Eve Online > NoobGarten
Newbie w świecie Eve poszukuje wiedzy. Pytania rasa, zarobkowosc, skille
Filip Bonn:
Psuje sobie zabawę. Ja pamiętam swojego pierwszego nano Tristana z armor plate :) na turniej 2v2 organizowany dla UA prze 'trzynastki' Co ciekawe turniej wygrałem lub skonczylem na podium.
Miycerion:
Czy ja wiem czy se psuje zabawe ? Dzisiaj zmieniłem broń i 3h nie mogłem rozkimnić dlaczego to gufno nie strzela. Gra mnie połknęła i wydaliła... Ale nie zniechęciłem się. Nauczyłem się dziś, że w eve jak w żadnym mmo nie wolno żadnych porad przeklikiwać. Zacząłem szukać przyczyny aha laser, prąd kryształ.
Na ile starczy kryształ ?
Kończę military i advanced military (kolejno 8/10 i 9/10). Mam już podręcznik do niszczycieli ale na razie maksuje fregaty. Miałem przez chwile punishera (przypomina mi fregatę z empire at war) ale go straciłem... quest wymagał ehmmm dać się zabić.
Mam takie pytanie skąd wziąć NOOBSKIE blueprinty ? (Proszę nie mówić o markecie/ah)
MuaDib doradzanie to jedno, a potrafić się odnaleźć w tym wszystkim. Widziałem parę tematów niżej osoby gdzie doradzali ale delikwent i tak robił co chciał. Skoro wielkie stopy (wielcy uniwersum) doradzają nie kop kija to warte to mają racje w końcu nie grają od dziś. Kopie minimum do craftu i to co wołają questy. Nawet na rookie chatcie spamują mining suck to coś w tym musi być.
GlassCutter:
--- Cytat: Miycerion w Listopad 29, 2015, 01:11:14 ---Na ile starczy kryształ ?
--- Koniec cytatu ---
Zależy jakie, te najbardziej podstawowe się nie zużywają. Frakcyjne i tech2 z czasem się uszkadzają, ale to póki co i tak są poza twoim zasięgiem skillowym/finansowym.
--- Cytat: Miycerion w Listopad 29, 2015, 01:11:14 ---Mam takie pytanie skąd wziąć NOOBSKIE blueprinty ? (Proszę nie mówić o markecie/ah)
--- Koniec cytatu ---
No ten tego z marketu właśnie :) Jakieś tam dostaje się na misjach tutorialowych, ale źródłem 99.9% skilli w grze są stacje uniwersyteckie poszczególnych frakcji.
Miycerion:
--- Cytat: GlassCutter w Listopad 29, 2015, 01:24:08 ---No ten tego z marketu właśnie :) Jakieś tam dostaje się na misjach tutorialowych, ale źródłem 99.9% skilli w grze są stacje uniwersyteckie poszczególnych frakcji.
--- Koniec cytatu ---
Napisz proszę więcej :) W jakim sensie tylko stacje naukowe ? Trzeba gdzieś specjalnie polecieć :) ?
Dzieki za info o kryształach woziłem ze sobą pół ładowni XD
Czy jest gdzieś spis moich wszystkich posiadanych statków ?
WhiteCat:
--- Cytat: Miycerion w Listopad 29, 2015, 01:28:38 ---
Napisz proszę więcej :) W jakim sensie tylko stacje naukowe ? Trzeba gdzieś specjalnie polecieć :) ?
--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie na każdej stacji mogą być skile, ale na "uniwersytetach" są one sprzedawane przez NPC więc są najtańsze. Poszukaj sobie danego skila na markecie i na tych stacjach na których będzie ich podobna duża ilość na jednym orderze (np 1666, 15555 sztuk) to są właśnie te stacje "uniwersyteckie".
--- Cytuj ---Czy jest gdzieś spis moich wszystkich posiadanych statków ?
--- Koniec cytatu ---
Masz spis swoich assetów na belce po lewej stronie pod ikoną sejfu. W wyszukiwarce wpisz"ship" i powinno Ci znaleźć Twoje statki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej