Śmietnisko > Off Topic

wybory 2015

<< < (22/31) > >>

Isengrim:

--- Cytat: Soulscream w Grudzień 23, 2015, 09:47:08 ---
Trybunał konstytucyjny to wymysł Jaruzelskiego, który został powołany by uzasadnić prawnie wprowadzenie stanu wojennego. Komusze cudo do likwidacji.

--- Koniec cytatu ---

Miałem się nie włączać, ale po czymś takim to mi po prostu wszystkie macki opadły. Ty tak serio, czy jak zwykle trollujesz?

Isengrim:

--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 23, 2015, 09:55:54 ---Póki co macierewicz zaorał ruskiego szpiega, więc chyba spoko. Kiedyś pewna ekipa uznała że grom jest za drogi i trzeba ich rozwiązać, zgadnijcie kto ich powstrzymał ;)

Z tym oderwaniem od rzeczywistości to bym uważał, pamiętaj Qla, że media w tym kraju z polskimi mediami wiele wspólnego nie mają. Jeżeli w tv robią z kogoś debila na siłę to powinna się lampka ostrzegawcza zapalić. Tak samo gdy się kogoś w tv na siłę promuje. Dziwnym trafem obrońcy krzyża robią sobie zdjęcia z suflerką bronka.. Teraz oddolne marsze w obronie koryta organizuje młodzieżówka po. A połowa ludzi z fochem powtarza że są gorsi, bo tak kazała im powtarzać pani w tv. Pewnie z tych samych kręgów którzy najchętniej widzieli by polaków bez tożsamości narodowej, gardzących wszystkim co polskie.

--- Koniec cytatu ---

Wiesz co Glasiu, ja Cię w sumie lubię, Twoje zdjęcia i kosmos, ale pierdolisz jak potłuczony.

W dupie byłeś, gówno widziałeś (że użyję Twoje poetyki), a mądrzysz się... Domyślam się po Twoich wypowiedziach, że ideologicznie nie czytasz niczego poza jakimiś spiskowymi bzdetami, bo "MEDIA KŁAMIO", ale ja wiem, może artykuł z "Gościa Niedzielnego" Cię przekona, że kurwa nawet konfesyjni prawnicy łapią się za głowę, widząc co PiS wyczynia przy TK? http://gosc.pl/doc/2883942.Co-wolno-wladzy-proba-dialogu

Domyślam się, że dla Ciebie, Soula i temu podobnych prawnik to z definicji człowiek układu i w ogóle mafjozo oraz tłusty kocur, ale mogę Wam w tajemnicy zdradzić, że wszycy, poza najbardziej zaprzanymi włazidupami PiSu (o dziwo przez przypadek zazwyczaj niezbyt kompetentnymi merytorycznie) w środowisku prawników są przerażeni tymi "dobrymi zmianami", bo to JEST otwarcie drogi do dyktatury albo totalnego chaosu. Nikt nie twierdzi, że Kaczyński już doszedł do poziomu Putina, ale gdyby nie miał takich zamiarów, to po co usuwa instytucjonalne przeszkody do ustanowienia dyktatury? Mając pełną większość parlamentarną i Prezydenta mógłby spokojnie wprowadzać zmiany zgodnie z prawem i konstytucją, ale nie, on musi pokazać że TERAZ KURWA MY! I że władzy drugi raz zdobytej nie oddadzą nigdy.

Pozdrawiam, zmanipulowany przez media członek młodzieżówki PO, finansowany przez żydowskich bankierów.

GlassCutter:

--- Cytat: MGGG w Grudzień 23, 2015, 12:25:10 ---Na 827 mld zł polskiego zadłużenia, aż 300 mld zł przypada na obligacje nominowane w euro, dolcach, jenach i innych obcych walutach. I będzie musiało być spłacone w obcych walutach. Dużo Polsce nie brakuje to tych kilku mln Polaków, którzy umoczyli sie w kredytach w frankach. Tak więc dalej sobie marz o tym, że to, że mamy złotego, a nie euro nas przed czymś obroni.
Natomiast w przypadku papierów nominowanych w złotych, kluczowe znacznie ma ich oprocentowanie. Obecnie to ok. 3 proc. i rośnie od początku roku.

--- Koniec cytatu ---

Bądź obiektywny, chociaż próbuj. Dywersyfikacja to chyba dobra rzecz prawda? Póki złoty nie padnie na ryja to tylko dla nas lepiej że nie jesteśmy zależni od innych walut. To również nie pis przez ostatnie 8 lat zwiększył zadłużenie, o dziwo za poprzedniego pisu dług spadł. Wróżysz z fusów. Pisiory coś pobrzękiwały, że ekskluzywny podatek wymyślony dla kghm'u przez poprzedni rząd, czyli podatek miedziowy jest be. Może wróci normalność? Póki co obie opcje są równie prawdopodobne.

Soulscream:

--- Cytat: Isengrim w Grudzień 23, 2015, 13:00:43 ---Miałem się nie włączać, ale po czymś takim to mi po prostu wszystkie macki opadły. Ty tak serio, czy jak zwykle trollujesz?

--- Koniec cytatu ---

W Polsce Trybunał Konstytucyjny ustanowiono ustawą z dnia 26 marca 1982 r. o zmianie Konstytucji Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej[1], a powołano do życia – po trzech latach ostrych sporów – ustawą z dnia 29 kwietnia 1985 r. o Trybunale Konstytucyjnym[2]. Działalność orzeczniczą rozpoczął w 1986 roku[3].

GlassCutter:
Isen a gdzie ja napisałem że podoba mi się to co robi pis? Dla mnie taka sama banda złodziei jak poprzednia. Po tylu latach śledzenia polityki mam delikatnie mówiąc wyjebane co oni tam robią. Obecna szopka mnie śmieszy, nikomu przez 8 lat nie przeszkadzało co oni tam odwalają, ale gdy strach zajrzał w oczy to nakręcili aferę. W sumie wybiórczej to się nie dziwię, stracili najważniejsze źródło finansowania :D

Kto by pomyślał że będziemy się tak zgadzać z Soulem. ;)

Pozdro od kaczo-katotaliba z przypadku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej