Śmietnisko > Off Topic

PayPal żąda karty kredytowej

<< < (2/5) > >>

Goomich:

--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 15, 2015, 01:45:41 ---
Najpierw żąda numeru karty, a potem:

Twoja karta kredytowa została odrzucona. Spróbuj użyć innej karty. Niestety, wystawca karty odrzucił tę płatność. Aby sfinalizować zakup, spróbuj użyć innej karty.

Tylko dlaczego?
--- Koniec cytatu ---

Mi takie coś wyskakuje zwykle, gdy nie mam kasy na karcie.

Żeby nie było:

--- Cytat: Zgudi w Kwiecień 15, 2015, 01:45:41 ---Na PayPalu mam znaczące środki których teraz nie mogę ruszyć bez karty kredytowej??!! WTF?!@?! Nie mam zamiaru niczego płacić kartą kredytową (mam nałożoną blokadę na życzenie).
--- Koniec cytatu ---

Pewnie musisz ustawić gdzieś, żeby ci brało z karty, a nie PP. z PP a nie z karty.

Zgudi:
Jak widać na załączonym screenie, jeszcze 8 kwietnia kupiłem bez problemów produkt na steam, ale teraz bez kredytówki lub debetówki nie zakupię produktów nawet za 13 Euro. Być może, jak pisaliście wyżej, nie da się tego ominąć, więc pozostaje mi zrezygnować z PayPala i przesiadka na PaysafeCard. Do podawania numerów kart w internecie jestem zbyt mocno uprzedzony :P

Skaza:

Nie chciałem niepotrzebnie udostępniać numeru karty kredytowej, dlatego skorzystałem z możliwości utworzenia tzw. wirtualnej karty kredytowej. Jest to dodatkowy rachunek w ramach konta bankowego, na który można przelać dowolnie wybraną kwotę i dokonywać zakupów poprzez internet. Działa również w PayPal i "z zewnątrz" widoczne jest jako zwykła karta. Założenie kosztowało mnie 20 PLN, jednak jestem niezmiernie zadowolony z tej opcji.

Zgudi:
Rozwiązałem problem!

Po przekopaniu "interneta" znalazłem wątek: https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/864972620614578886/?l=polish
Wygląda na to, że jest kretyński błąd który nikt nie raczył naprawić przez ostatnie 2 lata. A mianowicie aby transakcja była możliwa bez karty kredytowej/debetowej należy odznaczyć opcję: "Zapisz informacje o płatności, aby przyspieszyć kolejne transakcje" na stronie sklepu - screen poniżej:

Filip Bonn:
@ Skaza super, tylko z drugiej strony to z założenia PayPal miało być właśnie taką wirtualną kartą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej