Śmietnisko > Off Topic

wybory 2015

<< < (23/31) > >>

Soulscream:

--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 23, 2015, 14:13:08 ---Isen a gdzie ja napisałem że podoba mi się to co robi pis? Dla mnie taka sama banda złodziei jak poprzednia. Po tylu latach śledzenia polityki mam delikatnie mówiąc wyjebane co oni tam robią. Obecna szopka mnie śmieszy, nikomu przez 8 lat nie przeszkadzało co oni tam odwalają, ale gdy strach zajrzał w oczy to nakręcili aferę. W sumie wybiórczej to się nie dziwię, stracili najważniejsze źródło finansowania :D

Kto by pomyślał że będziemy się tak zgadzać z Soulem. ;)

Pozdro od kaczo-katotaliba z przypadku.

--- Koniec cytatu ---

Jesteś dobrym materiałem na goona, większość ludzi tam zdrowo myśli i szydzi z głupoty lewej czy prawej.

MGGG:
Piszę właśnie o tym, że złotemu grozi padnięcie na ryj. Chyba nie rozumiesz tematu, na który starasz się wypowiedzieć. Wiem, ze w tym kraju wszyscy znają sie na wszystkim, ale w rzeczywistości podstawowa wiedza o gospodarce i mechanizmach leży i kwiczy. Tak samo jak elementarna sztuka prowadzenie dyskusji. Mówimy o długi i euro, a ty wylatujesz z jakimś podatkiem miedziowym. Co ma piernik do wiatraka, oprócz tego, że w starasz sie w nieudalny sposób użyć często spotykanego ostatnio w Sejmie argumentu: "oni kradli, to my też będziemy". Niestety, tak długo jak przysłowiowy żul nie będzie miał w głowie tego, że nie ma świecie darmowych obiadów, tak długo kolejne ekipy złodziei będą mogły wmawiać ludziom, że w zasiegu wyciągnięcia ręki jest 500 zł na dziecko, 3x15proc. czy 3 mln mieszkań dla młodych. I tak długo ludzie będą łapać sie na najbardziej prostackie sztuczki socjotechniczne.

Nie wróżę z fusów. Czytam to, co publikują rząd w oficjalnych dokumentach. Plany ekipy PiS, tak samo jak PO, zakładają dalsze zadłużanie Polski. Ma ono rosnąć w tempie 50 mld zł rocznie. I nie będzie to problemem, póki Polska będzie krainą mlekiem i miodem płynącą w postaci 4 proc. corocznego wzrostu PKB. Cały ten plan zawali się, jeśli koszt obsługi zadłużenia, który dziś wynosi 30 mld zł rocznie, mocno wzrośnie. A pierwsze przesłanki ku temu już są, bo wczoraj Fitch - jedna agencji ratignowych, których słucha NY i Londyn - zagroziła obniżeniem nam ratingu. To wprost przełoży się na to, że będziemy musieli zwiększyć oprocentowanie naszych obligacji. Jesli do tego dodamy potrzebę zrollowaniu w przyszłym roku 100 mld EUR długu, to rysuje się nieciekawy scenariusz rosnącej presji ze strony długu na stan finansów publicznych i na gospodarkę. Dziurę Bauca już mieliśmy. Kto wiem, może za 12 miesięcy będziemy mieli dziurę Kaczyńskiego. Tyle, jeśli chodzi o obiektywność.

Dla mnie EOT. Kto rozumie, ten rozumie. Kto nie, temu życze beztroskich Wesołych Świąt ;)

Soulscream:

--- Cytat: MGGG w Grudzień 23, 2015, 14:21:42 ---Dla mnie EOT. Kto rozumie, ten rozumie. Kto nie, temu życze beztroskich Wesołych Świąt ;)

--- Koniec cytatu ---

Jakie to dziecinne to EOT. Pierdole zabieram swoje zabawki i idę.

Problem w tym, że tak ubóstwiany NIEPIS też zadłużał państwo. Z tego co pamiętam w kampanii to tylko Kukiz i Korwin nie chciał tego więcej robić. Peło i Pis mają wyjebane. Chce byśmy się wszyscy mylili i było dobrze.

MGGG:
To pragmatyzm. Mam inne rzeczy przed świętami na głowie, niż przerzucenia sie argumentami na forum, na które zaglądam raz na ruski rok.

Soulscream:

--- Cytat: MGGG w Grudzień 23, 2015, 14:27:51 ---To pragmatyzm. Mam inne rzeczy przed świętami na głowie, niż przerzucenia sie argumentami na forum, na które zaglądam raz na ruski rok.

--- Koniec cytatu ---

Trzeba dorosnąć do pewnych rzeczy kolego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej