Eve Online > Dyskusje ogólne

Czas na dramę. Czy EVE umiera?

<< < (15/73) > >>

MGGG:

--- Cytat: qlko1 w Lipiec 28, 2015, 08:30:55 ---Właśnie nie. Widzisz, jest łowca i zwierzyna. Łowca ma trudność tylko wtedy, gdy trafi na innego łowcę. Latając z BUFU (fakt, że latam bardzo mało) do tej pory straciłem tylko jeden statek w pew pew.

--- Koniec cytatu ---

Najwidoczniej za mało latasz. Wg kb macie ratio 3:1 w tym miesiącu.

Qlko1:

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Lipiec 28, 2015, 10:41:18 ---Cytaty są fajne qlko ale przecież to tylko gra ;)

--- Koniec cytatu ---
Tak, i przenosisz do niej mniej lub bardziej świadomie swój styl, opinie i nastawienie. Ciebie bawi spontaniczna mordownia i topienie przeciwnika w jego własnej krwi, a mnie precyzyjne cięcie na moich zasadach. Ty masz cytat np. z Kapitana Bomby, a ja od Pattona. Czerpiemy satysfakcję z PVP w zupełnie inny sposób.

--- Cytat: MGGG w Lipiec 28, 2015, 11:21:25 ---Najwidoczniej za mało latasz. Wg kb macie ratio 3:1 w tym miesiącu.

--- Koniec cytatu ---
W tym miesiącu byłem może na 2-3 flotach  ;)

SokoleOko:
Zaliczyłem jakiś trzymiesięczny epizod powrotu i znów przestałem grać jakiś miesiąc temu. Po zastanowieniu się na chłodno, najbardziej wkurwiło mnie znerfienie jump-range'ów. Wcześniej zawsze byłem całkowicie samowystarczalny logistycznie i mam trzy chary latające carrierami. Mogłem sobie przywieźć każdą pierdołę z Jita w 30 minut i przeprowadzić się na drugi koniec mapy w jeden wieczór.

Teraz prawie TYDZIEŃ zajęło mi przeprowadzenie się z Lonetrek do The Forge - i było to możliwe tylko dlatego, że pracuję w domu i mogę exploitować DT (jedyne dwa możliwe midpointy w lolsecu - bez stacji). Każda kolejna przeprowadzka była mega bólem w dupie, a logistykę odpuściłem w 100 procentach - kupując wszystko na lokalnym markecie po chorych cenach. W dodatku, zawsze czegoś brakowało (ze dwa tygodnie latałem Confessorem bez LR szkiełek, bo ich po prostu nie było w całym regionie).

Druga rzecz - wróciłem do "starej gry", przed Fozzie Sov. To był błąd. Nuda jak jasna cholera, kompletny brak kontentu nie licząc okazjonalnego blobwarfare. W rezultacie wypaliłem się i nie doczekałem nowego sova. Gwoździem do trumny był relatywny wzrost cen grania z powodu spadku wartości PLN do EUR/USD. Przy tych cenach plexów musiałbym wyfarmić 2B miesięcznie po to tylko, żeby grać. No sorry, na drzewo z taką z czymś takim.

Czy wrócę? Wątpię. Chyba po prostu już jestem na to za stary. No i za dużo mam do zrobienia w RL, żeby grać po 4-5 godzin dziennie jak kiedyś.

GlassCutter:

--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 28, 2015, 11:43:27 ---Zaliczyłem jakiś trzymiesięczny epizod powrotu i znów przestałem grać jakiś miesiąc temu. Po zastanowieniu się na chłodno, najbardziej wkurwiło mnie znerfienie jump-range'ów. Wcześniej zawsze byłem całkowicie samowystarczalny logistycznie i mam trzy chary latające carrierami. Mogłem sobie przywieźć każdą pierdołę z Jita w 30 minut i przeprowadzić się na drugi koniec mapy w jeden wieczór.

Teraz prawie TYDZIEŃ zajęło mi przeprowadzenie się z Lonetrek do The Forge - i było to możliwe tylko dlatego, że pracuję w domu i mogę exploitować DT (jedyne dwa możliwe midpointy w lolsecu - bez stacji). Każda kolejna przeprowadzka była mega bólem w dupie, a logistykę odpuściłem w 100 procentach - kupując wszystko na lokalnym markecie po chorych cenach. W dodatku, zawsze czegoś brakowało (ze dwa tygodnie latałem Confessorem bez LR szkiełek, bo ich po prostu nie było w całym regionie).

--- Koniec cytatu ---
Pierdolisz jak stara panna, ja wszystko od zawsze woziłem na piechotę, lub prosiłem, płaciłem za transport. Nigdy nie skalałem się altem i jakoś dawałem sobie radę.

--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 28, 2015, 11:43:27 ---Druga rzecz - wróciłem do "starej gry", przed Fozzie Sov. To był błąd. Nuda jak jasna cholera, kompletny brak kontentu nie licząc okazjonalnego blobwarfare.

--- Koniec cytatu ---
True.

Qlko1:

--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 28, 2015, 11:43:27 ---Przy tych cenach plexów musiałbym wyfarmić 2B miesięcznie po to tylko, żeby grać. No sorry, na drzewo z taką z czymś takim.

--- Koniec cytatu ---
Dlatego gram tylko na jedno konto. Jak mam dołek iskowy to pozostałe 2 chary nie dostają papu na skillowanie, ale dalej mogę z nich korzystać  :D

Jeśli nastawiasz się na opłacanie gry plexami, a posiadanie 2giego konta nie sprawia, że farmisz co najmniej 2x lepiej, to może warto sobie to jedno konto odpuścić (postaci sprzedać, a iski zainwestować). Bo farmienie 2x dłużej, żeby móc grać jest cholernie bolesne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej