącza i nawet już pomijając reklamy, gówna nie da się wyłączyć. A jak dojdzie do końca to po pięciu sekundach kolejny pierdolony filmik puszcza.
@qlko1: Następnym razem ostrzegaj proszę.
Qlko1:
--- Cytat: sztosz w Styczeń 27, 2016, 15:18:25 ---Ja pierdolę, ale pojebana strona. Pierdolony player który sam się włącza i nawet już pomijając reklamy, gówna nie da się wyłączyć. A jak dojdzie do końca to po pięciu sekundach kolejny pierdolony filmik puszcza.
@qlko1: Następnym razem ostrzegaj proszę.
--- Koniec cytatu ---
Mam poblokowane wszystkie skrypty reklamowe na money, nie zauważam, sry :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej