Eve Online > Przedpokój
Witam wszystkich
Primary:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Marzec 28, 2015, 19:09:17 ---To jest najgorsza rada jaką można dać nowemu graczowi, poza kopaniem.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe, uzasadnij.
Chłopak ma do wyboru dwie rzeczy:
albo tyrać i sfrustrowany skillować kilka lat, aż jego char będzie w końcu przydatny we flocie,
albo pójść do naplandu, wyfarmić w kilka miesięcy ISK na porządnego PvP chara na bazarze, przy okazji gość nabierze obrzydzenia do naplandu i farmy (co jest zdrowe) bo inaczej się nie da tego przecież przeżyć, zobaczy wszystko co w EvE najgorsze
i tym samym pójdzie sobie swoją drogą i skończy w jakimś porządnym korpie, gdzie będzie mógł prać się do końca życia.
Chrzestny:
A kiedyś wystarczało latać jakimś cepem lub innym małym shipem, żeby być przydatnym we flocie. Wiadomo, że skilli się nie weźmie z powietrza, ale w miarę wyskilowanego tacklera można szybko zrobić skillując inne rzeczy.
System zdobywania xp w czasie ma swoje wady i zalety. Wiadomo, że gorzej jest dla początkujących niż dla ludzi co grają od kilku lat.
Dodatkowo moim zdaniem rozdzielenie niektórych skilli na skille rasowe jak np bcki itp (można wiele wymieniać) nie wiem czy był to dobry pomysł. Na pewno dobrym pomysłem było zrezygnowanie z learningów bo to była dopiero mordęga.
Dux:
--- Cytat: xanowron w Marzec 28, 2015, 19:34:01 ---Bo...?
--- Koniec cytatu ---
Bo po kupieniu nowego chara powinien iść do PBN, a nie do BUFU :P
Filip Bonn:
Bo...
1) bo nawet char ze sryliardem espeków nie robi pvperem
2) bo nawet módym charem można latać na pvp bo eve to gra dla ludzi myślących a nie głąbów z "level capem"
3) bo mówisz gościowi który zaczyna grę ,że przez najbliższe pół roku ma napierdalać mobki tracąc setki godzin tylko po to żeby kupić lepszą postać bo inaczej nic nie ugra. "bo wtedy to dopiero będzie mógł zacząć grę" W życiu nie słyszałem większego debilizmy
4) bo po takim "zareklamowaniu" eve, każdy popuka się w czoło i pójdzie szukać innego mmo.
5) bo temat był poruszany wielokrotnie na forum i to nie tylko moje zdanie (użyj opcji 'szukaj' jak nie wierzysz)
6) jak jesteś f1 pusherem a ten kto daje takie rady prawdopodobnie nim jest to i tak nie jest ci potrzebny sryliard SP
7) bo po kupieniu tego chara znów nie będzie miał kasy na statki!!!! i dalej będzie musiał farmić!!!! więc prędzej pewnie pierdolnie myszką i zrobi uninstall
8) bo mógłbym jeszcze napisać kilka rzeczy ale myślę, że wystarczy
Nie obrażając nikogo, to jedna z bardziej kretyńskich rad jakie możesz dać komuś kto chce zacząć grę.
Primary:
--- Cytat: Dux w Marzec 28, 2015, 20:17:04 ---Bo po kupieniu nowego chara powinien iść do PBN, a nie do BUFU :P
--- Koniec cytatu ---
A to też zajebisty korp, jak Mikker znowu gra to walić w ciemno do Bunniesów :)
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Marzec 28, 2015, 20:20:33 ---Bo...
1) bo nawet char ze sryliardem espeków nie robi pvperem
2) bo nawet módym charem można latać na pvp bo eve to gra dla ludzi myślących a nie głąbów z "level capem"
3) bo mówisz gościowi który zaczyna grę ,że przez najbliższe pół roku ma napierdalać mobki tracąc setki godzin tylko po to żeby kupić lepszą postać bo inaczej nic nie ugra. "bo wtedy to dopiero będzie mógł zacząć grę" W życiu nie słyszałem większego debilizmy
4) bo po takim "zareklamowaniu" eve, każdy popuka się w czoło i pójdzie szukać innego mmo.
5) bo temat był poruszany wielokrotnie na forum i to nie tylko moje zdanie (użyj opcji 'szukaj' jak nie wierzysz)
6) jak jesteś f1 pusherem a ten kto daje takie rady prawdopodobnie nim jest to i tak nie jest ci potrzebny sryliard SP
7) bo po kupieniu tego chara znów nie będzie miał kasy na statki!!!! i dalej będzie musiał farmić!!!! więc prędzej pewnie pierdolnie myszką i zrobi uninstall
8) bo mógłbym jeszcze napisać kilka rzeczy ale myślę, że wystarczy
Nie obrażając nikogo, to jedna z bardziej kretyńskich rad jakie możesz dać komuś kto chce zacząć grę.
--- Koniec cytatu ---
Powiem tak, wzorując się na utalentowanym Bogusławie Lindzie. Synku, co Ty k*rwa wiesz o życiu.
Najprościej mówiąc bez tego "sryliarda" SP nie będzie czuł się komfortowo w żadnym poważnym PvP korpie. Chyba, że najbardziej zawsze marzył o byciu mięsem armatnim latającym w T1, który zawsze ginie od pierdnięcia i ciągnie się za flotą jak smród po majtkach - i zgadnij, to właśnie z Ciebie nie zrobi PvPera. Jak najszybsze kupienie porządnego chara to najszybsza droga do najlepszej zabawy w EvE jakim jest PvP. A tego nauczy się jak będzie miał w czym w porządnym latać.
I na tym skończymy wymianę poglądów. Idźże sobie pokopać na pasku, może Ci oficer wyskoczy i kupisz sobie flotę Hulków.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej