Forum Gry > Inne gry

Wildstar

<< < (9/15) > >>

sztosz:

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Październik 21, 2015, 09:42:26 ---
A miałeś chemię w szkole?

--- Koniec cytatu ---
A co do tego ma chemia? Wyjątki kwestionują reguły a nie je potwierdzają, to czy coś nazwiesz regułą pomimo wyjątków to jest kwestia umowna. Jeżeli w środowisku akademickim przyjmie się, że pomimo jakiegoś wyjątku coś jest regułą, to nie oznacza wcale, że ten wyjątek tą regułę potwierdza.

Od chemii miałem o wiele wiele więcej matmy. Nie wiem czy miałeś przyjemność spotkać się z dowodem indukcyjnym... jeżeli tak, to powinieneś wiedzieć, że coś jest regułą (tj, twierdzenie jest prawdziwe), jeżeli jest prawdziwe dla wszystkich elementów danego zbioru właściwego dla twierdzenia. Bez wyjątków, bo wyjątki po prostu przeczą twierdzeniu i nie można tego uznać regułą.

To że wszystkie gry z "bajkową" grafiką są robione dla dzieci (w ogóle nie definiujesz pojęcia bajkowości, ale to inna sprawa) jest tylko twoim bardzo subiektywnym wrażeniem. I wszystko było by spoko, gdybyś tego wrażenia (błędnego swoją drogą) nie próbował narzucać innym, próbując nazwać regułą, powołując się na debilne powiedzenie o regułach i wyjątkach. 

Zgudi:

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Październik 21, 2015, 09:33:15 ---Przecież właśnie o tym pisałem ;)

--- Koniec cytatu ---
Powtarzam się bo Soul nie łapie.  ;D :D

Filip Bonn:

--- Cytat: sztosz w Październik 21, 2015, 10:30:32 ---...

--- Koniec cytatu ---
Nie zgadzam się z Tobą.

Odniosłeś się tylko do pierwszej części mojej wypowiedź a ją napisałem coś jeszcze. Rozumiem, że z drugą częścią czyli z tym o czym pisze Zgudi się zgadzasz.
:)

sztosz:
W poście do którego się odniosłem napisałeś dwa zdania:

--- Cytuj ---Wyjątek potwierdza regułę.
--- Koniec cytatu ---
I tu Ci wytknąłem jak bardzo się mylisz. Bo wyjątki nigdy nie potwierdzają reguł.

Oraz:

--- Cytuj ---Przecież właśnie o tym pisałem ;)
--- Koniec cytatu ---
Co było odpowiedzią na:

--- Cytuj ---Twórcy wybierają bajkową grafikę bo taka grafika się nie starzeje zbyt szybko. Jej jakość nie musi być zbyt wysoka a i za parę lat nie będzie tak kłuć w oczy i wymagać podpicowania.
--- Koniec cytatu ---
I ma się nijak do twojego błędnego twierdzenia o regułach. Wiec nie rozumiem o co Ci chodzi.

Filip Bonn:

--- Cytat: sztosz w Październik 21, 2015, 10:30:32 ---
To że wszystkie gry z "bajkową" grafiką są robione dla dzieci (w ogóle nie definiujesz pojęcia bajkowości, ale to inna sprawa) jest tylko twoim bardzo subiektywnym wrażeniem.

--- Koniec cytatu ---

Nie napisałem że wszystkie, podałem dwa powody.

Posiłkukesz się matematyką co jest ok, ale zauważ że w matematyce zawsze na konkretne pytania są konkretne odpowiedzi ja podałem za przykład chemię która także jest nauką ścisłą a jest w niej mnóstwo wyjątków. Więc nie bardzo przemawia do mnie Twoja argumentacja że w jakimś czysto teoretycznym dowodzie matematycznym tak jest więc tak ma być i basta!

Ps. Oczywiście że jest to moja subiektywna ocena( co do bajkowej grafiki) i z tym się nie kryję. Natomiast nie jest to opinia wyssana z palca.

Ps2. Też Ci się nudzi w pracy? :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej