Forum Gry > Inne gry
Fallout 4
sztosz:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 12:20:03 ---To jasne że Bethesda odcina kupony od marki jaką jest Fallout a jak ktoś tego nie rozumie to jest skończonym idiotą.
--- Koniec cytatu ---
Poczytaj może od którego Fallouta Bethesda (jeżeli w ogóle) odcina kupony. Którykolwiek artykuł bym nie czytał, jeżeli jest już porównanie to do F3. O F1 czy F2 to są ewentualnie wzmianki w artykułach przekrojowych, ale nigdzie nie ma tam porównań tylko jasne informacje o tym, że F3 i F4 to coś zupełnie innego niż F1 i F2.
Targetem Bethesdy jest młode, KONSOLOWE(!!!) pokolenie graczy. Ci gracze albo nie mają pojęcia co to Fallout 1/2, albo mają to przeważnie w dupie, bo wolą łatwą i przyjemną rozrywkę na konsoli. Trzeba być naprawdę niezłym debilem nie mającym pojęcia o rynku, jeżeli się myśli, że Bethesda próbuje odcinać kupony od F1 czy F2. Marka Fallout to F3 i NV, a F1 czy F2 to albo nic nie znacząca już dla większości prehistoria, albo mająca jakieś znaczenie ale też prehistoria dla dinozaurów którzy w mieli PC'ety i do tego grali w latach 90. A tych dinozaurów jest stosunkowo niewiele. Wystarczy popatrzeć na wyniki sprzedaży Pillars of Eterinty (nomen omen nawiązującej do o wiele wiele bardziej rozpoznawalnych gier na silniku Infinity) a wyniki sprzedaży Fallouta 3. Konsolowe shootery sprzedają się po prostu o wiele lepiej. Bethesda nigdy nie próbowała i nie próbuje wmawiać, że robią izometryczne turówki, bo to było strzałem w stopę. No ale cóż... Filip wie lepiej. Może Bethesda jest wyjątkiem od reguły?
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 12:20:03 ---To oczywiste że gdyby ta gra nazywała się inaczej to by takiego hype nie było.
--- Koniec cytatu ---
Jakby się nazywała Postapocaliptic Skyrim to Hype byłby jeszcze większy.
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 12:20:03 ---Piszesz że nie ma co patrzeć na tytuł i nikt się nim nie kieruje przy zakupie gry...to jest farmazon.
--- Koniec cytatu ---
Nie napisałem, że nikt się tym nie kieruje. Napisałem, że kierują się tylko idioci. Tak samo jak kupując laptopa idioci upierają się na konkretną markę, albo inni idioci kupują tylko "markowe" ciuchy Adidasa, albo tacy którzy kupują 30 letnie "markowe" samochody i coś im się tam wydaje.
Filip Bonn:
Do ciebie nadal nie dociera że gdyby nie F1 i F2 to nie byłoby żadnego F3. No ale cóż do widzę za dużo wymagam.
Z punktu widzenia producenta marka produktu jest bardzo ważna, bo dzięki temu mają zagwarantowane duże zyski.
W wypadku producentów gier, dzięki marce mogą liczyć na miliony preorderow i miliony sprzedanych kopii pierwszego dnia mimo wypuszczenia crapa co widać było po ostatnim Batmanie który sprzedał się mega a w którego nie dało się grać. Tak samo w przypadku Fallout rzesze kretynów kupią w ciemno pierwszego dnia (OH wait, wydawało mi się czy pisaleś że już grasz?) bo to Fallout.
sztosz:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 15:39:33 ---Do ciebie nadal nie dociera że gdyby nie F1 i F2 to nie byłoby żadnego F3. No ale cóż do widzę za dużo wymagam.
--- Koniec cytatu ---
Filip obudź się, mamy 2015 rok a nie 2008. Rozmawiamy o Fallout CZTERY a nie TRZY. Jak chcesz się wypłakać jak bardzo Cię nadal boli po siedmiu latach to znajdź sobie inne ramie. Fallout 4, jak już pisałem, jeżeli jedzie na kuponach to tylko tych które ma po F3 i NV a nie F1 i F2, ogarnij to proszę, chyba że to ja za dużo wymagam.
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 15:39:33 ---(OH wait, wydawało mi się czy pisaleś że już grasz?) bo to Fallout.
--- Koniec cytatu ---
OH wait, premiera jest dzisiaj, a ja już grałem wczoraj wieczorem.* A nie ważne, przecież jak ktoś gra to musi kupić bo przecież z żadnych innych źródeł nie dostanie, a wszyscy źli ludzie siedzą w więzieniach.
*W sumie to nie wiem kiedy była, jest czy będzie premiera. Nie śledziłem zbytnio tematu, a źródła różnie podają. Dostałem linka, zainstalowałem, pograłem 2h i póki co gra jest taka jak pisałem, ale 60E na pewno bym nie wydał. Wyjdzie GOTY, potem będzie promocja za grosze, wtedy można się skusić.
Qlko1:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Listopad 10, 2015, 15:39:33 ---Tak samo w przypadku Fallout rzesze kretynów kupią w ciemno pierwszego dnia (OH wait, wydawało mi się czy pisaleś że już grasz?) bo to Fallout.
--- Koniec cytatu ---
Nazwanie kogoś kretynem tylko dlatego, że kupił grę jakiej oczekiwał, a jaka tobie się nie podoba, to chyba lekka przesada.
Doom:
--- Cytuj ---Kupując grę na premierę kupujesz to co obiecuje ci producent a nie to co faktycznie prezentuje sobą gra.
--- Koniec cytatu ---
Po prostu pierdolisz tak że nawet goście którz regularnie skacza sobie z zebami do gardeł wspólnie uważają że najwyraźniej powinienes pokazać psychologowi na lalce gdzie Cię Bethesda źle dotykała.
Fallout nie zaczynał jako shooter - zgoda. Po kupieniu przez bethesde praw stał sie nim i chuja im w tym temacie zrobisz (chyba że masz dość kasy aby kupić całe studio i wyjebać na zbity pysk odpowiedzialnego za to gnojka)
Kupowanie w preorderze to też oklepany temat i raz za razem okazuje się że tak długo jak znajdą się jelenie którzy kupią dostateczna liczbe kopi korporacje nie przestaną sprzedawać w ten sposób łajna pakowanego w bardziej błyszczące pudełko niż to sprzedawane po premioerze. Z tym tez nic nie zrobisz tak długo jak nie przekupisz / nie bedziesz przewodzil dostatecznie dużej grupie polityków aby przepchnąć ustawe banujaca preordery czy cos podobnego (zalecam parlament EU, żeby bardziej dojebać korporacjom na wiekszym obszarze niż jeden kraj)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej