Śmietnisko > Off Topic
Windows 10 legalnie za darmo :)
WhiteCat:
--- Cytat: Xarthias w Czerwiec 27, 2015, 22:00:45 ---Dzisiaj też wypłynęło, że wszyscy posiadacze legalnej dziesiątki (niezależnie czy zakupionej, z updatu z 7/8 czy z insidera) będą mieli za friko pełnego office. Nie wiem jaką wersję i nie jestem pewien, czy m$ już potwierdził tą informację, ale coś takiego krąży po internetach.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie roczną subskrypcję na Office 365, dodają toto do niektórych laptopów za 1zł
ManganMan:
--- Cytat: Xarthias w Czerwiec 27, 2015, 22:00:45 ---Żeby utrzymać się w programie Insider (bo kopia Win10 będzie legalna tak długo, jak długo będziesz w programie), musisz ściągnąć, zainstalować i od czasu do czasu ściągać updaty i logować się z systemu do programu (appka/strona). Dotyczy to obecnej wersji preview oraz kolejnych, bo W10 jest ostatnim dużym wydaniem windowsów (tak przynajmniej twierdzą m$). Oczywiście, jeśli masz legalny klucz do siódemki lub ósemki, to nie musisz się pierniczyć w insidera.
Pr0 tip - nie musisz tych previewów instalować na używanym kompie jako głównego systemu. Do testowania wystarczy maszyna wirtualna (na przykład darmowy virtual box od oracla: https://www.virtualbox.org/ ) i kilka gigsów na wirtualny dysk. Raz na dwa tygodnie odpalamy, ściągamy updejty, logujemy do insidera i mamy jak najbardziej legalnego windowsa na forever.
Dzisiaj też wypłynęło, że wszyscy posiadacze legalnej dziesiątki (niezależnie czy zakupionej, z updatu z 7/8 czy z insidera) będą mieli za friko pełnego office. Nie wiem jaką wersję i nie jestem pewien, czy m$ już potwierdził tą informację, ale coś takiego krąży po internetach.
--- Koniec cytatu ---
No to u mnie lipa z CP i ich 20-25 kB/s transferu - mogę zapomnieć już o darmowej licencji (mimo że od długiego czasu siedzę w Insiderze) :x
Doom:
Mnie bardziej wkurza że tak jak szukałem to nigdzie gdzie m$ dostawał pytanie w duchu "jeśli upgradeuję mojego 7/8/8.1 do 10 to czy mój klucz straci ważność jako klucz w/w i będzie tylko do 10, czy jeśli postanowię wrócić do poprzedniego systemu to będę mógł to legalnie zrobić"
ManganMan:
--- Cytat: Doom w Czerwiec 27, 2015, 23:55:36 ---Mnie bardziej wkurza że tak jak szukałem to nigdzie gdzie m$ dostawał pytanie w duchu "jeśli upgradeuję mojego 7/8/8.1 do 10 to czy mój klucz straci ważność jako klucz w/w i będzie tylko do 10, czy jeśli postanowię wrócić do poprzedniego systemu to będę mógł to legalnie zrobić"
--- Koniec cytatu ---
Ja sam myślę że dotychczasowe klucze będą OK - zwłaszcza że co niektóre są wgrane jako element UEFI żeby instalator mógł go pobrać i nie wkurzać usera jak w m.in. moim przypadku - ale tego co Microsoft uczyni... Nie jestem mimo wszystko pewien.
@Xarth: Dwie sprawy: Aktualizacja Lumii do Win10 się liczy i czy gwarancji przy tym nie stracę?
sztosz:
--- Cytat: Doom w Czerwiec 27, 2015, 23:55:36 ---Mnie bardziej wkurza że tak jak szukałem to nigdzie gdzie m$ dostawał pytanie w duchu "jeśli upgradeuję mojego 7/8/8.1 do 10 to czy mój klucz straci ważność jako klucz w/w i będzie tylko do 10, czy jeśli postanowię wrócić do poprzedniego systemu to będę mógł to legalnie zrobić"
--- Koniec cytatu ---
M$ raczej nie zmieniał swojej polityki w tej sprawie. A mając klucz do jakiejś wersji biznesowej możesz downgradować system do chyba 3.11 włącznie. Natomiast Jak wygląda upgrade do nowej wersji systemu dla użytkowników "domowych" to przez widzieliśmy na przykładzie 8.1 Masz legalny klucz? To możesz zainstalować aktualizację i... tyle. A z tego co się orientuję, to nie dostaniesz żadnego nowego klucza do 10, żeby móc ją zainstalować "na czysto".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej