Forum Gry > Inne gry
MASTER OF ORION - Wargaming.net Edition ;)
Soulscream:
Warto dać 45e za early access ?
sztosz:
Nie :) Bo prawda jest taka, że póki co, to jest takie okrojone MOO2 ;)
Xeovar:
No kwestia gustu, jak kupisz i tak i tak to już teraz jest grywalne.
Wciąga, jest syndrom one-more-turn i jest grywalne
Widać braki systemowe i miejsca gdzie jeszcze będą dodawać, ale już teraz jest całkiem całkiem. Nie żałuję że dałem :)
sztosz:
Jasne że jest grywalne, ale prawda jest taka, że w obecnym stanie za dużo rzeczy brakuje. A syndrom 'one more turn' jest ogólnie właściwy dla tego typu gier, wiec niczym tu się to nowe MOO nie wyróżnia. Jest potencjał, naprawdę spory. Gdyby tylko taktyczne bitwy były sensownie zrobione i wciągające, to napisałbym że warto wydać kasę. Ale produkt w obecnej postaci, bez gdybania co będzie a co nie, wart tych pieniędzy nie jest :)
Na wydawaniu kasy na early access itp za wiele razy się sparzyłem ;) Wiem, że dzięki kickstarterowi wychodzą perełki, takie jak np. Pillars of Eternity. Ale Ngdstudios to nie jest Obsidian. Dlatego mając przede wszystkim na uwadze bitwy taktyczne, które były tym za co kochałem MOO2, nie mogę nikomu powiedzieć, że warto wydać kasę na to co w tej chwili gra sobą prezentuje.
A jak nie wierzycie, to pograjcie przez 20 minut w nowego MOO, a potem włączcie MOO2, przebolejcie rozdzielczość, przyzwyczajcie się do tego co czym się klika i też pograjcie 20 minut. Mi dopiero sesja w MOO2 uświadomiła jak wiele tej nowej grze jeszcze brakuje.
Soulscream:
Ja akurat zawsze wolałem MOO za absurdalne liczby stateczków. Oczywiście 356234698236 light stateczków z death ray rozgniatało wszystko co było w okolicy, ale to było fajne :D.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej