Śmietnisko > Off Topic
PayPal żąda karty kredytowej
Zgudi:
Witam!
Przez lata wszystko było ładnie. Jednak od tygodnia zmieniło się dużo w płatnościach PayPal. A mianowicie chcąc kupić cokolwiek w serwisie Steam Paypal wymaga ode mnie przeprowadzania płatności kartą kredytową. Najpierw żąda numeru karty, a potem:
--- Cytuj ---Twoja karta kredytowa została odrzucona. Spróbuj użyć innej karty. Niestety, wystawca karty odrzucił tę płatność. Aby sfinalizować zakup, spróbuj użyć innej karty.
--- Koniec cytatu ---
Tylko dlaczego? Na PayPalu mam znaczące środki których teraz nie mogę ruszyć bez karty kredytowej??!! WTF?!@?! Nie mam zamiaru niczego płacić kartą kredytową (mam nałożoną blokadę na życzenie).
Znacie więc jakieś inne szybkie sposoby płacenia w Steam?
WhiteCat:
Mam dokładnie to samo. Przy próbie płatności na Steam'ie, mimo posiadania środków na samym Paypal'u, żąda ode mnie karty :-X
Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje/czy to nowa polityka PayPal?
Zgudi możesz zawsze korzystać z PaySafeCard, tylko to raczej szybki środek nie jest, bo jednak trzeba iść do kiosku/sklepu i kupić tą kartę.
Colonel:
Karta kredytowa to nie jest podstawowa karta platnicza, patrz debetowa...
Jesli posiadacie 'srodki' na PayPalu tzn ze cos jest nie tak, bo PayPal powinien to transferowac bezposrednio na konto do banku. Pewnie czegos nie doczytaliscie zakladajac konta albo 'uelkom tu polent' gdzie zamiast jednego sposobu platnosci online jest ze 40 lol
Filip Bonn:
Pisali jakiś czas temu że PayPal zmienią politykę i płatności będą możliwe tylko z kartą kredytową... Możliwe że właśnie weszło to w życie. Jak dla mnie marketingowy strzał w kolano.
[BU FU] Karas:
true, gdybym chcial placic karta to bym placil karta a nie meczyl sie z tym gownem PP. poniewaz jedyna zaleta tego syfu byla mozliwosc przelania kasy z konta. tym debilom nie podalbym nawet numeru buta, a co dopiero kredytowki. no nic szkoda. mimo wszystko czasem sie z nich korzystalo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej