Forum Gry > Inne gry
World of Warships & Beer
Filip Bonn:
Po pierwsze pływa się zawsze po lekkiej paraboli tak by tworzła zygzaki, nigdy prostym kursem. Po drugie nie jebie się salwami tylko pojedynczymi strzałami, pierwszy jest zawsze rozpoznawczy - potem robisz korekcję.
Po trzecie pancernikami nie pływa się między wyspami i przesmykami chyba że przed Tobą są statki z Twojego teamu.
Zawsze pływasz w grupie, jeśli pancernikiem to z tyłu.
Ja pamiętam że każdym statkiem dało się sporo ugrać tylko wymagał innej taktyki.
FITTIpalti:
Jak ktoś PIZDA to nie trafia :P
Doom:
--- Cytuj ---Po drugie nie jebie się salwami tylko pojedynczymi strzałami, pierwszy jest zawsze rozpoznawczy - potem robisz korekcję.
--- Koniec cytatu ---
Walił Ty kiedy ze sprzętu z trzema wieżami taki rozpoznawczy strzał do manewrujacego celu na dystans tak w okolicy 15 km? Piguły z pancerników to nie są szybkostrzelne plujki z krażowników, lecą też raczej sporo wolniej
FITTIpalti:
Mam Tyrpitza i tam z samolotem rozpoznawczym chyba na 27 KM da się strzelać i trafiać :) większość strzałów walę na oko tych dalszych i aż dziwię się że nie mam nicka sokoleoko 8)
BTW widział ktoś ostatnio Sokoleoko ? :)
Filip Bonn:
@Doom
Przede wszystkim z pancerników na odległość bijesz pojedynczymi strzałami, odpalanie salwy to strata pocisków i czasu bo jeśli źle wymierzyłeś to pudłujesz wszystkimi, zamiast jednym. Plus- długi czas przeładowywania na pancerniku także składnia do raczej rozważnego używania amunicji niż walenia salwami na Hurrraaaa!
Zresztą na krążownikach także sprawdza się to bardzo dobrze, mają krótszy czas przeładowania i strzelając pojedynczymi strzałami da się prowadzić ogień ciągły, więc jak dobrze wyczujesz kurs gościa to wchodzi Ci po koleji większość pocisków.
Salawami prułem tylko na bliskie odległości gdy nie liczyła się celność a siła ognia.
Co do niszczycieli to ja osobiści ich działka traktowałem jako ozdobę i koncentrowałem się tylko na manewrowaniu i torpedowaniu.
@FiTTi jak masz skilla to po pewnym czasie zaczynasz rozdawać "Head shoty" od pierwszego strzału >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej