Śmietnisko > Off Topic

Laptop do 2500zł

<< < (6/8) > >>

Filip Bonn:
Jest istotna różnica pomiędzy Arest a Morele?
Pytam bo zamierzam złożyć pc za parę tysi.

sztosz:
Morele to jest chyba stricte internetowy sklep, a Arest to przede wszystkim normalny sklep we Wrocławiu, który oprócz normalnej sprzedaży dodatkowo prowadzi sprzedaż przez internet. W morele raz kiedyś kupiłem dysk zewnętrzny więc nic nie mogę o nich powiedzieć. W Areście kopy składa od lat jeden facet, który ma ogromne pojęcie o tym co robi. Zawsze po złożeniu kompa jest on sprawdzany pod obciążeniem czy wszystko działa tak jak trzeba, bo lepiej na dzień dobry wymienić wadliwy element niż mieć na następny niezadowolonego klienta z pretensjami. Nie wiem jak teraz, ale jak ja jeszcze pracowałem to była tak niepisana polityka firmy, że jak zepsuty towar klient przyniósł do tygodnia, jest całe opakowanie, nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych to wymiana była od ręki i to sklep się z dystrybutorem już rozliczał nie wciągają w to klienta.

Żeby było zabawniej po Areście przez chwilę pracowałem w dziale reklamacji w centrali Neonetu... Nie ma żadnego porównania, w Areście czasem długo się czekało na naprawę gwarancyjną ale to tak naprawdę wina dystrybutorów, bo sklep tylko był tu pośrednikiem. Natomiast to co się działo w Neonecie, czyli wielkim molochu, to jest po prostu jakaś abstrakcja, sprzęt potrafił tydzień leżeć na półce zanim w ogóle ktoś znalazł czas na wysłanie go do dystybutora, bo tak mało ludzi a tyle reklamacji. Natomiast w Areście sprzęt na następny dzień trafiał bez najmniejszego problemu do dystrybutora.

Inna sprawa, że Arest jest na tyle mały, że właściciel sam zatrudnia wszystkich ludzi i nie są to ludzie z łapanki, tylko tacy którzy naprawdę wiedzą co się na rynku dzieje i naprawdę potrafią człowiekowi pomóc przy zakupie. Tyle o Areście, a tak jak pisałem o Morele nie mam co napisać, bo nie wiem.

Qlko1:
Proszę o złotą łopatę za odkopanie wątku.

Trochę mi się prywatnie pokiełbasiło, wpadło kilka dziwnych wydatków, poszalane w wakacje i sprawa się nieco przeciągnęła.
Komp zamówiony we wtorek wieczorem na morelach. Dostałem maila że wyślą mi go w poniedziałek  ??? . Mendy

Zestaw wrześniowy z pure pc (2500 PLN):
Intel Core i5-4460 BOX
Palit GTX 960 Super JetStream
2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9
WD Blue 1TB
Zasilacz   Corsair VS 450W
Buda podobała mi się ta, (kompletnie się na tym nie znam, jak by miało coś nie pasować to się będą odzywać):
http://www.morele.net/obudowa-zalman-z1-usb-3-0-czarny-zm-z1-626587/

--- Cytat: sztosz w Kwiecień 29, 2015, 20:42:57 ---1. Obudowa nie musi być kosmiczna, ale niech będzie przyzwoicie duża i dobrze wentylowana.

--- Koniec cytatu ---
będzie ok?

Zgudi:
Jak za 2 500 zł to niezły komputer. Nie wymyślę nic lepszego. A płyta główna?

Filip Bonn:
Zacny PC milordzie.
Też miałem coś na jesień brać.
Ciekaw jestem ile prawdy jest w tych doniesieniach, że NVIDIA nie radzi sobie z dx12?

Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej