Forum Gry > Inne gry
MASTER OF ORION - Wargaming.net Edition ;)
sztosz:
Jednak to nowe MOO to będzie kupa: http://kotaku.com/the-new-master-of-orion-developers-cant-possibly-win-1765115012
Soulscream:
--- Cytat: sztosz w Marzec 16, 2016, 07:57:28 ---Jednak to nowe MOO to będzie kupa: http://kotaku.com/the-new-master-of-orion-developers-cant-possibly-win-1765115012
--- Koniec cytatu ---
Aha czyli bo kotatku tak mówi ?
Edit: przeczytałem arykuł który odnosi się głównie do nostalgii w MoO 2. Dla mnie MoO 1 było dużo dużo lepsze i szkoda, więc pewne straty to nie straty dla mnie :).
sztosz:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 16, 2016, 08:26:47 ---Aha czyli bo kotatku tak mówi ?
--- Koniec cytatu ---
A ty w ogóle przeczytałeś artykuł? Czy standardowo trolujesz?
Soulscream:
--- Cytat: sztosz w Marzec 16, 2016, 08:28:20 ---A ty w ogóle przeczytałeś artykuł? Czy standardowo trolujesz?
--- Koniec cytatu ---
Tak i dalej uważam, że artykuł jest napisany pod wpływem nostalgii. Trzeba być totalnie pierdolniętym, żeby spodziewać się klona czegoś co już było. Fakt. Nie da się latać do żadnej z planet w zasięgu. Trudno. Trzeba się adaptować, ale przypieprzanie się do rozwoju planet, to już kosmetyczna rzecz. W MoO 1 tego nie było, dla mnie nie ma nic straconego. Gadanie, że coś będzie dupą pod wpływem nostalgii jest ... złe?
sztosz:
Ale to właśnie klona, lub czegoś lepszego (a nie gorszego) spodziewają się wszyscy fani MOO2. W żadnym aspekcie, poza grafiką, to nowe MOO nie jest lepsze od MOO2. Ciężko mi jest wypowiadać się o AI (bo na razie nie można zmienić poziomu trudności), ale póki co we wszystkich 3 grach które rozegrałem AI rozwala się z palcem w dupie.
Dla mnie tym co przekreśla tą grę, jest brak taktycznych bitew, bo tym co jest w tej chwili (pomijając real-time) nie da się sterować praktycznie wcale.
Poza tym pisałem już o tym gdzieś wyżej. Wystarczy pograć dzisiaj godzinkę w MOO2 (przeboleć rozdzielczość i trochę archaiczne sterowanie myszką) i jak na dłoni widać dlaczego MOO2 jest lepsze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej