Eve Online > NoobGarten
Statek do misji l3-4
Kiki McArron:
O jakich skillach mówisz, bo jeżeli chodzi o gunnery to wtej dziedzinie mam 2 mln sp, gunnery na 5, small projextile turrets na 5 i kilka innych na 4 w missiles mam pare skili n 3, w navigation na 4, i sporo 4, 5 w innych dziedzinach takich jak armor czy engineering, więc może wcale nie jest tak źle jak Ci się wydaje. Ja szczerze mówiąc się nie znam i dla mnie te 20 miln sp to sporo ale być może jestem w błedzie. Z tego co pamiętam to 3 lata temu koleś który mnie wprowadzał w grę pomagał mo układać skillplany tak żebym w przyszłości mógł latać zarówno solo jak i w gangach i ja te skillplany wdrażałem. Mój największy problem to to że po 3 latach absencji totalnie czuję sie jak noob i uczę się gry od nowa ☺
Zsur1aM:
--- Cytat: [WILD5] Coritsikaela Enth w Sierpień 08, 2015, 21:19:44 ---Edit: co do misji - z c3 nie masz nic, a c4 sensowne są tylko w null... w high sec to nie zarobisz... a nie znająć nulla od strony pvp, o kerbirzeniu nie ma mowy.
--- Koniec cytatu ---
Jest jeszcze lowsec, jest sporo miejsc gdzie jest pusto i spokojnie da się wyciągnać te 100m+ blitzujac zwykle lvl4, 100-400m/h robiac z burnerami.
Na misje lvl2-3 zawsze można zafitować np gnosis'a, nie wymaga skilli na statek i bonusy ma do każdego uzbrojenia, mimo wszystko nie wiem czy nie lepiej wyjdzie robić jakieś combat plexy 4/10 w hi niż misje.
--- Cytat: [TLIB] Kiki McArron w Sierpień 08, 2015, 23:34:52 ---[...] poza tym biorę się za skilowanie bs matarskich bo wydaje mi się po opinii dooma, ze będę mógł tym robić misje l3 i koże l4 a też przyda mi się to w pvp.
--- Koniec cytatu ---
Mael'em spokojnie powinieneś dać rade w większości jak nie we wszystkich lv4.
Kiki McArron:
A co to są te combat plexy i jak je znaleźć. Jedyne plexy o jakich słyszałem to te z fw.
Zsur1aM:
https://wiki.eveonline.com/en/wiki/DED_Complex_List
Dla przykładu
https://www.youtube.com/watch?v=nIX-wn8zC0U
Doom:
Cycek
[Cyclone, New Setup 1]
Ballistic Control System II
Damage Control II
Co-Processor II
EM Ward Field II
EM Ward Field II
Thermic Dissipation Field II
Large Ancillary Shield Booster, Cap Booster 200
Large Ancillary Shield Booster, Cap Booster 200
'Arbalest' Heavy Missile Launcher, Mjolnir Heavy Missile
720mm 'Scout' Artillery I, EMP M
720mm 'Scout' Artillery I, EMP M
Medium Core Defense Field Extender I
Medium Core Defense Field Extender I
Medium Core Defense Operational Solidifier I
Hobgoblin II x5
Boostery odpalasz zamienie - przeładowanie cap bosterów dużo trwa, więc przy jednym jakby wyszły bateryjki w dużej rozrubie byłbyś w dupie. Cały czas pozostawaj w ruchu starając się być na optymalu 720 wtedy dołożą jakiś dps inaczej będą pykać po pare dmg jeśli trafią
Wersja składana ot tak do walki na średnim zasięgu i na profilu all V, ale bez wykorzystania implantów - musisz to jeszcze przepuścić przez swoje skile
Jak chcesz mogę pokombinować nad wersją do ganiania ratów z assault heavy missile ale tam wymagany będzie jakiś napęd
Rurka
[Typhoon, New Setup 1]
Armor EM Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Large Armor Repairer II
Large Micro Jump Drive
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
'Arbalest' Rapid Heavy Missile Launcher I, Mjolnir Heavy Missile
Drone Link Augmentor II
Large Auxiliary Nano Pump I
Large Nanobot Accelerator I
Curator I x4
Hobgoblin II x5
i z cruisami
[Typhoon, New Setup 1]
Armor EM Hardener II
Large Armor Repairer II
Large Micro Jump Drive
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
'Arbalest' Cruise Launcher I, Mjolnir Cruise Missile
Drone Link Augmentor II
Large Nanobot Accelerator I
Curator I x4
Hobgoblin II x5
Eft pokazuje że cruisy dają mniejszy dps, masz za to zasięg przy którym masz wyjebane na odległość od rata, jeśli możesz go namierzyć to możesz do niego strzelać
MJD to jest to o co mnie pytałeś wcześniej działa tak że klikasz przez chwilę masz śmieszną animację jakby ktoś Cię w web'a złapał a chwilę później jesteś 100km od miejsca w którym byłeś w kierunku dziobu, przydatne przy upierdliwych misjach w których trzeba wiosłować między drabinkami, no i jeśli tego nie zmienili to możesz w ten sposób się ewakuować jeśli raty za bardzo zaczną gryźć.
Tank w tej wersji przeciw ratom bijącym EM/ Therm jest niedorozjebania przez sanshę i bloodraiderów (tak długo jak bloodasy nie zaproszą sprzętu ze ssawkami prądu, ale to już chyba wiesz ze wtedy takich bierzesz na celownik w pierwszej kolejności). No może na blokadzie jeśli zespawnujesz wszystko możesz mieć problem z tankiem
Jesli jesteś zainteresowany Maelm, poproś Zsur1aM'a. Nigdy nie byłem fanem używania tier 3 bs'ów na misjach przez mało obeznanych noobich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej