Eve Online > NoobGarten

Statek do misji l3-4

<< < (8/23) > >>

Kiki McArron:
Herezja drony mam na lvl4 a light i medium drone operations na 3 i avionics też na 3

Cortis stwierdzenia Stabber  nie nadaje się do misji i typhoon ech nic mi nie dają. Zresztą typhona, nie wiem czy czytałeś całą dyskusję, ale polecił mi doom. Jeśli się z tym nie zgadzasz to chociaż napisz dlaczego i zaproponuj coś innego, a jeśli uważasz że misje są do d... i taki wilk kosmiczny jak Ty nie będzie sobie gitary nimi zawracał to poprostu nie wypowiadaj się w wątku w którym pytam o fit do misji.

Coritsikaela Enth:
Ok inaczej - sprecyzuj gdzie chcesz robić misje. Jak w high to sie zamkne instantowo bo nie byłem w hisecu mainem od wieków.

[VIDE] Herezja:
W skrócie już napisałem wcześniej.
Najprościej obecnie grać nowej postaci statkami rasy galante.
Statki gównie można podzielić na 3 grupy (zależnie od używanej broni).
1. Statki bazujące na np działkach mają tą bolączkę, że działka nie zawsze trafiają w cel i raczej aby skutecznie prowadzić ognień muszą stać w miejscu. Z upływem czasu i zdobywania wyższych lev w skilach statki używające dział zadają najwięcej obrażeń.
2. Statki bazujące na rakietach mogą się poruszać i rakieta zawsze trafia w cel ale nie zawsze zadając mu obrażenia.
3. Statki bazujące na dronach nie muszą martwić się o braki w skilach w power i cpu bo po prostu nadal mają go sporo a walczą dronkami i mogą napchać tony modułów do obrony (działka czy też wyrzutnie sporo PG i CPU wyciągają ze statku) a i tak nadal  posiadają niezły dps.  Zwykle dronkowozy mają sporą ładownie na dronki i mogą zabrać kilka różnych zestawów czy to sentry (są dość uniwersalne i mają spory zasięg ognia i przypominają stacjonarną platformę ogniową), czy też małe do walki z fregatami, med do walenia w kruzy i bc-ki a heavy nieźle tępią duże cele.

Kiki McArron:
Cortis latam w High puki co.

Herezja mówisz o nowej postaci a ja mam już postać 20 mln Sp i wyskilowane na lvl5 matarskie statki do bc włącznie, bo kiedyś ktoś mondy z EVE tak mi poradził, jak teraz mówisz żebym grał statkami galante to przed oczami staje mi obraz 3 miesięcy skilowania tych statków a tego na tą chwilę nie zniesę. Kiedyś pewnie będę chciał lub musiał wyskilować statki innych ras, ale wtedy już pewnie będę sam wiedział co mi będzie potrzebne, dlatego narazie wolę zostać przy statkach matarskich. PVE to dla mnie przystanek na chwilę, nie wiem może tydzień, może 2 a może za 2 dni rzucę to w pizdu bo jest to nudne jak flaki z olejem, ale jestem spłukany bo po 3 latach nie grania rzuciłem się na solo pvp w milicji matarskiej i okazało się, że jestem dupa a nie pilot i rozwaliłem wszystko co miałem. Dlarego bardzo bym był wdzięczny jak można zmienić fit na sabbera który podałem kilka postów wcześniej a poza tym biorę się za skilowanie bs matarskich bo wydaje mi się po opinii dooma, ze będę mógł tym robić misje l3 i koże l4 a też przyda mi się to w pvp.

[VIDE] Herezja:
W tym sęk, że jednym z najlepszych bs-ów w grze jest machariel czyli hybryda bs-ów matarskich i galante. Jako statek używa dużych dział jak autocannony czy artylerie.
Swoją drogą patrząc po tym co podawałeś wcześniej w fitach ktoś Ci doradził skilowanie statków matarskich na tech 2 ale nie wspomniał jak ważne są skile od np broni?
Być może dobrze sfitowany jaguar (assault frigate) byłby lepszym statkiem dla Ciebie lub tech 3 deska na snipe modzie niż stabber ale musiał byś mieć skile w działkach wyciągnięte a obawiam się, że tu jest bardzo duży problem.
Myślę, że w skile od broni i ogólnie inne skile potrzebne do dobrego zafitowania i korzystania ze statków powinieneś teraz po podciągać.
Czas na statki większego kalibru na pewno nadejdą ale raczej celował bym nie w matarskie bs-y a od razu w machariela bo to jest maszynka do mielenia czy to npc-y czy ludzi (choć sporo kosztuje ale szybko się to zwraca).

ps. Mając bc-ki na 5 masz dostęp do slepnira. Zastanawiałeś się nad wersją z artylerią?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej