Forum Gry > Inne gry
MASTER OF ORION - Wargaming.net Edition ;)
Soulscream:
--- Cytat: sztosz w Marzec 16, 2016, 08:34:45 ---Ale to właśnie klona, lub czegoś lepszego (a nie gorszego) spodziewają się wszyscy fani MOO2.
--- Koniec cytatu ---
No tak fani MoO2 powiedzieli to ma być, fani MoO1 mają siedzieć cicho w kącie i się nie odzywać. Przyznam Ci rację, że to powinna być turówka, a nie real time. Chociaż model kart z Endless Space też mi się podobał.
sztosz:
Jeżeli masz chwilę, to napisz mi "totalnie pierdolniętemu" w czym ta nowa gra jest lepsza od starej, potrafisz? Albo w czym jest nowe MOO lepsze od MOO1, a co było w MOO1 lepsze od MOO2?
Soulscream:
--- Cytat: sztosz w Marzec 16, 2016, 08:40:29 ---Jeżeli masz chwilę, to napisz mi "totalnie pierdolniętemu" w czym ta nowa gra jest lepsza od starej, potrafisz? Albo w czym jest nowe MOO lepsze od MOO1, a co było w MOO1 lepsze od MOO2?
--- Koniec cytatu ---
W MoO2 zabrano fun factor wielkich flot i bitew na dużą skalę tak naprawdę. O masz 10 000 stateczków? Black hole generator i masz 3000 mniej :). Empire managmnent przy setkach planet jest uciążliwy i mi się podobało jak było w MoO 1. Były planetki które się ogarniało ale bez zbędnej ingerencji w budyneczki na samej powierzchni. Dla mnie MoO2 było bardziej grą taktyczną niż strategiczną, gdyż zabrano poczucie skali wielkiego konfliktu.
Nigdzie, nie mówie, że nowa gra jest lepsza od starej. Tylko nie lecę nostalgią i nie chce klona sprzed 20 lat. Po prostu. Zobacz Firaxis zrestartowało Xcom? W fajny sposób, tez uprościło grę w wielu aspektach. Tak wygląda dobry reboot.
sztosz:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 16, 2016, 08:49:38 ---Zobacz Firaxis zrestartowało Xcom? W fajny sposób, tez uprościło grę w wielu aspektach. Tak wygląda dobry reboot.
--- Koniec cytatu ---
No to w takim razie to jest kwestia podejścia. Bardzo niewiele grałem w nowego X-COM'a bo mnie męczył. Dużo bardziej wolałem i masę czasu spędziłem przy starym, jakże niedopracowanym X-COM Appocalypse. A jeżeli chodzi o reboot, to z ogromną przyjemnością mi się gra w Xenonauts. Bo moim zdaniem tak powinien wyglądać reboot, albo przynajmniej od tego zaczynamy i dodajemy więcej.
Jeżeli się reboot to nie powinno się zaczynać od wywalania rzeczy dobrych bo mogą być za skomplikowany dla Janusza z padem w jednej ręce a piwem w drugiej. Powinno się zacząć od poprawienia rzeczy złych i dobudowania tego, czego w oryginale brakowało.
Może to jest kwestia tego jak ludzie się starzeją z grami. Ja im jestem starszy tym więcej wymagam, tym bardziej chcę, by gra miała głębie (co nie jest jednoznaczne z przesadnym skomplikowaniem). Chcę aby wybory miały jakiś rzeczywisty wpływ na rozgrywkę później. Póki co w nowym MOO nie ma takiej sytuacji, że przegram bo popełniłem zły dla danej sytuacji wybór wcześniej. Niezależnie w która stronę pójdziesz to wygrasz.
Filip Bonn:
Fallout 2 kurwa!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej