Śmietnisko > Off Topic

wybory 2015

<< < (17/31) > >>

Soulscream:

--- Cytat: sztosz w Grudzień 23, 2015, 08:48:04 ---Może dlatego że przy wprowadzaniu OFE było już wiadomo że na polskim gruncie to nie ma racji bytu?
--- Koniec cytatu ---

Aha i dlatego można okraść obywateli ?

--- Cytuj ---A wiek emerytalny? Pewnie dlatego że doskonale zdaje sobie sprawę z tego że przy ujemnym wzroście naturalnym jest to po prostu nieuniknione.
--- Koniec cytatu ---

No tak nieuniknione, ale ja rodząc się w 1982 miałem gwarantowane 65 lat. Prawo nie działa wstecz. Oczywiście zgadzam się na wydłużenie od daty wprowadzenia nowej ustawy czyli wszystkie roczniki od tej daty.

--- Cytuj ---To nie jest to samo co uzależnienie władzy sądowniczej od ustawodawczej i o zgrozo, wykonawczej! Nie daleko stąd do "jednej partii, jednego narodu". A przy zapędach Jarosława, kto wie czy nie " jednej rzeszy".
--- Koniec cytatu ---

No tak, jak ktoś nie myśli liberalnie to jest faszystą, typowe postrzeganie rzeczywistości przez kogoś kto ma bardziej lewicowe poglądy.

--- Cytuj ---Poza tym próbujesz ze mnie, tak mi się wydaje, zrobić sympatyka poprzedniej partii żądzącej, a to akurat nie prawda. Są po prostu rzeczy które mogę jeszcze znieść w milczeniu i takie które sprawiają że się boję o swoją przyszłość i cicho już i siedzieć nie mogę.
--- Koniec cytatu ---

Sorry, ale biorąc pod uwagę afery Peło-Pesel to aż dziwię się, że je przemilczałeś. Wszyscy co zarabiają mniej niż 6000 to idioci. Naród im podziękował i mam nadzieje, że trochę Polskości wróci do Polski. Manipulacja masami jest z lewej i prawej, ale może czas zerwać z układami z Magdalenki i tyle. Nie głosowałem na PIS, ale wygrali wybory i mają 4 lata pokazać, że to dobry zwrot. Straszenie Jarkiem, Macierewiczem czy ORANYDEMOKRACJA UMIERA BO PIS RZĄDZI jest lekko mówiąc śmieszne.

GlassCutter:
Nie znacie się. Teraz trzeba bronić koryta demokracji, bo zły Jarek nam ją zabiera. Tak mówi stokrotka i foxdojcz więc to musi być prawda. Chuj że po/psl przez 8 lat też mieli większość i "prezydenta".

Soulscream:

--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 23, 2015, 09:09:44 ---Nie znacie się. Teraz trzeba bronić koryta demokracji, bo zły Jarek nam ją zabiera. Tak mówi stokrotka i foxdojcz więc to musi być prawda. Chuj że po/psl przez 8 lat też mieli większość i "prezydenta".

--- Koniec cytatu ---

I trybunał lol.

Qlko1:

--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 23, 2015, 09:09:44 ---Nie znacie się. Teraz trzeba bronić koryta demokracji, bo zły Jarek nam ją zabiera. Tak mówi stokrotka i foxdojcz więc to musi być prawda. Chuj że po/psl przez 8 lat też mieli większość i "prezydenta".

--- Koniec cytatu ---
I co? Jesteś z tych co uważają, że kraj jest w ruinie?  ;D

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 23, 2015, 08:58:34 ---Straszenie Jarkiem, Macierewiczem czy ORANYDEMOKRACJA UMIERA BO PIS RZĄDZI jest lekko mówiąc śmieszne.

--- Koniec cytatu ---
Jarkiem i Macierewiczem nie trzeba straszyć. Robią to sami.
Pierwszy stracił trzeźwe spojrzenie po śmierci brata, drugi stracił je sam z siebie w bliżej nieokreślonej przeszłości. Pierwszego odesłałbym na emeryturę, ale drugi za publikację pewnej listy powinien trafić pod ścianę, bo tak się karze zdrajców.

To mówiłem ja, polak gorszego sortu  ::)

sztosz:

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 23, 2015, 08:58:34 ---Aha i dlatego można okraść obywateli ?

--- Koniec cytatu ---
Pytałeś dlaczego JA nie krzyczałem. To Ci jeszcze raz odpowiadam: Bo JA wiedziałem od początku że OFE nie ma racji bytu i to są pieniądze których nigdy nie zobaczę. A to że się zmienił złodziej który mnie okrada jakoś nie wydaje mi się tematem do krzyku.

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 23, 2015, 08:58:34 ---No tak nieuniknione, ale ja rodząc się w 1982 miałem gwarantowane 65 lat. Prawo nie działa wstecz. Oczywiście zgadzam się na wydłużenie od daty wprowadzenia nowej ustawy czyli wszystkie roczniki od tej daty.

--- Koniec cytatu ---
Ale prawo nie działa wstecz :) I polega to na tym, że osobą będącym już na emeryturze nie został wydłużony wiek emerytalny. Coś Ci się zupełnie popierdzieliło ;) Idąc twoim tokiem rozumowania, ogłoszenie amnestii dotyczy wszystkich którzy od dnia jej ogłoszenia zostaną skazani, a nie już skazanych.

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 23, 2015, 08:58:34 ---Nie głosowałem na PIS, ale wygrali wybory i mają 4 lata pokazać, że to dobry zwrot.
--- Koniec cytatu ---
To niech zaczną od czegoś dobrego. Po to jest m.in Trybunał Konstytucyjny, żeby kontrolował durne wymysły wszelkiej maści polityków, którzy nie mają często za grosz pojęcia o tym co ustanawiają. A PiS zaczyna od do facto uniemożliwienia pracy tego organu nadzorczego. A skoro to robią, to należy domniemywać, że mają w planach niekonstytucyjne ustawy i to już niedługo.

Ale jazda to się dopiero zacznie jeżeli Sąd Najwyższy na początku stycznia wyda wyrok, że wybory były nie ważne. Bo to od PiS'u będzie zależało czy opublikują to w dzienniku ustaw. A jeżeli tego nie zrobią to będziemy mieli nielegalny sejm który nic sobie nie robi z tego. A po tym jak ekspresowo przepychają swoje ustawy, zupełnie z pominięciem vacatio legis, można się spodziewać, że w dupie będą mieli wyroki sądu najwyższego. Albo po tym jak zupełnie bezprawnie prezydent ułaskawił Kamińskiego, mimo że nawet kurwa wyrok jeszcze się nie uprawomocnił w jego sprawie, a potem jakby go kurwa wybrali sobie do Trybunału Konstytucyjnego. Fałszerz zostaje sędzią. Ładne mamy kurwa państwo prawa i jaka sprawiedliwość!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej